Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΧΑΝΙΩΝ
Τρόφιμα σε απόρους

Τρόφιμα σε άπορες οικογένειες θα διανείμει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων αύριο  συμβάλλοντας, όπως ανακοίνωσε, στην ανακούφιση ανήμπορων συνανθρώπων μας τις μέρες του Πάσχα.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Εκλεψαν βαλίτσες από αυτοκίνητο

Τέσσερις βαλίτσες με αντικείμενα αξίας 3.700 ευρώ έκλεψαν από σταθμευμένο αυτοκίνητο δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 26 ετών, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης οι δύο συλληφθέντες, αφού διέρρηξαν σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός 32χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του οχήματος τις βαλίτσες, οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους παθόντες.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
Σύλληψη για 6.460 κροτίδες

Εξι χιλιάδες τετρακόσιες εξήντα (6.460) κροτίδες βρέθηκαν σε κατάστημα παιχνιδιών ιδιοκτησίας ενός 50χρονου, ο οποίος συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων για παράβαση του Ν. ´περί βεγγαλικών – κροτίδων´, όπως ανακοίνωσε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση. 

ΣΤΑ ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ
Εξιχνίαση ζωοκλοπής

Εξιχνιάστηκε προχθές το πρωί υπόθεση ζωοκλοπής από περιφραγμένο χώρο στα Νεροκούρου. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων πρόκειται για κλοπή 90 αρνιών, ιδιοκτησίας ενός 33χρονου ημεδαπού, τα οποία είχαν αφαιρεθεί τις νυχτερινές ώρες της περασμένης Παρασκευής από περιφραγμένο χώρο αγροτικής περιοχής στα Νεροκούρου.
Ο παθών κατήγγειλε τη ζωοκλοπή τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Το ίδιο βράδυ από μια ομάδα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Μαλάξας και σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το σημείο της ζωοκλοπής ενενήντα αρνιά. Ενημερώθηκε άμεσα ο παθών, αναγνώρισε σε αυτά τα κλεμμένα του ζώα και του αποδόθηκαν.
Από την αστυνομική έρευνα που διενέργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, σε συνεργασία με το Τ.Α.Ε. Χανίων, προέκυψε ότι δράστης της ζωοκλοπής είναι ένας 51χρονος ημεδαπός, κτηνοτρόφος της περιοχής, ο οποίος αμέσως μόλις εντοπίστηκαν τα κλαπέντα ζώα σε περιφραγμένο χώρο βοσκής των δικών του ζώων, εξαφανίστηκε και αναζητείται.
ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ
Μία ακόμη σύλληψη για παράβαση του Νομού ´περί Ζωοκλοπής´ σημειώθηκε προχθές στην Κρήτη. Αυτή τη φορά στο δ.δ. Μοιρών Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς, οι οποίοι συνέλαβαν 44χρονο, τον οποίο, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ´κατέλαβαν να μεταφέρει ως οδηγός για σφαγή με το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έντεκα προβατοειδή, ιδιοκτησίας της 24χρονης συζύγου του, εκ των οποίων τα τρία από αυτά δεν έφεραν ενώτια´.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νεκρή 34χρονη σε τροχαίο δυστύχημα

Μία 34χρονη αλλοδαπή έχασε προχθές το βράδυ τη ζωή της στο 6ο χιλιόμετρο Ηρακλείου – Μοιρών, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονος. Η 34χρονη πεζή διέσχιζε την οδό.

ΣΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ

Προχθές, εξάλλου, στο 115,3 χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Χανίων – Σητείας και συγκεκριμένα στη διασταύρωση Αχλάδας, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός και τον ελαφρύ τραυματισμό τριών ατόμων.
Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 34χρονη ημεδαπή εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 38χρονης ημεδαπής, συνοδηγού του οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό της οδηγού και των δύο ανήλικων τέκνων τους.

ΣΤΗ ΒΙΑΝΝΟ

Ενα ακόμα τροχαίο ατύχημα σωματικών βλαβών σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο της νέας επαρχιακής οδού Ηρακλείου – Βιάννου, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε μεταλλική κολόνα φωτισμού. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ο ελαφρύς τραυματισμός του 37χρονου οδηγού και των δύο επιβατών του οχήματος.

ΓΙΑ Κ.Ο.Κ.

Στο μεταξύ συνελήφθη, πρωινές ώρες προχθές στο Κυπαρίσσι, από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, 22χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε, στο σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του, βρέθηκαν τοποθετημένες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας που ανήκουν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της μητέρας του, ενώ, όπως προέκυψε από ενεργούμενη προανάκριση για το Ι.Χ.Φ., δεν έχει γίνει πράξη μεταβίβασης και εμφαίνεται ότι ανήκει στον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Εκλεψε ποτά

Ποτά από σούπερ μάρκετ κατηγορείται ότι έκλεψε ένας 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 33χρονος μετέβη ως πελάτης σε κατάστημα σούπερ μάρκετ  και αφαίρεσε έξι φιάλες από διάφορα ποτά αξίας 100 ευρώ. Κατά την έξοδό του από το κατάστημα έγινε αντιληπτός και ακινητοποιήθηκε από υπάλληλο φύλαξης του καταστήματος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

ΣΤΟ ΓΑΖΙ

Εξάλλου, στο Γάζι συνελήφθη 27χρονος γιατί ´σύμφωνα με καταγγελία παθόντα – εκπροσώπου ξενοδοχειακής επιχείρησης, η οποία εδρεύει στην περιοχής Αμμουδάρας Γαζίου Ηρακλείου, αφαιρούσε από κλιματιστικά μηχανήματα της ανωτέρω ξενοδοχειακής επιχείρησης εξαρτήματα χαλκού και σιδήρου με σκοπό την κλοπή´.

ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Εγκριση εγκυκλίου

Εκδόθηκε η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) Ευελπίδων – Ναυτικών Δοκίμων – Ικάρων και των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: Στρατός Ξηράς: 2103630081, 2103630579, Πολεμικό Ναυτικό: 2103630742, 2103630247, Πολεμική Αεροπορία: 2103630360, 2103630076. Η προκήρυξη είναι διαθέσιμη και μέσω Διαδικτύου στις ιστοσελίδες του ΓΕΕΘΑ, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, του Υπουργείου Παιδείας και του ΚΕΣΥΠ Χανίων. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 6 Μαΐου.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.ΣΥ.Π.
Ενημέρωση υποψηφίων

Eνημέρωση για τους υποψήφιους Στρατιωτικών Σχολών θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Σ.Ε.Π. του Γραφείου Σ.Ε.Π. Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου, Κώστα Καλογεράκη, την Τετάρτη 27 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΟΥΣ
Νέα Οργάνωση της ΝΟΔΕ

Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ ´καλωσορίζει στις τάξεις των οργανωμένων στελεχών της τη νέα  Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Δημοτικής Ενότητας Αρμένων του Δήμου Αποκορώνου´.
Επίσης αναφέρει ότι το προσωρινό Δ.Σ. απαρτίζουν οι:
Λιοδάκης Δημήτριος του Μαν., Στύλος, ιδιωτικός υπάλληλος, προσωρινός πρόεδρος Τοπικής, Βατσάκης Γεώργιος του Ιωαν., Στύλος, επιχειρηματίας, Χαραλαμπάκης Παναγιώτης του Γεωργ., Στύλος, δημ. υπάλληλος, Βαγιωνάκης Χαράλαμπος του Γεωργ., Νιο Χωριό, επιχειρηματίας, Χαραλαμπάκης Δημήτριος του Μιχ., Καλύβες, ιδ. υπάλληλος, Μανουσάκης Γεώργιος του Πετρ., Καλύβες, συνταξιούχος, Ηλιάκης Ματθαίος του Γεωργ., Καλύβες, συνταξιούχος, Μουσουράκης Γεώργιος του Ιωανν., Καλύβες, κτηνίατρος, Χατζηδημητρίου Σταυρούλα του Δημ., Καλύβες, υπάλληλος Ναυστάθμου, Καλογριδάκη Μαρία του Κυρ., Στύλος, συνταξιούχος, Χαραλαμπάκη Ευαγγελία του Μιχ.  Καλύβες, νοσηλεύτρια.
Τα μέλη της ΝΔ στη Δημοτική Ενότητα Αρμένων που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη νέα οργάνωση μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο της ΝΟΔΕ 2821043300.

ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ
Επίσκεψη σε προνοιακά Ιδρύματα

Ο πρώην βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλη Τετάρτη το Νοσοκομείο και προνοιακά Ιδρύματα της πόλης. Το πρόγραμμα έχει συγκεκριμένα ως εξής:
9 π.μ. Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
10.30 π.μ. Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων
11.30 π.μ. Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
12.30 μ. ΚΗΦΑΑΜΕΑ
13.15 μ.μ. Κέντρο Αποκατάστασης Παίδων και Νέων Κρήτης

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Εορταστικό ωράριο

-Μ. Τρίτη 19 Απριλίου: 9 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ.
-Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου: 9 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ.
-Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου: 9 π.μ. – 9 μ.μ.
-Μ. Παρασκευή 22 Απριλίου: 11 π.μ. – 5 μ.μ.
-Μ. Σάββατο 23 Απριλίου: 9 π.μ. – 3 μ.μ.
-Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα κλειστά.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
Διακοπή αλιείας ερυθρού τόνου

Λήγει η αλιευτική περίοδος του ερυθρού τόνου σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου λόγω εξάντλησης της εθνικής ποσόστωσης, όπως ανακοίνωσε χθες το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για τους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών με ειδική άδεια αλιείας ερυθρού τόνου. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι μέχρι αύριο, 20 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί θα πρέπει να έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα σχετική με την αλιεία τόνου, να έχουν εκφορτωθεί στους καθορισμένους λιμένες οι αλιευμένοι τόνοι και να έχουν επιθεωρηθεί, να έχουν θεωρηθεί στις αρμόδιες λιμενικές Αρχές οι εβδομαδιαίες αναφορές, τα ημερολόγια αλιείας, οι δηλώσεις εκφόρτωσης και η πρώτη ενότητα των BCD. Κάθε περαιτέρω διακίνηση τόνου μετά την ανωτέρω ημερομηνία καθώς και η επικύρωση των ενοτήτων εμπορίας του BCD θα γίνεται μόνο για ποσότητες που έχουν αλιευθεί μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Χανίων  Tηλ. 2821346654 και τις κατά τόπους αρμόδιες λιμενικές Αρχές.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα