Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αίτηση για Προανακριτική κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

Αθήνα
Αίτηση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων κατέθεσε την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ, βάζοντας στο στόχαστρο τον πρώην υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο.
Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει τον κ. Τσοχατζόπουλο με το ερώτημα των αξιόποινων πράξεων της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες («μαύρο χρήμα»).
Η πρόταση για τη διερεύνηση ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης του πρώην κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και υπουργού επί σειρά ετών κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και υπογράφεται από 112 βουλευτές, δηλαδή το σύνολο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ .
Το παραπάνω σκεπτικό της πρότασης για παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου στηρίζεται στο ότι ο πρώην υπουργός, επί των ημερών του οποίου υπεγράφησαν οι επίμαχες συμβάσεις για την κατασκευή και επισκευή των γερμανικών υποβρυχίων που προμηθεύθηκε το Πολεμικό Ναυτικό, «κατά παράβαση των καθηκόντων του, ενδεχομένως ζήτησε και έλαβε άμεσα ή με τη μεσολάβηση τρίτων προσώπων για τον εαυτό του ωφελήματα οποιασδήποτε φύσεως, προκειμένου να προβεί σε ενέργεια που ανάγεται στα καθήκοντά του και ενδεχομένως απέκτησε ή κατέχει περιουσία, εν γνώσει, κατά τον χρόνο κτήσης, του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα