Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Γκρίνια βουλευτών

Αθήνα
Προβληματισμούς, αιχμές κατά υπουργών και ανησυχία για την οικονομική κατάσταση εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις παρεμβάσεις τους μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν έλειψαν οι αναφορές στην ανάγκη δομικού ανασχηματισμού ή και πρόωρες εκλογές.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο της επιμήκυνσης, χωρίς «κούρεμα», ενώ αντίθετα ο Εκτωρ Νασιώκας ζήτησε άμεση αναδιάρθωση του χρέους.
Προβληματισμό για το πώς θα κατανεμηθούν τα βάρη που προβλέπει ο οδικός χάρτης εξέφρασε ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ξεφύγει από τη «μεταρρυθμιστική κόπωση».
Δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουπλής, ενώ ο Νίκος Σαλαγιάννης εξέφρασε προβληματισμό για το κατά πόσο έχει εξασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή των βαρών.
Η Σούλα Μερεντίτη έκανε λόγο για υπουργούς της κυβέρνησης που δεν ακούν παράπονα και παρατηρήσεις βουλευτών.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ:
´Κανένα θέμα συναίνεσης´

Αθήνα
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας χθες το απόγευμα στην Κομοτηνή.
Ο κ. Σαμαράς σχολίασε στην ομιλία του τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό και την Κοινοβουλευτική Ομάδα λέγοντας: «Δεν είπε λέξη για την ταμπακέρα. Ετοιμάζει νέο πακέτο επώδυνων μέτρων. Μας το φιλάει όμως για μετά το Πάσχα. Οταν έλθει η ώρα θα δει ο ελληνικός λαός πόσα του φυλάει».
Ο κ. Σαμαράς, εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση και στον πρωθυπουργό και μίλησε για όλο και περισσότερες θυσίες του ελληνικού λαού που πάνε χαμένες και υπάρχουν όλο και φτωχότερα αποτελέσματα.
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρόσθεσε επιπλέον μέτρα για το 2011 και άλλα 3 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι αστοχίες της.
Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του, από τα μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ που προέβλεπε το μνημόνιο για το 2011, φτάσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, στον προϋπολογισμό, στα 14 δισ. ευρώ και τώρα με τα νέα μέτρα ο λογαριασμός υπερβαίνει -κατά τον κ. Σαμαρά- τα 17 δισ. ευρώ.
Παράλληλα ξεκαθάρισε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει. «Συνένοχοι σε μια καταστροφική πολιτική δεν πρόκειται να γίνουμε.
Και αν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να εκβιάσει ακόμα και με εκλογές, τον εκβιασμό του δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Του το λέμε από τώρα, για να μη μπει στον κόπο».
Ο κ. Σαμαράς, που επισκέφθηκε και μειονοτικά χωριά και συνομίλησε με μουσουλμάνους, υπερασπίστηκε μια σύγχρονη μειονοτική πολιτική και ένα μοντέλο ανοικτής δημοκρατικής κοινωνίας, που όπως είπε, θα σέβεται απόλυτα τη διαφορετική γλώσσα, τη διαφορετική πίστη, τη διαφορετική καταγωγή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα