Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κύδων-Ιεράπετρα αύριο στο μπάσκετ ανδρών

Σημαντικά παιχνίδια βόλεϊ και μπάσκετ θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στα Χανιά, ενώ στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 χάντμπολ ανδρών, ο Κύδωνας παίζει εκτός έδρας με τα Βριλήσσια.
Ακόμη, το ίδιο διήμερο θα πραγματοποιηθούν προπονήσεις των μικτών ομάδων Κρήτης σε κλ. Κλαδισού (κορίτσια) και Λίντο (αγόρια).
Αναλυτικότερα.

Α1 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ
Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της εθνικής μας ομάδας επαναρχίζει αύριο το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών και ο Κύδωνας δίνει δύσκολο παιχνίδι στα Βριλήσσια (4.30μμ, διαιτητές Βήτας, Σκλαβενίτης)  “κόντρα” στην ομώνυμη ομάδα, την οποία είχε κερδίσει στον α´ γύρο με 28-27.
Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα, με τον Μάνο Οικονομάκη να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, ενώ υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 23 Μαρτίου ο Κύδωνας έχει και πάλι ταξίδι, αυτή τη φορά στο Άργος, όπου θα παίξει (5μμ, διαιτητές Βέργος-Τσακανίκας) με τον Διομήδη, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής. Την ίδια ημέρα “ανοίγει η αυλαία” της 20ης αγωνιστικής, με το ματς ΑΕΚ-Ιωνικός, αφού στις 26/3 η Ένωση έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
Να δώσει συνέχεια στην εκτός έδρας νίκη του επί του Ηροδότου θα επιδιώξει αύριο ο Κύδωνας, υποδεχόμενος (6μμ, κλ. Κλαδισού) την Ιεράπετρα, για τη 2η αγωνιστική της τελικής φάσης του παγκρήτιου πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών.
Η χανιώτικη ομάδα αναμένεται να είναι πλήρης, ενώ υπενθυμίζουμε ότι η Ιεράπετρα έπαιξε προχθές με τον Ανδρογέα και έχασε 59-66 (στο 38´ 30″ το σκορ ήταν 59-59).

Β´ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ
Το τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι δίνει την Κυριακή ο ΣΦΠΧ και όπως είναι λογικό, θέλει να το συνδυάσει με νίκη, κάτι που είναι εφικτό αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Το Μοσχάτο δεν αποτελεί… φόβητρο, άλλωστε στον 1ο γύρο η χανιώτικη ομάδα βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ, όμως τελικά επικράτησε 2-3. Ο αγώνας αρχίζει στις 5μμ, με διαιτητές τους Καρπουζά, Κανακάκη.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα των ανδρών του ΣΦΠΧ θα κάνουν… μικρό διάλειμμα και θα επιστρέψουν στο κλ. Χανίων, αφού στις 7.30μμ η γυναικεία ομάδα του συλλόγου παίζει με τη Μεσσαρά στο 2ο τελικό του παγκρήτιου πρωταθλήματος και θα χρειαστεί τη συμπαράστασή τους για να πάρει το απαιτούμενο αποτέλεσμα που θα της δώσει την άνοδο στην Α2 Εθνική. Στο πρώτο παιχνίδι ο ΣΦΠΧ είχε παίξει πολύ καλό βόλεϊ και νίκησε στις Μοίρες με 3-1 σετ, όμως οι παίκτριες του πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και μεθαύριο, ώστε να πετύχουν το στόχο τους.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΙΚΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Στην Κρήτη θα βρίσκονται το Σαββατοκύριακο οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Μίσσας, Γιώργος Λημνιάτης και Τάκης Μπακογιώργος, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις μικτών ομάδων αγοριών και κοριτσιών.
Την Κυριακή, στο κλ. Κλαδισού, ο Κώστα Μίσσας και ο Τάκης Μπακογιώργος θα επιβλέψουν προπόνηση της μικτής ομάδας κοριτσιών που έχουν γεννηθεί τα έτη 1996-97-98. Η περιφερειακή προπονήτρια Κρήτης στα κορίτσια, Φρόσω Δημητρουλάκη, έχει καλέσει να βρίσκονται στον Κλαδισό (από τις 10.30πμ) συνολικά 29 αθλήτριες, οι οποίες θα κάνουν προπόνηση από τις 11πμ μέχρι τις 2μμ. Ανάμεσά τους είναι έξι του ΟΑΧ (Λυβιάκη Ειρήνη-1997, Νταουντάκη Βαγγελιώ-1997, Μαρνελάκη Κυριακή-1997, Κυβρικοσέου Αφροδίτη-1997, Σπανουδάκη Κωνσταντίνα-1998, Τζουγκράκη Εύη-1998) και τέσσερις του Α. Ο. Ακρωτηρίου (Καούκη Γεωργία-1997, Παπαναστάση Αναστασία-1997, Στράτου Δήμητρα-1997 και Γιαμιάκη Αλίκη-1996), ενώ μετέχουν ακόμη τέσσερις από την Ιεράπετρα, τρεις από τον Αγ. Νικόλαο, πέντε από τον Εργοτέλη, δυο από το Ηράκλειο, δυο από τον Ηρόδοτο και τρεις από το Αρκάδι.
Αύριο, στο Λίντο, από 11πμ-2μμ και παρουσία των ομοσπονδιακών προπονητών Κώστα Μίσσα (υπεύθυνος όλων των “μικρών” εθνικών ομάδων και Γιώργου Λημνιάτη (προπονητής εθνικής παμπαίδων) θα διεξαχθεί προπόνηση αγοριών της μικτής Κρήτης, στην οποία θα πάρουν μέρος συνολικά 46 παιδιά γεννηθέντα το 1996 κα το 1997, που έχουν επιλεγεί από τον περιφερειακό προπονητή Κρήτης στ´ αγόρια, Αντώνη Πινακουλάκη.
Από τα Χανιά έχουν κληθεί οι Γιανναράκης Μανώλης (1996), Ανέστης Γιάννης (1996), Κόνιαρης Αντώνης (1997) και Βουλγαράκης Δημήτρης (1997) -του Α.Ο. Ακρωτηρίου και οι Αλεξίεβ Άλεξ (1997), Κολιακουδάκης Γιάννης (1996), Ξυλάκης Μανώλης (1997) -του Κύδωνα.
Μετέχουν ακόμη 4 αθλητές της Ιεράπετρας, τρεις του Σητειακού, ένας του Αγ. Νικολάου, ένας του Δειλινού, δυο του Ηροδότου, οκτώ του Ηρακλείου, ένας του Φιλαθλητικού, τρεις της Αναγ. Αρκαλοχωρίου, πέντε του Εργοτέλη, τρεις του ΟΦΗ, δυο του Γιούχτα, από ένας των Ανδρογέα, Μεσσαράς, ΟΑΣΗ και τρεις του ΑΓΟΡ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα