Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ερχονται στα Χανιά 5.000 επισκέπτες

Περισσότεροι από 5.000 τουρίστες κρουαζιέρας αναμένεται να φτάσουν στα Χανιά με τα κρουαζιερόπλοια ´Mariner of the Seas´ και ´Splendοur of the Seas´ της εταιρείας ´Royal Caribbean´, τα οποία θα δέσουν στο λιμάνι της Σούδας την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα.
Tην Παρασκευή το κρουαζιερόπλοιο ´Mariner of the Seas´ -το οποίο είχε έρθει στα Χανιά και πριν από 13 ημέρες- θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Σούδας στις 8 το πρωί και θα αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα.
Το πλοίο, το οποίο θα αναχωρήσει από τον Πειραιά, θα μεταφέρει στα Χανιά 3.136 επισκέπτες από 52 χώρες και συγκεκριμένα:
1.353 άτομα από Η.Π.Α., 474 άτομα από Μεγάλη Βρετανία, 340 άτομα από Καναδά, 120 άτομα από Γερμανία, 85 άτομα από Δανία, 84 άτομα από Ιταλία, 72 άτομα από Ιρλανδία, 69 άτομα από Βραζιλία, 60 άτομα από Αυστραλία, 43 άτομα από Αργεντινή, 44 άτομα από Μεξικό, 55 άτομα από Ολλανδία, 43 άτομα από Πορτογαλία κ.ά.
Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο, ´Splendur of the Seas´, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Σούδας το Σάββατο, στις 7 το πρωί και θα παραμείνει μέχρι τις 6 το απόγευμα, μεταφέροντας συνολικά 2.076 άτομα. Ο Δήμος Χανίων ετοιμάζει μια μικρή υποδοχή για το δεύτερο πλοίο, το ´Splendur of the Seas´, που θα καταπλεύσει το Σάββατο για πρώτη φορά στα Χανιά.
Επίσης και τις δύο μέρες θα παρέχεται στους επισκέπτες ενημερωτικό υλικό (τουριστικός οδηγός πληροφοριών, ερωτηματολόγια στην αγγλική). Για μια πολύ θετική εξέλιξη στην τοπική οικονομία έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων, κ. Γαβριήλ Κουρής  καθώς, όπως επεσήμανε, τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά από την πρώτη επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου ´Mariner of the Seas´. ´Από την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στα Χανιά διαφάνηκε ότι θα υπάρξει μια σημαντική τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, δεδομένου ότι τα χρήματα, τα οποία θα αφήσουν οι επισκέπτες στον τόπο μας, δεν περιορίζονται αποκλειστικά σε μια και μόνο επαγγελματική ομάδα, αλλά διαχέονται γενικότερα στην αγορά. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, εκτιμάται ότι ο μέσος όρος κατανάλωσης του κάθε επισκέπτη κρουαζιέρας είναι 60 ευρώ περίπου´, τόνισε. Ο ίδιος σημείωσε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από ενέργειες του Δήμου Χανίων έτσι ώστε ´οι επισκέπτες κρουαζιέρας να τύχουν μιας καλής υποδοχής και φιλοξενίας, να απολαύσουν σωστές και ποιοτικές υπηρεσίες. Παράλληλα, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης, έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες με αποδέκτη το αρμόδιο Υπουργείο, ζητώντας να προχωρήσει σε ορισμένα βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει μια αυτονομία στο λιμάνι της Σούδας´.

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Ως πολύ θετικά χαρακτήρισε τα πρώτα μηνύματα από τον τουρισμό κρουαζιέρας η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, κα Μαρία Κοκκινάκη καθώς, όπως τόνισε: ´Οι επισκέπτες της πόλης μας έφυγαν πολλοί ευχαριστημένοι. Ηδη έχουμε λάβει πολλά μηνύματα ευχαριστιών από χώρες όπως η Βραζιλία, οι Η.Π.Α. και η Σκανδιναβία. Τα μηνύματα λένε ότι οι επισκέπτες θα ξανάρθουν στα Χανιά, ενώ θα συστήσουν τον Νομός μας ως προορισμό και σε άλλους φίλους, συγγενείς´. Σύμφωνα με την κα Κοκκινάκη, αυτό που ενθουσίασε τους τουρίστες κρουαζιέρας ήταν το παραδοσιακό κέρασμα κατά την υποδοχή του Δήμου Χανίων και οι παραδοσιακοί κρητικοί χοροί. Επίσης, καλές εντυπώσεις δημιούργησε στους ξένους επισκέπτες η τσάντα με τα παραδοσιακά προϊόντα (λάδι, μέλι, πορτοκάλια, κρασί, ελιές) που τους προσέφερε ως αποχαιρετιστήριο δώρο ο Δήμος Χανίων.
´Επίσης πολύ θετικά είναι τα μηνύματα και από την ίδια την εταιρεία, τη «Royal Caribbean». Μάλιστα ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου «Splendur of the Seas», που θα φτάσει για πρώτη φορά στα Χανιά, όταν έμαθε για την εντυπωσιακή υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου ζήτησε να γίνει η ίδια υποδοχή στο λιμάνι της Σούδας το Σάββατο, όταν καταπλεύσει το πλοίο´, επεσήμανε η κα Κοκκινάκη.
Την Παρασκευή τα εμπορικά καταστήματα της πόλης των Χανίων θα παραμείνουν ανοιχτά και το μεσημέρι προκειμένου οι επισκέπτες να κάνουν τις αγορές τους μέχρι τις 7 το απόγευμα που θα αναχωρήσουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα