Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ
Ολοι εν δυνάμει δότες

Αθήνα
Εν δυνάμει δωρητές οργάνων καθίστανται όλοι οι πολίτες σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις. Μόνο όσοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), θα εξαιρούνται.
Οπως αναφέρεται στο προσχέδιο κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ. Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.
Επίσης, το νέο προσχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνονται κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά Νοσοκομεία. Η δυνατότητα για χειρουργική αφαίρεση οργάνων ή μεταμόσχευση δίνεται πλέον σε νοσηλευτικά Ιδρύματα – νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και ιδιωτικές κλινικές.
Στο προσχέδιο προβλέπονται ποινές για όσους με τη δική τους συναίνεση δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση και πολύ αυστηρότερες ρυθμίσεις του προβλέπουν ακόμη και κάθειρξη δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ για οργανωμένες ομάδες που συμμετέχουν στη διακίνηση και εμπορία οργάνων.

ΑΠΟ ΑΛΙΕΙΣ
Σκληρή ανακοίνωση κατά της Μ. Δαμανάκη

Για ´αδιαλλαξία´ κατηγορεί την επίτροπο Αλιείας της Ε.Ε., Μαρία Δαμανάκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων (ΠΟΠΕΑ), τονίζοντας ότι ο κανονισμός για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου πρέπει να αλλάξει και να υιοθετηθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας.
Σε μια σκληρή ανακοίνωση, η ΠΟΠΕΑ κατηγορεί την κα Δαμανάκη ότι λειτουργεί με ´αλαζονεία´ και ´αυταρχικό τρόπο´, ´υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών´.
´Κυρία επίτροπε, ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΒΑΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ τους νόμους τόσο της Ισπανίας όσο και της Κύπρου που σας στείλαμε, που δίνουν το δικαίωμα στους παραδοσιακούς ερασιτέχνες ψαράδες να ενταχθούν σε μία κατηγορία επαγγελματιών και να χρησιμοποιούν λίγα μέτρα δίχτυ. Θεωρείτε, λοιπόν, τους Ελληνες παραδοσιακούς ερασιτέχνες αλιείς ραγιάδες της Ε.Ε.; Γιατί υπάρχει αυτή η ανισότητα;´, αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΠΕΑ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ
Ανάκληση ζυμαρικών

Αθήνα
Ανακλήθηκαν με απόφαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων , μετά από ελέγχους των περιφερειακών διευθύνσεων Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, ζυμαρικά στα οποία βρέθηκαν έντομα.
Πρόκειται για ζυμαρικά με εμπορική ονομασία «DE CECCO MAFALDINE No2 DURUM WHEAT SEMOLINA PASTA» σε συσκευασία των 500gr. Τα εν λόγω προϊόντα αφορούν σε τρεις συγκεκριμένες παρτίδες με ημερομηνίες ανάλωσης έως 14.01.13, 21.03.13 & 16.06.13.
Το προϊόν παράγεται στην Ιταλία από την εταιρεία «F. LLI DE CECCO di FILIPPO FARA S. MARTINO SpA», εισάγεται και διακινείται στην Ελλάδα από την εταιρεία «ΧΟΡΕΚΑ Α.Ε.Β.Ε.», που εδρεύει στην οδό Χαλεπά 6 – Γέρακα Αττικής.
Ηδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ και καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφία κάτωθι) να μην τα καταναλώσουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα