Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ
Παρέμβαση για την Παιδεία

Την αντίθεσή της με την απόφαση  του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων εκφράζει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Σε σχετικό ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της Διοίκηση των Ενώσεων κάνει λόγο για αρνητικές συνέπειες αυτής της απόφασης, κατακρίνοντας την ´αντίληψη και τακτική να αντιμετωπίζεται ο χώρος της παιδείας με οικονομικά κριτήρια´. ´Οι καταργήσεις και συνενώσεις σχολείων εντάσσονται στο πλαίσιο ανατροπών που προωθούνται τόσο στο περιεχόμενο σπουδών και στη δομή και λειτουργία του σχολείου όσο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση´, επισημαίνουν οι συνδικαλιστές. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι το κλείσιμο σχολείων, η δημιουργία πολυπληθών τμημάτων, η εγκατάλειψη θεσμών αντισταθμικής εκπαίδευσης (της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Π.Δ.Σ.), το μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων, σε συνδυασμό με το πάγωμα, κατά 20%, των διορισμών των εκπαιδευτικών, μέσα στην επόμενη τριετία, ´θα έχει ως συνέπεια την εργασιακή αβεβαιότητα και την αδιοριστία χιλιάδων εκπαιδευτικών´. Βάσει των παραπάνω η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επανεξετάσει το θέμα, τονίζοντας ότι πρέπει ´οι όποιες συνενώσεις ? καταργήσεις σχολικών μονάδων να γίνουν με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια, για την ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας, μετά από διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών και αφού ληφθούν σοβαρά υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών του λαού μας´.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Πορεία αριστερών σχημάτων και φοιτητών

Κλειστό παρέμεινε χθες το μεσημέρι το κέντρο της πρωτεύουσας στη διάρκεια πορείας εξωκοινοβουλευτικών αριστερών σχημάτων και φοιτητών.
Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα ενάντια στη συγχώνευση σχολείων και υπέρ της προάσπισης του πανεπιστημιακού ασύλου.

ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ
Σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια της χώρας

Πανελλαδική κινητοποίηση στα διόδια της χώρας θα πραγματοποιήσουν στις 27 Μαρτίου τα μέλη του κινήματος ´Δεν πληρώνω´. Η απόφαση πάρθηκε στο συμβούλιο του κινήματος, στο πλαίσιο της τέταρτης πανελλαδικής συνέλευσής τους.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Εργατικό δυστύχημα

Τον τραγικό θάνατο ενός 48χρονου εργάτη ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, εκφράζοντας τη θλίψη του για το συμβάν. Το μοιραίο σημειώθηκε χθες το πρωί όταν ο 48χρονος εργαζόταν σε σήραγγα βάθους 6 μέτρων στη Μάνδρα Αττικής και ξαφνικά τα χώματα από την εκσκαφή υποχώρησαν και τον καταπλάκωσαν, ενώ παράλληλα τραυμάτισαν και άλλον έναν εργαζόμενο. Υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΕΠΕΚ Δυτικής Αττικής και Πελοποννήσου βρέθηκαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος, ώστε να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια. Η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τουρκικές παραβιάσεις

Δύο σχηματισμοί της τουρκικής Αεροπορίας αποτελούμενοι από δεκατέσσερα μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν δύο φορές χθες τους κανόνες του FIR Αθηνών και έξι φορές των Εθνικό Εναέριο Χώρο. Από τα δεκατέσσερα αεροσκάφη τα έξι έφεραν οπλισμό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα