Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταγγελίες για ακρίβεια

Καταγγελίες για υψηλές τιμές σε προϊόντα στο παλιό λιμάνι διατυπώνει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων.
Και μεταξύ άλλων εξηγεί:
´Μπορεί οι τιμές να είναι ελεύθερες, αλλά δεν είναι δυνατό μία μπάλα παγωτού σε χωνάκι με γεύση βανίλιας να πωλείται 1,60 ευρώ σε διερχόμενο πελάτη και όταν ο πελάτης επιλέξει δύο μπάλες να καλείται να πληρώσει 3,20 ευρώ και αν το παιδί του θέλει και σιρόπι να χρεωθεί επιπλέον 1,20 ευρώ. Δηλαδή ένα παγωτό χωνάκι με δύο μπάλες και σιρόπι να τιμάται 4,40 ευρώ;
Την καταγγελία αυτή μας την έκανε μητέρα, που έκανε βόλτα στο λιμάνι των Χανίων, με το παιδί της που της ζήτησε να του αγοράσει το εν λόγω παγωτό, το οποίο του το πήρε μεν αλλά στη συνέχεια μας παραπονέθηκε για την ακρίβεια με τη φράση «έλεος πια κάντε κάτι»´.
Στη συνέχεια η Ενωση ´για ενημέρωση των καταναλωτών, που θα επιλέξουν αυτές τις ημέρες να επισκεφθούν τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής στο λιμάνι των Χανίων´ συνιστά:
1) Να ζητούν πάντα τιμοκατάλογο από την επιχείρηση και να ερευνούν τις τιμές των τιμοκαταλόγων και εάν τις βλέπουν υπερβολικές να αποφεύγουν να αγοράζουν από το κατάστημα αυτό.
2) Να παίρνουν πάντα απόδειξη.
3) Να προσπαθήσουν να περάσουν στα παιδιά τους τη σύνεση και την υπομονή.
Από τους επιχειρηματίες ζητά:
– Πλήρη συμμόρφωση με τις νομοθετημένες διατάξεις.
– Σεβασμό στην οικονομική διαχείριση του πελάτη.
Ακόμα η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. σημειώνει ότι ´επειδή η καταγγελία ήταν επώνυμη και είχε και προσδιορισμό κάλεσε την επιχείρηση να την ενημερώσει, όπως και θα καλέσει και το Συλλογικό Οργανο των καταστηματαρχών του λιμανιού προσεχώς για ενημέρωση και συζήτηση του θέματος για εύρεση μίας λύσης αποφυγής υπερβολικών τιμών´.
Για καταγγελίες των καταναλωτών τόσο για προστασία και ενημέρωση επί των δικαιωμάτων τους, αλλά και ενημέρωση των επιχειρηματιών των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, στο Γραφείο Προστασίας του Καταναλωτή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. και στα τηλέφωνα 2821092666 και 2821092306.
Την ανακοίνωση υπογράφει η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, κα Ιωάννη Μελάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα