Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναστάτωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά

Την παραίτησή τους με αφορμή το θέμα του Εφετείου, αλλά και τη γενικότερη αποψίλωση των Χανίων, κατέθεσαν χθες τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πλατανιά και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέλιος Νικηφοράκης, ο επικεφαλής του τρίτου συνδυασμού κ. Γιώργος Τσαγκαράκης και ο σύμβουλος του κ. Νικηφοράκη Χρήστος Πραματευτάκης.
Ο δήμαρχος, κ. Γ. Μαλανδράκης, δεν έκανε δεκτή την παραίτησή τους, ωστόσο, αν αυτή κατατεθεί και γραπτώς (την κατέθεσε ο κ. Πραματευτάκης) τότε μετά από έναν μήνα είναι υποχρεωμένος να τη δεχθεί.
´Παραιτούμαι και εγώ με αφορμή -αλλά όχι μόνη αιτία- την ιστορία του Εφετείου´, ανέφερε στο Δ.Σ. ο κ. Νικηφοράκης, συμπληρώνοντας πως και ως βουλευτής ´είχα την παραίτηση στην τσέπη και   είχα τονίσει σε όλους τους υπουργούς της ΝΔ ότι μόλις γινόταν το Εφετείο στο Ηράκλειο και 151 βουλευτές να είχε η ΝΔ, την επομένη θα είχε 150. Κατά συνέπεια δεν μπορώ να περιμένω κανέναν να παραιτηθεί· παραιτούμαι σήμερα´. Ο κ. Νικηφοράκης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των βουλευτών διαβάζοντας τμήματά της όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στα ´Χανιώτικα νέα´, σχολιάζοντας πως ´δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά´ και πως ´δεν είναι αυτή απόφαση βουλευτών Χανίων με όλο τον σεβασμό που έχω στον θεσμό και στα πρόσωπα´.
´Η παραίτηση είναι μονόδρομος για μας που έχουμε υπογράψει το πρωτόκολλο´, τόνισε ο κ. Γ. Τσαγκαράκης, συμπληρώνοντας πως ´για λόγους αξιοπιστίας παραιτούμαι. Οταν υπογράφουμε ένα πρωτόκολλο το τηρούμε. Αν το  καταπίναμε, όπως το καταπίνουν και πολλοί που το έχουν υπογράψει, αν ποιούσαμε την νήσσαν, θα ήμασταν καλύτερα; Θα συνεχίζαμε απλά την αναξιοπιστία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος´.
Από τη μεριά του o δημοτικός σύμβουλος, κ. Χ. Πραματευτάκης, επεσήμανε πως ´αναμένοντας μία ανάσταση νεκρών συνειδήσεων δεν μου μένει παρά να πράξω το αυτονόητο για μένα ως ελάχιστο φόρο τιμής στην τιμή και την αξιοπρέπεια των Χανίων, να τιμήσω την υπογραφή μου στο πρακτικό που έχω υπογράψει´.
Οι παραιτηθέντες ανέφεραν πως θα αναπληρωθούν από τους επιλαχόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος, κ. Γ. Μαλανδράκης, σημείωσε πως ´δυστυχώς η κυβέρνηση στην τελευταία συνάντηση που είχαμε, ενώ μας είχε πει, ότι πριν βγει μια απόφαση θα μας ενημέρωνε, την είδαμε ξαφνικά δημοσιευμένη στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Το θεωρώ απαράδεκτο και ως διαδικασία και ως σημειολογία, το καταδικάζω, είμαι αντίθετος´.
Για το ενδεχόμενο δικής του παραίτησης ο κ. Μαλανδράκης επανέλαβε αυτό που ανέφερε στη συγκέντρωση της πλατείας Δημοτικής Αγοράς πως ´αν οι φορείς του Νομού, οι πολιτικοί και οι αυτοδιοικητικοί, ήταν μία γροθιά, εγώ ήμουν στη διάθεσή τους για να παραιτηθώ και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα απείχε από αυτήν την προσπάθεια´.
Να μην παραιτηθούν κάλεσε τους τρεις ο κ. Μ. Νταγκουνάκης λέγοντας πως είτε φύγει είτε μείνει το Εφετείο το ζήτημα είναι αν θα αλλάξει ο τρόπος και η ποιότητα της απονομής της Δικαιοσύνης.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ
Αναφορά έγινε και στο θέμα της κρουαζιέρας με τον κ. Νικηφοράκη να επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή γιατί καμία εκδρομή από τα κρουαζιερόπλοια, που δένουν στη Σούδα, δεν έρχεται στον Δήμο Πλατανιά. ´Ούτε ένα λεωφορείο από το κρουαζιερόπλοιο δεν έρχεται στον Ομαλό, δεν πάει στην Ελιά των Βουβών, στη Ροτόντα. Αράζουν στη Σούδα και πάνε στο Ρέθυμνο, αλλά όχι στον Πλατανιά´, είπε ο κ. Νικηφοράκης, αφήνοντας αιχμές και σε βάρος του κ. Σκουλάκη για τη γενικότερη στάση του και την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού αποκλειστικά στον Δήμο Χανίων. ´Είμαστε κ. Μαλανδράκη μία συμπληρωματική επικοινωνιακή σφήνα ενός ανθρώπου που δεν κάνει τίποτα άλλο μια ζωή παρά επικοινωνία του δημάρχου Χανίων;´, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Τσαγκαράκης σημείωσε πως θα πρέπει να ζητηθεί ένα μερίδιο από την παρουσία των κρουαζιερόπλοιων, αλλά θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον μαζικό τουρισμό που είναι πιο προσοδοφόρος για τον Δήμο.
Απαντώντας ο κ. Μαλανδράκης είπε ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και δρομολόγια που προέβλεπαν επισκέψεις και στις 4 Δημοτικές Ενότητες του νέου Δήμου, ωστόσο, οι τουριστικοί πράκτορες είχαν καθορίσει τις εκδρομές  από τον Οκτώβριο του 2010. Συμπλήρωσε τέλος πως υπάρχει υπόσχεση και ο Δήμος θα αγωνιστεί για αυτό, ώστε να ενταχθεί σε κάποια από τα επόμενα προγράμματα εκδρομών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα