Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αιχμές εναντίον Παπακωνσταντίνου

Αθήνα
Νέες αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών άφησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου στη Βουλή με αφορμή αυτή τη φορά τη διάταξη που προβλέπει τη μεταφορά της αρμοδιότητας διαχείρισης των διαθεσίμων του κράτους από την Δ49 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Αποστάσεις για το ίδιο θέμα κράτησε και ο βουλευτής του κόμματος Γ. Φλωρίδης.
Ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κλπ., η κα Παπανδρέου παρενέβη απευθυνόμενη στον υφυπουργό Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη και του είπε: «Ελπίζω η ηγεσία του Υπουργείου να δώσει στην Ολομέλεια τις απαντήσεις στα θέματα που έχουν τεθεί, ώστε να μη δημιουργηθεί ένας οργανισμός όπου Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει»!
Είχε προηγηθεί παρέμβαση του κ. Φλωρίδη, ο οποίος είχε διατυπώσει εξ αρχής τις αντιρρήσεις του για την ίδια ρύθμιση, λέγοντας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των διαθεσίμων του κράτους από την αρμόδια Διεύθυνση του ΓΛΚ πως «όταν έχουμε μια υπηρεσία που λειτουργεί καλά πρέπει να είμαστε υπερήφανοι».
Ωστόσο, η τοποθέτησή του περιείχε και έμμεσες βολές για αναποτελεσματικότητα ως προς τα μέτρα και τους χειρισμούς που έχουν γίνει στον τομέα της πάταξης της διαφθοράς στις Εφορίες. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «έχουμε μια διαφανή Υπηρεσία και μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για τις ΔΟΥ, που είναι εκτεταμένες η κλεπτοκρατία, οι εκβιασμοί και η διαφθορά». Ο κ. Φλωρίδης δεν καταψήφισε την επίμαχη διάταξη, όμως δήλωσε ότι διατηρεί τις σοβαρές πολιτικές επιφυλάξεις του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα