Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Dragon Age II

(PC, PS3, XBOX360, MAC)

Hρθε επιτέλους και το πολυαναμενόμενο Dragon Age II, το καλύτερο παιχνίδι ρόλων (RPG) της BioWare. Το gameplay, το user interface και το σύστημα συνομιλιών έχουν τροποποιηθεί στο σημείο που το παιχνίδι είναι πιο λειτουργικό και διασκεδαστικό απο ποτέ.
Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή ξεκινάμε το παιχνίδι βλέποντας μια σκηνοθετική αφήγηση, σαν μια ταινία. Μας γίνεται γνωστό οτι ο χαρακτήρας μας, Hawke (άντρας/γυναίκα,μάγος,κλέφτης ή πολεμιστής) θα αναδειχθεί σταδιακά Υπέρμαχος του Kirkwall. Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του πολέμου και το Chantry, η κυριότερη θρησκευτική φατρία στο Dragon Age, πρόκειται να διαλυθεί. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το πώς θα τα καταφέρουμε μέχρι εκεί και το πόσο μπλεγμένοι θα είμαστε στο επικείμενο χάος και αποδεικνύεται σιγά – σιγά ότι ο ρόλος μας σε αυτή την ιστορία θα είναι πολύ μεγάλος. Είναι σύνηθες στα παιχνίδια ρόλων να υπάρχει μια κυρίαρχη διαβολική παρουσία που μόνο ο ήρωάς μας θα μπορέσει να νικήσει στο όνομα του καλού, μετά από ένα επικό ταξίδι στον κόσμο. Μπορείτε, λοιπόν, να φανταστείτε την έκπληξή μας όταν έρχεται το Dragon Age II να πετάξει από το παράθυρο όλες αυτές τις κλασσικές ιδέες και να μας παρουσιάσει μια διαφορετική ιστορία, που κυριαρχεί ένας έντονος πολιτικός αγώνας στην πόλη Kirkwall. Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι γύρω στις 30 ώρες, τις περισσότερες από τις οποίες θα τις περάσουμε μέσα και γύρω απο τη πόλη αφήνοντας μετά λύπης μας τον υπόλοιπο κόσμο του Dragon Age σε δεύτερη μοίρα. Σε αντίθεση με τον πρώτο τίτλο της σειράς, ο ήρωάς μας αυτή τη φορά έχει φωνή στις συνομιλίες και καθώς αυτές εξελίσσονται παρουσιάζονται επιλογές στο σύστημα συνομιλιών παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί η  BioWare στα Mass Effect με τη μόνη διαφορά ότι εδώ χρησιμοποιεί και εικονίδια, τα οποία μας βοηθούν στη λήψη αποφάσεων.
Ενα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα στο Dragon Age είναι να σταματήσεις για λίγο και να ακούσεις τι έχουν να πουν οι σύντροφοί μας. Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο μεταξύ των συντρόφων μας είναι συχνά ξεκαρδιστικές και μερικές φορές αποκαλυπτικές και προσδίδουν αυθεντικότητα στις προσωπικότητες τους. Η σύνθεση της ομάδας δεν είναι κάτι εύκολο αφού δεν βρίσκονται μαζί με τον ήρωά μας μόνο για να τον βοηθούν στις μάχες. Παίρνουν μέρος στις συζητήσεις ή ανοίγουν νέες επιλογές στη συνομιλία. Φυσικά θα πρέπει να αναλογιστούμε και τις ικανότητές τους στη μάχη, αφού μια ομάδα γεμάτη μάγους δεν πρόκειται να καταφέρει και πολλά πράγματα. Στο Dragon Age II μπορείτε να πολεμήσετε τους αντιπάλους σας είτε σαν ένα παιχνίδι δράσης είτε σαν ένα παιχνίδι τακτικής σταματώντας τον χρόνο και αναθέτοντας εντολές σε κάθε μέλος της ομάδας ξεχωριστά. Στο σύστημα τακτικής μπορείτε να προσδιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να συμπεριφέρεται ο κάθε σύντροφός σας κατά τη διάρκεια της μάχης, όπως το να γιατρεύονται αυτόματα όταν κινδυνεύουν να πεθάνουν ή να αποφεύγει ένας τοξότης τη μάχη σώμα με σώμα κρατώντας αποστάσεις από τους αντιπάλους.
Με μια πρώτη ματιά το Dragon Age II είναι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που επαναλαμβάνονται. Οπως είπαμε και πριν το μεγαλύτερο μέρος διαδραματίζεται μέσα και γύρω από την πόλη Kirkwall και αυτό μπορεί να καταντήσει εύκολα βαρετό. Ακόμα και τα μπουντρούμια είναι παρόμοια αλλάζοντας κάθε φορά μόνο τα κλειστά μονοπάτια. Μια δυσάρεστη εμπειρία να εξερευνούμε μέρη τα οποία μοιάζουν οικεία. Κάθε αλλαγή στο gameplay και τη δομή του Dragon Age II είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο. Δεν χρειάζεται πια να παλεύουμε με το inventory system καθώς έχει γίνει πιο εύχρηστο. Οι μάχες είναι πιο αιματηρές με καλύτερη ανταπόκριση στις εντολές μας και οι διάλογοι πολύ πιο ενδιαφέροντες αναδεικνύοντας μια υπέροχη ιστορία.

Καλή διασκέδαση

Β.Δ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα