Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ας μιλήσουμε για θερμίδες…

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ*
www.polygnosi.gr

Το έθιμο καλεί τις επόμενες μέρες να μην είμαστε προσεκτικοί στη διατροφή μας. Η υπερβολή σε όλες τις διαστάσεις της, θερμίδες με τη σέσουλα τις Aγιες μέρες. Καταναλώνουμε άκριτα αναψυκτικά, ποτά, γλυκά, τροφές…
Αφορμή για το σημείωμα ο κατακλυσμός σε μηνύματα και ειδήσεις που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο αυτές τις μέρες. Μηνύματα για σωστή διατροφή, θερμιδομέτρηση, προληπτικό έλεγχο κ.ά. Οι ειδήσεις που σας παραθέτω είναι ανέλεγκτες, γι’ αυτό, αν ενδιαφέρεστε για το θέμα, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.  
Πόσες θερμίδες έχει αυτό το γλυκό; Ρωτήστε το κινητό σας!
Ξεροσταλιάζετε μπροστά σε ένα κομμάτι λαχταριστής πίτσας αλλά δεν το παίρνετε απόφαση, γιατί δεν ξέρετε πόσες θερμίδες έχει;
Μια εφαρμογή για όσους έχουν iPhone, το MealSnap σας λύνει τα χέρια. Βγάζετε μια φωτογραφία το αντικείμενο του πόθου σας ή έστω της λαιμαργίας σας το στέλνετε σε μια διεύθυνση στο Διαδίκτυο και σε ελάχιστα λεπτά σας ενημερώνει για το πόσες θερμίδες έχει.
Οπότε σας κόβεται η όρεξη ή πέφτετε στην αμαρτία γνωρίζοντας την πάσα αλήθεια. Το πρόγραμμα αυτό που ονομάζεται MealSnap, DailyBurn, είναι ένα συνδρομητικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης και διατίθεται 2 ευρώ περίπου στους ενδιαφερόμενους. Κάθε φορά που στέλνετε μια φωτογραφία, το πρόγραμμα την αντιστοιχεί με μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει 500.000 τρόφιμα και σας στέλνει μια εκτίμηση θερμίδων.
Μετά ως καλός Ιθαγενής της Τεχνολογίας μπορείτε να το φάτε ή όχι και να στείλετε ενημέρωση στο Twitter ή στο  Facebook για να ξέρουν όλοι τι φάγατε. Αυτό ονομάζεται κοινωνική λογοδοσία. Έτσι για να ξέρετε…
Οι ειδήμονες στην αμερικανική ψυχολογία δηλαδή οι κατασκευαστές αυτού του προγράμματος υποστηρίζουν ότι μόνο και μόνο η διαδικασία στην οποία μπαίνεις να φωτογραφίσεις, να στείλεις και να περιμένεις την απάντηση, σε κάνει πιο προσεκτικό σχετικά με το τι τρως. Δεν λειτουργείς παρορμητικά, αφού έχεις ένα μικρό χρονικό περιθώριο να το ξανασκεφτείς. Ναι, ΟΚ, μπορεί… ίσως. Πηγή: Ιστοσελίδα otenet
Υπερκαταναλώνετε τροφές από ταχυφαγεία;
Αν απαντήσατε καταφατικά ε, τότε είναι καιρός να το ξανασκεφθείτε. Έρευνες που δημοσιεύονται  την ιστοσελίδα www.care2.com /greenliving/4-surprising-effects-of-fast-food δείχνουν μερικά ανησυχητικά στοιχεία όπως:
– Οι υπερκαταναλωτές τροφών junk υποφέρουν συχνότερα από ημικρανίες.
– Οι ίδιοι φαίνεται να πάσχουν από κατάθλιψη 58% πιο συχνά από τον υπόλοιπο πληθυσμό.
– Μειώνει τη libido τους δηλαδή τη διάθεση για παιχνίδια και τρέλες!
– Εθίζονται στην κατανάλωσή τους εξαιτίας του υψηλού επιπέδου ζάχαρης και λίπους που περιέχουν.
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το σημείωμα περιέχονται σε ηλεκτρονικό μήνυμα που κυκλοφορεί ευρύτατα στις Η.Π.Α, πατρίδα και εξαγωγέα των ταχυφαγείων.
Ο αποστολέας του ισχυρίζεται ότι όλοι γνωρίζουμε τα στοιχεία που απεικονίζονται (δηλαδή πόση ζάχαρη περιέχει η κάθε τροφή), μας θυμίζει ότι ένας κύβος ζάχαρης είναι περίπου 4 γραμμάρια και μας καλεί να τις παρατηρήσουμε προσεκτικά.

Ολόθερμες ευχές για Καλό Πάσχα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα