Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Κισάμου

Να δοθεί τέλος στo ´χαράτσι´ των πέντε ευρώ και στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας ζήτησαν χθες μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Αγροτικού Συλλόγου Μηθύμνης και άλλων φορέων με παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Κισάμου.
Οι συγκεντρωθέντες ύψωσαν πανό και μοίρασαν φυλλάδια με τις θέσεις τους στον κόσμο που έμπαινε και έβγαινε από το Κέντρο Υγείας.
´Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το «χαράτσι» σε βάρος των αγροτών, αλλά και όλων που έρχονται στο Κέντρο Υγείας για να κάνουν μια εξέταση. Το θεωρούμε απαράδεκτο. Ολοι μας έχουμε Ταμεία και πληρώνουμε και αν θέλουν χρήματα ας τα εισπράξουν από τα Ταμεία και όχι από τον φτωχό αγρότη´, τόνισε για τον Αγροτικό Σύλλογο του τέως Δήμου Μηθύμνης ο κ. Σοφοκλής Τσουρουνάκης.
Ο κ. Τσουρουνάκης μίλησε για ´μεγάλη προσπάθεια στα θέματα υγείας να παραπλανηθεί ο κόσμος από πολλές πλευρές´ αλλά και για  ´χοντρά ψέματα´ και επεσήμανε πως ´πριν από έναν χρόνο είχε γίνει αναλογιστική μελέτη που έλεγε ότι αν το Σύστημα Υγείας δεν πάρει τα μέτρα που προτείνουν σε 60 χρόνια από σήμερα θα φτάσει το χρέος σε αστρονομικό ποσοστό. Είναι δυνατόν να λένε τι θα συμβεί σε 60 χρόνια, όταν δεν προέβλεψαν την κρίση, όταν μιλούσαν για «ισχυρή Ελλάδα» και σε έναν χρόνο είχαμε την κρίση;´. Ο κ. Τσουρουνάκης κάλεσε τον κόσμο ´να αντιδράσει και να μην μείνει στον καναπέ. Να βγει έξω και να διεκδικήσει το δίκιο του´.
Το μέλος της Γραμματείας  της ΠΑΣΥ, κ. Γιώργος Πατεράκης, από τη μεριά του τόνισε πως ´ο λαός δεν πρέπει να αποδεχθεί ότι είναι πολυτέλεια να έχει δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου. Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που να του παρέχουν όλες τις δυνατότητες για πρόσβαση σε αυτό το κρίσιμο πράγμα που λέγεται υγεία. Θεωρούμε ότι πρέπει να καταργηθεί όλη η ιδιωτική δραστηριότητα στην υγεία, να μην υπάρχουν ούτε τα 5 ευρώ ούτε ποσοστό συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις. Θεωρούμε  ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει να είναι πλήρες σε όλα τα Νοσοκομεία και θα πρέπει να αμείβεται ικανοποιητικά για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο. Καλούμε τον κόσμο να μην μένει αδρανής, να μην περιμένει γιατί έρχονται χειρότερα στον τομέα της υγείας´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα