Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Παπανδρέου με τον Τζορτζ Σόρος

Αθήνα
Συνάντηση με τον Τζορτζ Σόρος είχε χθες το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση ανακοινώθηκε από το Γραφείο του πρωθυπουργού χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ μία ημέρα νωρίτερα ο κ. Σόρος είχε μιλήσει σε κλειστό συνέδριο, που συμμετείχαν Ελληνες επιχειρηματίες, επενδυτές, πολιτικά στελέχη και διπλωματικοί παράγοντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και στην Ευρωζώνη ειδικότερα, ενώ δεν τέθηκε από καμία πλευρά θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Στην ομιλία του στο συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σόρος είχε σημειώσει την αισιοδοξία του για τη διάσωση της Ελλάδος, τονίζοντας ότι πρέπει πάση θυσία να σωθεί.
Κατά τον Σόρος, η σωτηρία αυτή θα έλθει από την Ευρώπη, αρκεί να επιδειχθεί συνέπεια στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Επίσης, ο κ. Σόρος ανέφερε ότι και στις ΗΠΑ αυτήν την περίοδο επικρατεί ιδιαιτέρως θετικό κλίμα για την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τιμ Γκάιτνερ, στο Βερολίνο, λίγο πριν τις Συνόδους Κορυφής.
Αναφερόμενος στην καγκελάριο της Γερμανίας, κα Ανγκελα Μέρκελ, είπε ότι η φαινομενικά και μόνον εμφανίζεται ως κερδισμένη από τις αποφάσεις των Συνόδων καθώς, όπως εκτιμά, οι αποφάσεις αυτές θα αποδειχθούν επιζήμιες για την Ευρώπη και τη Γερμανία σε μεσοπρόθεσμό ορίζοντα.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών. Την Κυριακή, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δείπνο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο οποίο μετείχαν προσωπικότητες της οικονομικής και πολιτικής ζωής και ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.
Στο δείπνο παρακάθισαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπακωνσταντίνου (δίπλα στον κ. Σόρος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, κ. Π. Ευθυμίου, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κ. Σ. Μάνος.
Νωρίτερα, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο κ. Παπακωνσταντίνου συμμετείχε σε συνέδριο για τις εξελίξεις διεθνείς αγορές. Στη διήμερη συνάντηση ο κ. Παπακωνσταντίνου είχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπίνι, τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας. κ. Τζούλιο Τρεμόντι, τον πρόεδρος της Deutsche Bank. κ. Τζόζεφ Ακερμαν και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ. κ. Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα