Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επεισόδια στην Αθήνα

Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και αστυνομικούς στην Αθήνα στη διάρκεια της χθεσινής μαθητικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, ομάδα εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία και την πολιτική του Μνημονίου, είχε προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, η οποία θα ήταν κλειστή λόγω της παρέλασης. Προς στιγμή επικράτησε ένταση, όταν οι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικοί τούς εμπόδισαν να βγουν στη λεωφόρο Αμαλίας. Κατά τη διάρκεια των μικροεπεισοδίων έγιναν οκτώ προσαγωγές εκπαιδευτικών και λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.
Σε επιφυλακή βρίσκονται απο χθες ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για τον φόβο κινήσεων διαμαρτυρίας και επεισοδίων σε βάρος πολιτικών.

Δήλωση Α. Διαμαντοπούλου
Στη μαθητική παρέλαση της Πέμπτης την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου.
Μετά το τέλος της παρέλασης, η κα Διαμαντοπούλου δήλωσε:
´Συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές τους. Σήμερα καμαρώσαμε τη μαθητική νεολαία, καμαρώσαμε τα παιδιά μας, για τα οποία όλοι ενωμένοι έχουμε να δώσουμε έναν μεγάλο αγώνα. Οι Ελληνες ενωμένοι αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, που αφήνουν τον κόσμο άφωνο. Αυτό αποτυπώνεται στο 1821, που καταφέραμε να ρίξουμε μια άτρωτη αυτοκρατορία. Σήμερα έχουμε να υπερβούμε μια κρίση που φαίνεται ανυπέρβλητη. Θα τα καταφέρουμε, όπως πάντα. Είναι στο χέρι μας´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα