Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δικαιολογημένη η αγωνία

Αθήνα
´Είναι δικαιολογημένο να υπάρχει και αμφιβολία και αμφισβήτηση για το πού πάμε και να εκφράζεται αγωνία´, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής και τόνισε, ωστόσο, πως με τον εθνικό σχεδιασμό που θα παρουσιαστεί σήμερα -αλλά και μέσα από τη δράση της- η κυβέρνηση θα δείξει ότι έχει πρόγραμμα για να βγούμε από την κρίση.
Προϊδεάζοντας για το περιεχόμενο του πλαισίου εθνικού σχεδιασμού για την προοπτική της χώρας από την κρίση και την προοπτική της που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ότι δεν θα πρόκειται για ένα σύνολο μεμονωμένων παρεμβάσεων ή αξιοποιήσεων υπαγορευμένων από μια προσωρινή επιλογή επείγοντος αλλά είναι ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την οικονομία και την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή που θέτει τους πυλώνες για την κυβερνητική δραστηριότητα.
Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι ´αυτά που κάνουμε δίνουν διέξοδο και οι θυσίες των πολιτών σαφώς και θα πιάσουν τόπο´, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η ΕΕ έχουν απαντήσει με πράξεις στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους.
Υπογράμμισε, δε, ότι όσο πιο αιτιολογημένοι και μακροπρόθεσμοι είναι οι στόχοι που η κυβέρνηση βάζει και τηρεί, όπως κάνει με το εθνικό σχέδιο, ´τόσο αποκλείει τη συζήτηση άλλων σεναρίων´ και πως ´η απάντηση σε αυτά τα σενάρια είναι η πραγματικότητα, την οποία σχεδιάζουμε για να αποκτήσει προοπτική η χώρα´.
Ειδικότερα, είπε ότι το εθνικό στρατηγικό πρόγραμμα υπερβαίνει κατά πολύ τις απαιτήσεις μιας απλής οικονομικής εξυγίανσης και πως πρόκειται για πρόγραμμα που θέτει στόχους υλοποιήσιμους και ρεαλιστικούς αλλά και χρονοδιαγράμματα και μηχανισμούς που θα εξασφαλίζουν την εκτέλεσή τους.
Για το εάν η κυβέρνηση φοβάται διαφοροποίηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο, επεσήμανε ότι οι βουλευτές στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, μέσα και από την ευρεία συζήτηση στα κοινοβουλευτικά όργανα και επεσήμανε ότι στον εθνικό σχεδιασμό περικλείονται όλες οι αγωνίες που έχουν εκφραστεί κατά διαστήματα, οι προτάσεις και οι θέσεις των βουλευτών που έχουν διαμορφωθεί μέσα από μια δύσκολη πορεία. Είπε ακόμη ότι η ΚΟ του κόμματος συνεδριάζει αύριο (σήμερα), ώστε να εκφραστούν και οι βουλευτές.
´Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ό,τι κυκλοφορεί ως δίλημμα είναι ψευδεπίγραφο´, σημείωσε ο κ. Πεταλωτής ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα διλήμματος για εκλογές από τον πρωθυπουργό, με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα.
Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι δεν τίθενται τέτοια ζητήματα και τέτοια διλήμματα από τον πρωθυπουργό και πως ´αυτό που θέτει είναι ότι πρέπει να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους, βουλευτές, πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, ώστε μέσα από αυτόν τον σχεδιασμό να μπορέσουμε να μιλήσουμε για έξοδο της χώρας από την κρίση και την προοπτική της´.
´Αυτό που θέτει ο πρωθυπουργός είναι το σχέδιο να πάει η χώρα μπροστά και είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων όσοι προσπαθούμε να δούμε το σχέδιο ως μια ευκαιρία ανέξοδης πολιτικής αντιπαράθεσης ή ως μια ευκαιρία δημιουργίας υποτιθέμενων συγκρούσεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ´, πρόσθεσε. Σχετικά με τον προβληματισμό που εξέφρασε χτες η υπουργός Παιδείας για την περικοπή 300 εκ. ευρώ επιπλέον από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου, μιλώντας με δημοσιογράφους και εάν συνεπώς θα είναι ολοκληρωμένο το σχέδιο που θα παρουσιαστεί, ο κ. Πεταλωτής είπε, μεταξύ άλλων, ότι το να μιλάμε μεμονωμένα και με κάποιες φημολογίες δεν αρκεί και αδικούμε τη συνολικότερη προσπάθεια, ότι οι αποφάσεις που υπάρχουν υπερβαίνουν μια απλή αναφορά και πως θα υπάρχει πλήρης παρουσίαση όλου του σχεδιασμού αύριο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα