Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εφετείο τέλος

Αγνοώντας την ιστορία των Χανίων η κυβέρνηση, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, προχωρά σε ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύτηκε χθες στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης
Α 80/13-4-2011.
Η  εξέλιξη αυτή προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις τοπικών φορέων. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων εμφανίζεται αποφασισμένος να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Παράλληλα, οι δικηγόροι, το Διοικητικό Συμβούλιο των οποίων συνεδριάζει σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, για να λάβει αποφάσεις, κάλεσαν τους φορείς να τιμήσουν το πρωτόκολλο τιμής και να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.
Στο μεταξύ, οι βουλευτές Χανίων του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα σύσκεψη, ώστε να τοποθετηθούν για την αρνητική τροπή που πήρε το θέμα του Εφετείου.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Δημήτρης Ποντικάκης, μιλώντας στα «Χ.Ν.», αργά χθες το βράδυ, τόνισε ότι ο Σύλλογος θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ κάλεσε τους φορείς να τιμήσουν το πρωτόκολο τιμής που έχουν υπογράψει καθώς -όπως τόνισε- το θέμα είναι πολιτικό και δεν αφορά μόνο το Εφετείο, αλλά συνολικότερα την αποψίλωση των Χανίων από Υπηρεσίες.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννης Δασκαλάκης, μιλώντας για το ίδιο θέμα, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος τη στιγμή που αναμέναμε την απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού, που η ιδιαιτέρα του     -κατά την επίσκεψη των φορέων της πόλης στο γραφείο του πρωθυπουργού- υποσχέθηκε ότι δεν θα δημοσιευτεί πριν μας ενημερώσει πάνω στα παράπονα, τα οποία διατυπώσαμε για το θέμα του Εφετείου».
Ο κ. Δασκαλάκης πρόσθεσε επίσης πως η εξέλιξη αυτή είναι αντίθετη και με την κυβερνητική πολιτική περί συνενώσεων, αλλά και με την κείμενη νομοθεσία, «διότι το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος όριζε δαπάνες που κατ’ αρχήν δεν είχαν βεβαιωθεί από το Γενικό Λογιστήριο και επιπλέον τα ποσά που έβαζε για τη λειτουργία του ήταν αστεία σε ό,τι αφορά το ύψος τους».
«Εμείς αναμέναμε τους φορείς της πόλης ότι θα ενεργοποιηθούν, ότι θα τιμούσαν το πρωτόκολλο τιμής και ότι θα έβαζαν πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης μας, η οποία θίγεται όχι μόνο ως προς το Εφετείο, αλλά αποψιλώνεται και από άλλες Υπηρεσίες και θέσεις εργασίας εν όψει των λεγομένων συνενώσεων», σημείωσε ο κ. Δασκαλάκης και τόνισε: «Το ερώτημα είναι τι θα μείνει για τα Χανιά και που θα δουλέψουν τα παιδιά των Χανιωτών».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα