Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα παρέμβαση για τα ΕΛΤΑ Βάμου

Το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας του ταχυδρομικού γραφείου των ΕΛΤΑ στον Βάμο επαναφέρει ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης με επίκαιρη ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα. Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί στη Βουλή την Παρασκευή το πρωί.
Ο κ. Δαμιανάκης επισημαίνει ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου, με επιστολή του προέδρου του προς τον υπουργό Υποδομών, ανέλαβε την υποχρέωση να βρει λύση στο θέμα του κτηρίου με μηδενικό κόστος για τα ΕΛΤΑ. Ο Χανιώτης βουλευτής υπογραμμίζει ακόμη ότι το συγκεκριμένο γραφείο εξυπηρετεί τις βασικές επικοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που, κατά τη θερινή περίοδο, ξεπερνούν τις 5.000, ενώ στην περιοχή διαμένουν μονίμως περισσότεροι από 500 υπήκοοι ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, εξυπηρετεί την αλληλογραφία σημαντικού αριθμού Υπηρεσιών (Τράπεζες, Κέντρο Υγείας, Ειρηνοδικείο, σχολεία, Περιβαλλοντικό Κέντρο κ.λπ.). Ο  κ. Δαμιανάκης επισημαίνει ότι ενδεχόμενη κατάργηση του ταχυδρομικού γραφείου «έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το πνεύμα του Καλλικράτη, του οποίου βασικός στόχος είναι η ενδυνάμωση της υπαίθρου και η άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των κατοίκων της».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δαμιανάκης είχε καταθέσει αναφορά για το ίδιο θέμα στις 15 Μαρτίου, μεταφέροντας την αγωνία των κατοίκων περισσότερων από 30 χωριών της ευρύτερης περιοχής, η οποία είχε καταγραφεί σε σχετικό έγγραφο του δημάρχου Αποκορώνου Γρηγόρη Μαρκάκη. Στην αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος σημειώνει ότι δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για συγχωνεύσεις ή αντικατάσταση τοπικών καταστημάτων από «πρακτορεία». Αναλυτικά, η απάντηση του υφυπουργού έχει ως εξής: «Τα ΕΛΤΑ ως φορέας παροχής της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας σχεδιάζουν ένα συνολικό πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης υπηρεσιών με στόχο τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους αλλά και τη διασφάλιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε όλους τους κατοίκους της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η δυνατότητα συγχωνεύσεων περιφερειακών διευθύνσεων αλλά και κάποιων τοπικών καταστημάτων σε κάποιες περιοχές όπου η εξυπηρέτηση μπορεί να αντικατασταθεί ή και να βελτιωθεί από ´πρακτορεία´ ή άλλα γειτονικά καταστήματα. Η διερεύνηση αυτή που γίνεται από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και επομένως δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για συγκεκριμένα καταστήματα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα