Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ΔΗΠΕΘΕΚ ανοίγει θεατρικά το Φεστιβάλ Αθηνών

Θεατρική πρεμιέρα με την καλοκαιρινή παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, θα κάνει το Φεστιβάλ Αθηνών στις 29 και 30 Ιουνίου. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ που παρουσιάστηκε προχθές στο Μουσείο Μπενάκη, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Γιώργο Λούκο και παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, το ΔΗΠΕΘΕΚ θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών (Ηρώδειο) με την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων». Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις 29 Ιουνίου, ενώ στον ίδιο χώρο θα δοθεί επιπλέον μία παράσταση στις 30 Ιουνίου.
Να σημειωθεί -όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης- ότι «το θεατρικό μέρος του Φεστιβάλ ανοίγει με την παράστασή μας».
Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Βάλιας Μαργαρίτη, χορογραφίες Κυριάκου Κοσμίδη.
Τους ρόλους του έργου θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Φαίη Ξυλά, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Κίμων Φιορέτος, Μένη Κωνσταντινίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αννίτα Κούλη, Μάρα Βλαχάκη κ.ά.
«Στη συνέχεια -τονίζεται στην ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ- η παράσταση θα ταξιδέψει στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά στις 4, 5 και 6 Ιουλίου, στο Ρέθυμνο στις 7, 8 και 9 Ιουλίου και στο Ηράκλειο στις 11, 12 και 13 Ιουλίου αλλά και σε άλλες πόλεις. Επίσης, η παράσταση έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα των πιο σημαντικών Φεστιβάλ (Ολύμπου, Φιλίππων, Θάσου, Ηλιδας, Πάτρας, Κασσάνδρας, Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκη κ.ά.). Οι συνολικές παραστάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα θα είναι περίπου 60».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα