Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προκηρύξεις των Πυρήνων εντόπισαν οι Αρχές

Αθήνα
Ευρήματα που ´καίνε´ τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των ´Πυρήνων της φωτιάς´, εντόπισαν οι Αρχές σε έναν από τους υπολογιστές που κατασχέθηκε στις πρόσφατες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Βόλο.
Στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή βρέθηκαν προκηρύξεις της οργάνωσης και πιο συγκεκριμένα: 
? Αρχεία κειμένων, τα οποία αποτελούν προσχέδια αλλά και τελική μορφή εγγράφου, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου. Αφορά, μεταξύ άλλων, σε ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή των 14 δεμάτων – βομβών σε πρεσβείες, οργανισμούς και πολιτικά πρόσωπα διαφόρων χωρών. Υπογράφεται με τις ενδείξεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς 25/11/2010» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.
? Αρχεία κειμένου που αποτελούν την τελική μορφή εγγράφου, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και αφορά, μεταξύ άλλων, σε ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή πακέτου στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη. Yπογράφεται με τις ενδείξεις «Παράνομος Τομέας Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.
? Αρχεία κειμένου που αποτελούν την τελική μορφή εγγράφου, που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και φέρει τον τίτλο «Διεθνές επαναστατικό μέτωπο ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ο. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ (ΔΙΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011)». Υπογράφεται με τις ενδείξεις «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.
Στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε επίσης ότι στη Νέα Ιωνία Βόλου βρέθηκε επιβατικό αυτοκίνητο, χρώματος μολυβί, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.  Αυτές αντιστοιχούν σε ιδίας μάρκας επιβατικό αυτοκίνητο, του οποίου η άδεια κυκλοφορίας είχε εκδοθεί στον Νομό Αττικής.
Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τη νύχτα στις 9 προς 10 Μαρτίου του 2011 από την περιοχή του Βόλου.
Σημειώνεται ότι το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο απέχει περίπου 1.500 μέτρα από το διαμέρισμα και είχαν παραποιηθεί εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά του, για να μην είναι αναγνωρίσιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε ληστεία στον Βόλο.
Αρνήθηκαν να απολογηθούν
Εν τω μεταξύ, οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στους ´Πυρήνες´ αρνήθηκαν χθες να απολογηθούν επί της ουσίας και έδωσαν τυπικές απολογίες ενώπιον των Εφετών Ανακριτών.
Οι πέντε από τους κατηγορουμένους είπαν ενώπιον των ανακριτών ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία, ενώ ο έκτος, Κώστας Παπαδόπουλος, που συνελήφθη στον Χολαργό, απολογείται επί της ουσίας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατική οργάνωση. Ο Κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο και κάνει λόγο για ποινικοποίηση της κοινωνικής του ζωής με την εμπλοκή του στην υπόθεση.
Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί σε βάρος τους, οι κατηγορούμενοι, πλην του Κ. Παπαδόπουλου, φέρονται να κατείχαν από κοινού τα όπλα που εντοπίστηκαν κατά τις επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον περασμένο Δεκέμβριο σε Πειραιά και Νέα Σμύρνη. Όπως προκύπτει, σε κομπιούτερ που είχε εντοπιστεί στις αστυνομικές επιχειρήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, υπήρχε σκαναρισμένη πλαστή ταυτότητα την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε ο Μιχάλης Νικολόπουλος, αδελφός του Γιώργου Νικολόπουλου, για να νοικιάσει διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα. Στο επίμαχο διαμέρισμα έχει εντοπιστεί αποτύπωμα της κατηγορουμένης στην υπόθεση του Βόλου, Όλγας Οικονομίδου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα