Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιμέλεια:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Απορίες
Tελικά βρέθηκε χρήμα για να… βάλει μπροστά τις μηχανές του, το κολυμβητήριο του ΝΟΧ;
– Αμ το άλλο; Το απάτητο, πόσο θα περιμένει για να ξεχρεωθεί ο εργολάβος, να ολοκληρωθεί το υπόλοιπο 5% των εργασιών που απομένουν και (βέβαια) να επισκευασθεί η οροφή του, εκεί στο Ακρωτήρι;

Εκθεση
Με έπιπλα, φωτιστικά και εξοπλισμό σπιτιού μπορείτε να δείτε, να τα θαυμάσετε κι ας μην αγοράσετε, απλά να προβληματιστείτε για την αναβάθμιση, των… του οίκου σας:
* 33η Διεθνής Έκθεση FURNIDEC by HELEXPO, στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
* Αποδράστε για δυο – τρεις μέρες μέχρι τα βόρεια της πατρίδας. Και ξεφύγετε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, του tv room, με τα ´ανατολικά της Εδέμ´ και τα πρωινάδικα, μεσημεριανά, που δεν μας αφήνουν σε… χλωρό κλαδί. Ήμαρτον!
* 7 με 15 Μαΐου 2011, η Θεσσαλονίκη σας περιμένει
* Εναλλακτική πρόταση:
– Πάρτε φωτογραφική μηχανή, βάλτε τα ανοιξιάτικα (φόρμα, adidas με ανάλογα αξεσουάρ, κάλτσες, αερόσολες, τζάκετ, καπελάκι, νερό και φύγαμε): Εξερεύνηση της περιοχής Αγίων Αποστόλων, ανακαλύψτε και τις τρεις ξέρες μέχρι τα βόρειά τους που καταλαγιάζουν μικρά ή μεγάλα κύματα.
Με την επιστροφή πέστε μου αν θα το επαναλαμβάνετε, έστω μια φορά το 15νθήμερο!

www.ellines.com
´Oι Έλληνες μετανάστες επιβιώνουν, προσαρμόζονται και μεγαλουργούν´, σύμφωνα με τον Αναστάσιο Τάμη, ιδρυτικό Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Ελληνικών Μελετών και Έρευνας.
* Είπε ακόμη:
– ´Θα συναντήσεις Έλληνες από τις στέπες της Σιβηρίας μέχρι τους πάγους της Γης του Πυρός στην Παταγονία και από την αχανή Αφρική μέχρι και τους πλέον απομονωμένους οικισμούς της τροπικής ζώνης´.
– ´Ο αριθμός τους δεν υπερβαίνει τα 4,5 εκατ.´.
– ´Αριθμητικά το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής διασποράς έχει εγκατασταθεί στη Βόρεια Αμερική, εκτιμάται σε δύο εκατομμύρια περίπου. Ακολουθεί η Αυστραλία με 510.000 άτομα´.

Υπ. Πολιτισμού, έργα:
1. 12 Απριλίου, ´Επέκταση και Εκσυγχρονισμός Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου Κρήτης´, με προϋπολογισμό 5.781.000 ευρώ.
2. 5 Απριλίου, ´Αντικατάσταση επικάλυψης και συντήρηση Φ.Ο. Στεγάστρων στον δυτικό αρχαιολογικό χώρο της Κω´, με προϋπολογισμό 167.040 ευρώ.

Λευκωσία
Aν ενδιαφέρεστε να ανοίξετε φτερά προς τα ανατολικά της Μεσογείου και πιο πέρα σημειώστε το μήνυμα που ακολουθεί:
* 6 – 15 Μαΐου, διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο ´EXPO CUPRUS´ της Λευκωσίας, η 36η Διεθνή Έκθεση Κύπρου, με διοργανωτή την ´Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου´.
* Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ.: 22203600, Fax:22203650
Ε-mail: csta@cutanet.com.cy
Website: csta.org.cy

Αυτός ο χώρος…
…επειδή τις τελευταίες ημέρες ακούω ´πράματα και θάματα´ ανήκει στον διευρυμένο Δήμο Χανίων (με αρμόδιο φορέα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο) ή στην Περιφέρεια Κρήτης, οφείλει σε χρόνο ´dt´ να επισπεύσει τις διαδικασίες για να μετατρέψει τα βράχια, το πράσινο και την πισίνα σε χώρους στάθμευσης μικρών ή μεγάλων (τουριστικών) οχημάτων.
Οι κτηριακές εγκαταστάσεις (αν και απαιτούνται αρκετά χρήματα για την ανάπλασή τους), θα μπορούσαν να διαμορφώσουν ένα πρώτης τάξεως Δημοτικό Αναψυκτήριο, βασικό εργαλείο για τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

Υ.Γ. Τι είχε δηλώσει στις 8 Αυγούστου 2008 ο προϊστάμενος της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλης Ανδριανάκης για την αξιοποίηση της πισίνας του ´Ξενία´ (μετά την πλατεία Τάλω);
´…ως προς το θέμα της ανάδειξης της περιοχής, συνεχίζεται το έργο ανάδειξης των οχυρώσεων: Θα πρέπει -βέβαια- η αξιοποίηση του οικοπέδου της ΕΤΑ να συνδυαστεί με τους υπόλοιπους χώρους, ίσως ένα μέρος του προβλήματος της στάθμευσης θα μπορούσε να λυθεί εκεί όπως, επίσης, θα πρέπει άμεσα να αναζητηθούν χώροι στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να αποδεσμευτεί η παλιά πόλη´.

Τα… ´μηλαράκια´ στο πάτωμα…
…του Φιρκά, στην παλιά μας πόλη. Μη μου πείτε πως δεν τα γνωρίζετε, ειδικά αν είστε παλιός Χανιώτης και ´Τοπανιανάκι´!
– Ποιος μπαγάσας ήταν ο μπογιατζής;
– Άντε ν’ αφαιρέσεις τώρα τη λαδομπογιά. Κρίμα, κρίμα και ντροπή μας.
Β.Μ.-S
(ΔΙΑ.ΒΑ.της)

Κρουαζιέρα, συνέχεια, VI
Το 12σέλιδο έντυπο που βλέπετε κυκλοφόρησε   και διανεμήθηκε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δημόσιου και ιδιωτικού, που σχετίζονται με τον Τουρισμό γενικά.
Μα ιδιαίτερα απευθύνεται (αφού είναι ´Οδηγός Υποδοχής και Εξυπηρέτησης Κρουαζιερόπλοιων και επισκεπτών στον Λιμένα Σούδας´), στις διαδικασίες εκείνες που πρέπει να αποδεχθούμε και να εφαρμόσουμε όλοι μας, σε μικρά ή μεγάλα που απαιτούνται για να πετύχει ο τομέας ´Κρουαζιέρα – Ώρα κρίσης και ανάπτυξης για τα Χανιά´.
Είναι πλήρης και αξίζουν συγχαρητήρια σ’ αυτούς που συνέβαλαν από την πλευρά του Δήμου Χανίων.
Θα μπορούσε, βέβαια, να ήταν καλύτερος, όμως η οικονομική κρίση έβαλε κι εδώ το… χεράκι της.
(Η σελίδα έχει σημειώσει κάποιες σημαντικές παραλείψεις, τις οποίες μπορεί να τις μεταφέρει τηλεφωνικά, μόνο σε εκπρόσωπο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων).

Κρουαζιέρα, VIΙ
Αυτό το έντυπο είναι αναδιπλούμενο, ανήκει στον Δήμο Χανίων κι έχει διαστάσεις 5χ7,5 πόντους.
Εκτυπώθηκε σε 10.000 αντίτυπα και θα προσφέρεται στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που θα θελήσουν να επισκεφθούν την παλιά πόλη των Χανίων. Ανοίγοντάς το, εσωτερικά θα βρείτε τον χάρτη (σε διαστάσεις 40 cm πλάτος x 23 cm ύψος) της παλιάς πόλης με αρκετά χρήσιμα σημεία και πιο έντονους χρωματισμούς, με ιδιαίτερη αναφορά σε περιπατητική διαδρομή 2,9 χιλιομέτρων.
Εξωτερικά, δέκα φωτογραφίες χαρακτηριστικές από 21 μνημεία, που βρίσκονται σε σημεία του συγκεκριμένου χώρου, με κείμενα στα αγγλικά.
Στην επόμενη ανατύπωση θα μπορούσε ο γραφίστας/τρια να παρουσιάσει την Ελλάδα, την Κρήτη σε πλαίσιο μικρό, εντός του κειμένου με τις φωτογραφίες και τις θέσεις ´Σούδα´ – ´Χανιά´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα