Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενημέρωση για το πακέτο δράσης

Αθήνα
Το Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει σήμερα, Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου για το πακέτο δράσης της επόμενης τετραετίας, ύψους 23 δισ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός επέλεξε να συγκεντρώσει όλα τα κορυφαία όργανα του ΠΑΣΟΚ για να παρουσιάσει το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο θεωρείται ως το ´συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση´, αφού δεν περιλαμβάνει μόνο τα επιπρόσθετα μέτρα λόγω της υστέρησης εσόδων αλλά και το αναπτυξιακό πρόγραμμα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012 – 2015.
Η ´ενοποίηση´ αυτή φαίνεται ότι αποτελεί επιλογή του Μαξίμου, προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν ακόμη και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τα νέα μέτρα.
Στις τοποθετήσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να θέσει τις γενικές γραμμές του σχεδίου αυτού και να τονίσει την αναγκαιότητά του λόγω της κρισιμότητας των στιγμών.
Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θεωρείται κρίσιμη, γιατί εκεί θα ´κλείσουν´ και οι διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των υπουργών για το θέμα των περικοπών σε κάθε Υπουργείο. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε διεξοδική συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, κάποιοι από τους οποίους όμως φαίνεται πως αντιστέκονται καθώς θεωρούν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω περιστολή στις δαπάνες τους. Σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στην Ιπποκράτους, στα γραφεία του κόμματος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα