Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στήριξη καρκινοπαθών

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Συλλόγου ´Ορίζοντας´ για την απόκτηση ξενώνα φιλοξενίας καρκινοπαθών στην Αθήνα όπως και οι προσπάθειες στήριξής του από φορείς και συλλογικότητες.
Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος Γυναικών Χανίων Αττικής εξασφάλισε 30.000 ευρώ για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στη Λυρική Σκηνή για τα 75 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Αδοντάκης ´ο κόσμος στηρίζει το έργο του «Ορίζοντα» και εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε των ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ώστε να δώσουν τον αγώνα τους με αξιοπρέπεια´.
´Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γυναικών Χανίων Αττικής για την άψογη εκδήλωση και ελπίζουμε ότι λίαν συντόμως θα εγκαινιάσουμε μαζί τον ξενώνα φιλοξενίας καρκινοπαθών στην Αθήνα´, τόνισε.
Σε ανακοίνωση του προεδρείου του Συνδέσμου Γυναικών Χανίων Αττικής αναφέρεται: ´Στις 28/2/2011 και μετά την εκδήλωση που έγινε στη Λυρική Σκηνή για τα 75 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθέριου Βενιζέλου, έκλεισε ο πρώτος κύκλος συνεργασίας των δύο Συλλόγων σχετικά με την προσπάθεια απόκτησης ξενώνα φιλοξενίας καρκινοπαθών των δύο παραπάνω Συλλόγων. Μετά από τις προσπάθειες για την επιτυχία της εκδήλωσης και την άψογη συνεργασία έχουν κατ´ αρχήν εξασφαλιστεί 30.000 ευρώ για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού. Ο λόγος για τον οποίον υπερηφανευόμαστε είναι ότι με απόφαση των προέδρων των Σωματείων Στέλλας Κουρή και Σπύρου Αδοντάκη ελήφθη απόφαση που τιμά ιδιαίτερα αμφότερους. Αποφάσισαν όπως τα χρήματα των χορηγών από τον ιδιωτικό τομέα καθ’ ολοκληρίαν να μη χρησιμοποιηθούν για την εκδήλωση αλλά να δοθούν για την απόκτηση του ξενώνα. Οι χορηγίες ήταν 15.000 ευρώ και τα έσοδα της εκδήλωσης επίσης 15.000 ευρώ. Η οικονομική στήριξη της εκδήλωσης έγινε από τον Σύλλογο Χανιωτισσών´.

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ
Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος «Ορίζοντας», είναι μία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργάνωση, που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της αδήριτης ανάγκης για ανθρωπιστική δράση, όταν τα προβλήματα είναι αξεπέραστα και η κοινωνική πρόνοια μηδαμινή.
Λειτουργεί στο πλαίσιο του εθελοντισμού και χωρίς επιχορήγηση από φορείς. Τη λειτουργία του Συλλόγου ενισχύει η σημαντική βοήθεια και προσφορά απλών συνανθρώπων μας είτε με τη μορφή χρηματικής δωρεάς είτε από τα έσοδα των διαφόρων εκδηλώσεων που κατά καιρούς διοργανώνονται.
Ο «Ορίζοντας» στηρίζει με τη σειρά του, οικονομικά και ηθικά (άμεση οικονομική ενίσχυση, παροχή εισιτηρίων μετακίνησης από και προς τον τόπο θεραπείας, εξεύρεση αίματος σε επείγουσες περιπτώσεις, οικονομική κάλυψη εξετάσεων που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.) κυρίως παιδιά του Νομού Χανίων που πάσχουν από καρκίνο αλλά απλώνει τη δράση του και ανοίγει την αγκαλιά του και σε ενηλίκους με νεοπλασματική ασθένεια, που επιβάλλεται να νοσηλευτούν σε νοσοκομειακές μονάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Επιπλέον, νοικιάζει και συντηρεί τρεις ξενώνες στην Αθήνα, που φιλοξενούνται οι ασθενείς, που χρειάζεται να υποβληθούν σε ακτινοβολίες ή άλλες θεραπείες και οι συνοδοί τους με σκοπό την οικονομική και ψυχολογική ανακούφισή τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα