Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εθνική συνεννόηση πριν να είναι αργά

Θεσσαλονίκη
´Αν η ελληνική πολιτική ηγεσία, οι Έλληνες πολιτικοί, δεν καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι να βρουν αποτελεσματικές λύσεις, σε τρεις μήνες θα είναι πολύ αργά´, εκτίμησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη.
«Εάν το πολιτικό σύστημα σήμερα δεν αντιληφθεί ότι πρέπει να βάλει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από τα κομματικά συμφέροντα, τότε η χώρα θα πάρει τον κάτω δρόμο», δήλωσε η κα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες πολιτικοί «οφείλουν όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια της πόλωσης. Δεν έχουμε χρονικά περιθώρια για οξύτητες και επικοινωνιακά παιγνίδια». Για την κυβέρνηση είπε πως «δείχνει ότι δεν μπορεί. Δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Δεν μπορεί -και ίσως τελικώς δεν θέλει- να κάνει αυτό που πρέπει. Διστάζει και φοβάται. Και αυτόν τον φόβο τον μεταφέρει στην κοινωνία που βρίσκεται σε κρίση». Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση ότι «δεν τολμά να τα βάλει με τα ´σπλάχνα´ του ΠΑΣΟΚ και συμβιβάζεται με τον κάθε Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και των κρατικοδίαιτων συνδικάτων». Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής «η κυβέρνηση απαντάει με δενδροφυτεύσεις απέναντι στις νέες θεωρίες της Τουρκίας για το Καστελόριζο».
Η κα Μπακογιάννη προβλέπει πρόωρες εκλογές, αν δεν αντιδράσει εγκαίρως το πολιτικό σύστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει με τη σημερινή πολιτική της θα αναγκαστεί να δώσει τον λόγο στον λαό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα