Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αγώνας και με κοινωνικό χαρακτήρα

Στο Εθνικό Στάδιο Χανίων διεξάγεται αύριο (3μμ) ο τελικός του κυπέλλου  ερασιτεχνών ΕΠΣΧ, ανάμεσα στον Κισαμικό (τυπικά γηπεδούχος σύμφωνα με την κλήρωση) και τον Ακρίτα, ο οποίος έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας”.
Χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ένωσης και ο πρόεδρός της, Γιώργος Βούρβαχης, είπε μεταξύ άλλων ότι ο τελικός του κυπέλλου είναι η καθιερωμένη γιορτή του χανιώτικου ποδοσφαίρου, όπου την ´κούπα´ θα διεκδικήσουν δυο πολύ καλές ομάδες. Κάλεσε του φιλάθλους να πάνε στο γήπεδο (η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ), αφού εκτός από το αναμενόμενο καλό θέαμα, υπάρχει και ένας εξτρα λόγος να το κάνουν, μιας και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στον σύλλογο “Ορίζοντας”. Μάλιστα, ο κ. Βούρβαχης ευχαρίστησε τις δυο ομάδες και τους διαιτητές, για την πρωτοβουλία τους αυτή, η οποία πάρθηκε σε συνεργασία με την ΕΠΣΧ.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου “Ορίζοντας”, Σπύρος Αδοντάκης, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για την προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ότι ο αυριανός αγώνας των δυο ομάδων θα βοηθήσει τον αγώνα που δίνουν άλλοι συνάνθρωποί μας. Ο κ. Αδοντάκης είπε ότι ο σύλλογος διαχειρίζεται την αγάπη όλων για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκες και ότι τα χρήματα αυτά θα πιάσουν τόπο, ενώ επανέλαβε ότι ο σύλλογος λειτουργεί ξενώνα και στην Αθήνα.
Στη συνέχεια μίλησαν οι δυο πρόεδροι. Ο Μιχάλης Φλεμετακης (Ακρίτα) κάλεσε τους φιλαθλους ν´ ανταποκριθούν στο κάλεσμα που γίνεται και να πάνε στο γήπεδο, ενισχύοντας έτσι και το φιλανθρωπικό στοιχείο του τελικού, εκφράζοντας την ευχή η ομάδα του να κάνει δύο…γιορτές. Να κατακτήσει αύριο το κύπελλο και να κερδίσει την Κυριακή τον Ρεθυμνιακό, ώστε να έχει ελπίδες παραμονής στο περιφερειακό.
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Ροκάκης (του πρωτοπόρου στην Α´ κατηγορία, Κισαμικού) υπογράμμισε ότι η ομάδα του, έχοντας φτάσει -για 5η φορά- στον τελικό έχει πετύχει το στόχο της, όμως θα προσπαθήσει να φανεί ανταγωνιστική απέναντι σ´ έναν αντίπαλο που παίζει σε μεγαλύτερη κατηγορία.
Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των δυο προπονητών. Ο Τάκης Διακάκης (Ακρίτα) τόνισε ότι είναι χαρά και τιμή η 2η συνεχόμενη παρουσία της ομάδας σε τελικό, με αντίπαλο ένα ιστορικό σωματείο, που έχει καλύτερο ρόστερ από ομάδες περιφερειακού.  Ευχήθηκε να γίνει ένα καλό παιχνίδι, λέγοντας ότι ο Ακρίτας θέλει την “κούπα”, την οποία έχασε άδικα πέρυσι, ώστε να δώσει χαρά σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από πολλά προβλήματα και ατυχίες, αλλά και για ν´ ανεβάσει τη ψυχολογία εν όψει της συνέχειας, ενώ για τον ίδιο είναι το μοναδικό τρόπαιο που δεν έχει κατακτήσει στη μέχρι τώρα 10ετή παρουσία του στους πάγκους.
Τέλος, ο Νίκος Μαναρώλης (προπονητής, αλλά και παίκτης του Κισσαμικού) δήλωσε ότι είναι σημαντικό γεγονός ότι στον τελικό παίζουν δυο ομάδες της περιφέρειας, όπως επίσης και ο φιλανθρωπικός σκοπός του.
Επανέλαβε και αυτός ότι με τη συμμετοχή στον τελικό η ομάδα έχει εκπληρώσει κατά το ήμισυ τους στόχους της, τονίζοντας ότι μπορεί να της έχει δοθεί ο χαρακτηρισμός του αουτσάιντερ, όμως θα παίξει διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα