Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πλατανιάς – Παναιγιάλειος αύριο στο Μάλεμε

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Πλατανιά αύριο Σάββατο στις 3μμ με τον Παναιγιάλειο στο Μάλεμε αφού μετά τις δύο ήττες δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες. Μία μέρα μετά ο Ακρίτας φιλοξενεί το Ρέθυμνο και μόνο με νίκη μπορεί να ελπίζει σε παραμονή ενώ αύριο στον Ταυρωνίτη οι γυναίκες του ΑΟΧ ολοκληρώνουν τους εντός έδρας αγώνες τους στα μπαράζ ανόδου απέναντι στις Πιερίδες Μούσες ενώ κανονικά συνεχίζονται τα τοπικά πρωταθλήματα . Πιο αναλυτικά:

Γ´ Εθνική (26η αγωνιστική)
Πλατανιάς – Παναιγιάλειος
Τα πάνω κάτω ήρθαν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές στο νότιο όμιλο της Γ´ Εθνικής και αύριο στις 3μμ στο Μάλεμε θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες που έχασαν πολλές από τις ελπίδες τους για άνοδο. Ο Πλατανιάς λοιπόν μετά τις δύο κολλητές ήττες δεν έχει περιθώρια για άλλους χαμένους βαθμούς. Παρήγορο το γεγονός ότι θα βρει απέναντι του την πρώτη ομάδα της 8άδας που ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες της αφού σε δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια πήρε μονάχα ένα βαθμό με την Χερσόνησο. Οπως μαρτυράει η βαθμολογία ακόμα και με διπλό ο σύλλογος του Αιγίου μάλλον δεν προλαβαίνει την τριάδα. Ο Καβακάς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αφού εξέτισε την ποινή του ο Πότσι και επιστρέφει.
Διατητής θα είναι ο αθηναίος Μπακογιάννης με βοηθούς τους Κουτσογιαννο – Μεϊντάνα, 4ο τον Κοκκινάκη (Ηρακλείου) και παρατηρητή διαιτησίας τον λασιθιώτη Παπαδάκη.
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο στις 3μμ με τον αγώνα Παναχαϊκή – Ρουφ με διαιτητή τον Ζαχαριουδάκη (Δασκαλάκης Ι. – Νικολακάκης) από το Ηράκλειο.
* Καβακάς: “Μόνο με νίκη ελπίδες για τριάδα”:
Η νίκη με τον Παναιγιάλειο είναι μονόδρομος αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα σχεδόν θα εκμηδενίσει τις ελπίδες του Πλατανιά για τριάδα είπε ο Τίμος Καβακάς στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παρέθεσε χθες χαρακτηρίζοντας τον αγώνα ως τον σημαντικότερο της χρονιάς.
Όπως τόνισε ο Μακεδόνας τεχνικός, το παιχνίδι παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς δίνεται η ευκαιρία στην ομάδα του να επανέλθει στις νίκες και να αναπτερώσει το ηθικό της. Σύμφωνα με τον Τίμο Καβακά, οι παίκτες του θα πρέπει ν? αντέξουν στην πίεση και ν? ανταπεξέρθουν στις δυσκολίες που ακολουθούν, μιας και αποτελεί υποχρέωση και καθήκον τους να παλέψουν για ό,τι καλύτερο τις εναπομείνασες 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Προανήγγειλε αλλαγές στην 11άδα ώστε να δείξουν και οι υπόλοιποι παίκτες ότι αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα, ενώ παραδέχθηκε ότι οι “ερυθρόλευκοι” περνούν μία περίοδο κρίσης τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Καλούνται λοιπόν να την ξεπεράσουν άμεσα και να είναι ήρεμοι και ν? αντέξουν από εδώ και πέρα την πίεση των παιχνιδιών. “Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι μόνο αγωνιστικό, είναι και ψυχολογικό το θέμα. Για ν? ανταπεξέλθουμε στα παιχνίδια από εδώ και πέρα πρέπει να έχουμε πολύ καλή ψυχολογία” είπε χαρακτηριστικά ενώ όταν κλήθηκε να κάνει προγνωστικά είπε ότι τα δεδομένα αλλάζουν κάθε αγωνιστική και ότι αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα το έχει η Παναχαϊκή με τα δύο διπλά που πήρε στα ντέρμπι σε Κόρινθο και Ρόδο.
Πράγματι αυτές οι δύο νίκες αύξησαν κατακόρυφα τις πιθανότητες των Πατρινών για πρωτιά και απευθείας άνοδο.

* Παρελθόν ο Λούκεζ
Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς ανακοίνωσε χθες την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Λουίς Μαουρίτσιο Λούκεζ, ο οποίος επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ζήτησε να αποχωρήσει. Η διοίκηση της Π.Α.Ε. ευχαριστεί θερμά τον Αργεντινό για την προσφορά του στον Πλατανιά και του εύχεται ό,τι καλύτερο ενόψει της συνέχειας της καριέρας του. Να προσθέσουμε ότι σε αντίθεση με τους άλλους δύο αργεντίνους ο Λούκεζ είχε μικρή συμμετοχή φέτος με 10 συμμετοχές από τις οποίες μόλις οι 4 στην αρχική 11άδα.
* Ο Ασπραδάκης στη Σαλαμίνα: Ο αθηναίος διαιτητής Ασπραδάκης με βοηθούς τους Σαμοϊλη – Γεωργακόπουλο θα διεθύνουν τον αγώνα της Τετάρτης ανάμεσα σε Αίαντα Σαλαμίνας και Πλατανιά (4μμ).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΟΧ
Στον ΑΟΧ τώρα οι παίκτες συνεχίζουν την αποχή τους από τις προπονήσεις και αυτό σίγουρα προβληματίζει ιδιαίτερα αφού παρά την τραγική οικονομική κατάσταση σε πολλές ομάδες, στις περισσότερες υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση και καλύτερη συνεργασία παικτών-διοίκησης από ότι στα Χανιά.
Χαρακτηριστικά πληροφορίες ήθελαν στον Βύζαντα που κάνει πρωταθλητισμό οι παίκτες του να έχουν πάρει φέτος περίπου 3000 ευρώ από την αρχή της περιόδου! Βέβαια για τα Μέγαρα είναι η 9η συνεχή χρονιά στη Γ´ Εθνική ενώ πέρυσι αυτοκτόνησαν δύο φορές στο τέλος χάνοντας την απευθείας άνοδο και στη συνέχεια στο μπαράζ από τα Τρίκαλα. Ενώ εμείς μέσα σε μόλις 9 μήνες στα επαγγελματικά πρωταθλήμάτά φτάσαμε σε οικονομικό αδιέξοδο και ψάχνουμε κάποιο φως στο τούνελ… Παρήγορο το γεγονός ότι ο επόμενος αγώνας αργεί -6 Απριλίου με τη Ρόδο- και ότι η ομάδα σχεδόν εξασφάλισε την παραμονή της.

Περιφερειακό (22η αγωνιστική)
– Ακρίτας – Ρέθυμνο
Με νωπές τις… δάφνες από την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου στην ιστορία του ο σύλλογος του Αποκόρωνα δίνει την Κυριακή στις 4μμ στον Βάμο ένα ακόμα “τελικό” αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Διότι η ομάδα του Ρεθύμνου βρίσκεται ακριβώς πάνω από την διαχωριστική του υποβιβασμού και ουσιαστικά είναι αυτή που προσπαθούν να περάσουν οι χανιώτες. Ο Τάκης Διακάκης έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του τόσο τους Κελαϊδή, Θεοδωρακάτο Ν. που εξέτισαν τις ποινές τους όσο βέβαια και τους Κονονέγκο, Πετράκη Π. που δεν μπορούσαν να παίξουν στον τελικό λόγω τιμωριών που δεν μετράνε βέβαια στο πρωτάθλημα αφού αλλάζει η διοργανώτρια αρχή.
Διαιτητής θα είναι ο ηρακλειώτης Μουρτζάκης με βοηθούς τους Τρουλινό – Δασκαλάκη και παρατηρητή διαιτησίας τον Λιάγκο (Λασιθίου).
– Ασίτες – Πανακρωτηριακός
Τους αδιάφορους Ασίτες αντιμετωπίζει ο σύλλογος του Ακρωτηρίου μεθαύριο στις 4μμ στο γήπεδο τους και ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε ένα απρόβλεπτο αντίπαλο. Που στον β´ γύρο μετράει 5 ήττες όταν στον α´ ήταν αήττητος στα αντίστοιχα παιχνίδια αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να αλώσουν την περασμένη Κυριακή την έδρα της Επισκοπής και να… πνίξουν και τις τελευταίες ελπίδες της τελευταίας για τίτλο. Ο Νότης Ματιγάκης αντιμετωπίζει κάμποσα προβλήματα αφού οι Περράκης (4 κίτρινες) και Ράπτης είναι τιμωρημένοι, ο Μιχαλακόπουλος έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα και γενικά δύσκολα θα μαζευτεί 18άδα.
Διαιτητής θα είναι ο Σωτηριάδης από το Λασίθι με βοηθούς τους Παπαδοπετράκη – Μπατσολάκη και παρατηρητή διαιτησίας τον ρεθεμνιώτη Δελήμπαση.
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα θα παίξουν την Κυριακή (4μμ):
– Επισκοπή – Πατούχας: Μπινιχάκης, Βλάσσης – Χατζηανδρέου (Λασιθίου), Κουρκούνας (Χανίων)
– Ιεράπετρα – ΠΑΟΚρουσώνα: Χρυσός, Μαρκετάκης – Καντεράκη (Χανίων), Καλαϊτζάκης (Ρεθύμνου)
– Γιούχτας – Αετός: Γιαννουλάκης, Δρακακάκης – Μαρνέζος (Χανίων), Γιανναδάκης (Λασιθίου)
– Ατσαλένιος – Ρούβας: Τσαγκαράκης, Κομκοτος – Τσάκος (Ρεθύμνου), Αλογδιανάκης (Χανίων). Ρεπό: Ηρόδοτος

Μπαράζ Γ´ Εθνικής γυναικών
ΑΟ Χανιά – Πιερίδες Μούσες
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για τις χανιώτισσες αύριο Σάββατο στις 3μμ στον Ταυρωνίτη και μπορεί να έχουν εξασφαλίσει την άνοδο θέλουν όμως τη νίκη για δύο σημαντικούς λόγους. Διότι εξασφαλίζουν έτσι και μαθηματικά την πρώτη θέση και αναδεικνύονται υπερπρωταθλήτριες στην Γ´ Εθνική ενώ θέλουν να δείξουν ότι η ισοπαλία στην Κατερίνη -μοναδικοί χαμένοι βαθμοί φέτος- ήταν καθαρά θέμα διαιτησίας. Ισχυρό το κίνητρο λοιπόν στον αγώνα που θα διευθύνει ο ηρακλειώτης Γαρεφαλάκης με βοηθούς τους Αδαμάκη – Στεργαλά.
Για την 5η και προτελευταία αγωνιστική θα παίξουν την Κυριακή Ηφαιστος – Αμαζόνες (4μμ) στη Χρυσούπολη με διαιτητή την Ελένη Λαμπαδαρίου (Πειραιά).
Ανακοίνωση ΑΟΧ: Το γυναικείο τμήμα του ΑΟΧ ευχαριστεί το Le Cafe στις Βουκολιές για την παραχώρηση του χώρου σε εκδήλωση της ομάδας αλλά και την χορηγία του.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ
Πλήρη αγωνιστική στα τοπικά πρωταθλήματα και πρέπει να επισημάνουμε ότι οι αγώνες του Σαββάτου ξεκινούν 3μμ ενώ της Κυριακής στις 4μμ λόγω της αλλαγής ώρας. Το πρόγραμμα στο οποίο ξεχωρίζει το γειτονικό ντέρμπι Περιβολίων – Μινώταυρου:

Σάββατο
Α´ κατηγορία (15.00)
– Περιβόλια – Μινώταυρος στα Περιβόλια, Ανεζάκης (Φανιουδάκης – Βαρσαμίδης), Καούκης
– Ιωνία 2000 – Αρης Σ. στη Μον. Ελιά, Τριανταφύλλου (Σγουράκης – Κασελάκης), Λεφάκης
– Κισαμικός – Κρ. Αστέρας στο Καστέλι, Δημοβασίλης (Αποστολάκης – Μαραγκάκης), Καπιδάκης
– Ηρακλής Ν. – Κορωνίδα στα Νεροκούρου, Μιχελάκης (Μαρκετάκης – Βαβουράκης), Κουκλάκης
– Ιδομενέας – Αστέρας Μ. στους Αγ. Αποστόλους, Λέττας (Κανελάκης – Δρακακάκης), Τσαγκαράκης
Β´ κατηγορία (15.00)
– Ελ.Βενιζέλος – Πλάτανος στο Ελπίς+Νίκη, Γιαννουλάκης (Λεκάκης – Καλφάκης), Χατζηδάκης
– Δάφνη – Χάλης στον Βάμο, Χρυσός (Μάρκου – Αναστασάκης), Θεοδωρίδης
– Ροδωπού – Νέοι Χανίων στο Κολυμπάρι, Ντοκάκης (Μαραγκουδάκης – Χαροκοπάκης), Κουρκούνας
Παίδων (13.30)
– Περιβόλια – Μινώταυρος στα Περιβόλια, Βαρσαμίδης (Φανιουδάκης – Ανεζάκης)
– Ιωνία 2000 – Αρης Σ. στη Μον. Ελιά, Κασελάκης (Σγουράκης – Τριανταφύλλου)
– Κισαμικός – Νέοι Χανίων στο Καστέλι, Μαραγκάκης (Αποστολάκης – Δημοβασίλης)
– Ηρακλής Ν. – Κορωνίδα στα Νεροκούρου, Βαβουράκης (Μαρκετάκης – Μιχελάκης)
– Ιδομενέας – Πλατανιάς στους Αγ. Αποστόλους, Δρακακάκης (Κανελάκης)

Κυριακή
Α´ κατηγορία (10.30)
– ΔΑΑΟΧ/ΑΟΔΑ – Γρανίτης στους Αγ. Αποστόλους, Λέττας (Βαρσαμίδης – Σγουράκης), Λεφάκης
– Δόξα – Ασπίδα στη Μον. Ελιά, Κασελάκης (Καλλιγέρης – Κουρκούτης), Τσαγκαράκης
– Θύελλα Κ. – Ικαρος Μ. στο Καστέλι, Κανελάκης (Μαραγκάκης – Μάρκου), Αγγελάκης
Στις 16.00
– Παλαιόχωρα – ΑΕ Κυδωνίας στην Παλαιόχωρα, Δημοβασίλης (Αποστολάκης – Μαραγκουδάκης), Χατζηδάκης
– Κεραμειά – Ποσειδών στα Νεροκούρου, Μιχελάκης (Κουρκούτης – Χαροκοπάκης), Καούκης
Β´ κατηγορία (10.30)
– ΙΝΚΑ – Διαγόρας στα Νεροκούρου, Τριανταφύλλου (Πετενάτος – Διαμαντής), Καπιδάκης
– Ε.Θ.Κ. – Σφακιά στα Καθιανά, Φανιουδάκης (Πρόκας – Γιαματζίδης), Κουρκούνας
– Ικαρος Τ. – Ν. Αστέρας στον Ταυρωνίτη, Δημοβασίλης (Αποστολάκης – Μαραγκουδάκης), Θεοδωρίδης
Στις 16.00
– Παγχανιακός – Αμιλλα στη Μον. Ελιά, Κανελάκης (Πετενάτος – Διαμαντής), Κουκλάκης
– Τιτάν – Απόλλων στις Καλύβες, Λέττας (Λεκάκης – Γιουματζίδης), Αγγελάκης
Παίδων (9.00)
– ΑΟΧ – Γρανίτης 3-0 α.α.
– Δόξα – Ακρίτας στη Μον. Ελιά, Κουρκούτης (Καλλιγέρης – Κασελάκης)
– Θύελλα Κ. – Ικαρος Μ. στο Καστέλι, Μάρκου (Μαραγκάκης – Κανελάκης)
Στις 14.30
– Παλαιόχωρα – ΑΕ Κυδωνίας στην Παλαιόχωρα, Μαραγκουδάκης (Αποστολάκης – Δημοβασίλης)
– Σπάθα – Πανακρωτηριακός στα Νεροκούρου, Χαροκοπάκης (Κουρκούτης – Μιχελάκης)
Τετάρτη
Β´ κατηγορία (15.00)
– Χάλης – Τιτάν (εξ´ αναβολής) στον Αλικιανό

ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ
Συνεχίζονται αύριο Σάββατο τα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών που διοργανώνει η ΕΠΣΧ. Θυμίζουμε ότι σε προπαίδες και προτζούνιορ ολοκληρώνεται η κανονική φάση ενώ θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ. Το πρόγραμμα:
Προπαίδων 15η αγωνιστική
Νέοι Χανίων – Δόξα 9.00 στα Νεροκούρου, Χαροκοπάκης
ΑΟ Χανιά – ΑΟΔΑ 10.30 στα Νεροκούρου, Χαροκοπάκης
Ικαρος Τ. – Πανακρ/κός 12.00 στα Νεροκούρου, Χαροκοπάκης
Ακ.Ν.Κυδωνίας – Μινώταυρος 9.30 στις Μουρνιές, Μαραγκάκης
Ιωνία 2000 – Ελ.Βενιζέλος 11.00 στις Μουρνιές, Μαραγκάκης
Ιδομενέας – Ακ.Ποδ.Σούδας 9.30 στη Σούδα, Μάρκου
Αρης Σ. – Τιτάν 11.00 στη Σούδα, Μάρκου
Σπάθα – ΑΕ Κυδωνίας 3-0 α.α
Τζούνιορ 17η Αγωνιστική
Κρ.Αστήρ – Ιδομεν.2008 9.00 στο Ελπίς+Νίκη, Λεκάκης
Ελ.Βενιζέλος – Αρης Σ. 10.00 στο Ελπίς+Νίκη, Λεκάκης
ΑΟ Χανιά – ΑΟ Περιβολίων 11.00 στο Ελπίς+Νίκη, Λεκάκης
Ακ.Ν. Κυδωνίας – ΑΕ Κυδωνίας 9.00 στους Αγ. Αποστόλους, Διαμαντής
Πλατανιάς – Ικαρος Τ. 10.00 στους Αγ. Αποστόλους, Διαμαντής
Κισαμικός – Νέοι Χανίων 11.00 στους Αγ. Αποστόλους, Διαμαντής
Δόξα – Ηρακλής Ν. 9.00 στο Αρένα, Φανιουδάκης
ΑΟΔΑ – Ιωνία 2000 10.00 στο Αρένα, Φανιουδάκης
Μινώταυρος – Πανακρ/κός 11.00 στο Αρένα, Φανιουδάκης
Ποσειδών – Τιτάν 12.00 στο Αρένα, Φανιουδάκης
Ρεπό: Αστέρας Χ.
Προτζούνιορ 17η Αγωνιστική
ΑΟΔΑ – Ιδομεν. 2008 10.00 στη Μον. Ελιά, Γιουματζίδης
Νέοι Χανίων – Ακ.Ν.Κυδωνίας 11.00 στη Μον. Ελιά, Γιουματζίδης
ΑΟ Χανιά – Πλατανιάς 12.00 στη Μον. Ελιά, Γιουματζίδης
Δόξα – Ασπίδα 10.00 στο Καλτσέτο, Πρόκας
Ελ.Βενιζέλος – Κρ.Αστήρ 11.00 στο Καλτσέτο, Πρόκας
Σπάθα – Ιωνία 2000 12.00 στο Καλτσέτο, Πρόκας
Ποσειδών – Μινώταυρος 10.00 στο Fair Play, Μαραγκουδάκης
Ακ.Ποδ.Σούδας – Ηρακλής Ν. 11.00 στο Fair Play, Μαραγκουδάκης
Πανακρωτ/κός – Ιδομενέας 3-0 α.α.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα