Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ομάδα μελέτης για τα όρια της απληστίας

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης η δεύτερη συνάντηση της «Ομάδας Μελέτης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ – WCC) για τα όρια της απληστίας» (WCC Greed Line Study Group). Πρόκειται για ένα φόρουμ αποτελούμενο από περισσότερους από περίπου 15 ειδικούς (κληρικούς, θεολόγους και οικονομολόγους), οι οποίοι εκπροσωπούν Εκκλησίες – μέλη του ΠΣΕ και κατάγονται από διάφορες χώρες του κόσμου.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΑΚ, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της, η ομάδα παρακολούθησε εισηγήσεις του ομ. καθηγητή κ. Ελευθέριου Οικονόμου, πρ. διευθυντή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης και προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Κρήτης, όπως και του λέκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γεωργίου Ατσαλάκη. Οι εισηγητές ανέλυσαν τη φαινομενολογία και τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, η ομάδα έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, στο Δημαρχείο της πόλης, ενώ κατόπιν τους φιλοξενούμενους δέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, στα Χανιά. Αμφότεροι μίλησαν στην ομάδα για τις επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία της Κρήτης. Το απόγευμα οι ειδικοί του ΠΣΕ επισκέφθηκαν την Ενορία του Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας Χανίων και ενημερώθηκαν από τον εφημέριο, π. Εμμανουήλ Μπλαζάκη, για το ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας για την καταπολέμηση της φτώχειας.
Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Τανζανός θεολόγος, δρ Rogate Mshana, διευθυντής του Τμήματος του ΠΣΕ για τη Δικαιοσύνη, τη Διακονία και την Ευθύνη για τη Δημιουργία. Στο φόρουμ συμμετέχει και ο διακεκριμένος οικουμενικός θεολόγος και πρώην γενικός γραμματέας του ΠΣΕ καθηγητής, κ. Konrad Raiser (Γερμανία). Στη συνάντηση της Κρήτης η ομάδα θα μελετήσει τις ποικίλες όψεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δίνοντας έμφαση στην ηθική διάσταση του προβλήματος αυτού και επικεντρώνοντας τη μελέτη της στο ζήτημα της απληστίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα