Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ερευνες για τον δασολόγο

Ακαρπες ήταν και οι χθεσινές έρευνες για τον εντοπισμό του δασολόγου, Κώστα Πενταράκη. Eρευνες που επεκτάθηκαν σε όλο σχεδόν το μήκος και το πλάτος του Νομού, ενώ υπήρξε και συνδρομή ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου.
Ειδικότερα ξαναελέγχθηκαν παρουσία αντρών της ΕΜΑΚ και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου τα Ροδωπού, οι Μένιες και η χερσόνησος της Σπάθας. Ερευνες έγιναν και στη χερσόνησο της Γραμπούσας, στην περιοχή του Λαφονησιού, στον Ομαλό, ακόμα στις Βρύσες Αποκορώνου, τα Σφακιά τόπο καταγωγής της συζύγου του και αλλού. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε σημεία που ο δασολόγος επισκέπτονταν συχνά στο πλαίσιο των εργασιών του.
Τόσο στην Πυροσβεστική όσο και στην Αστυνομία υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ότι παρότι έχουν περάσει τρεις ημέρες από την εξαφάνισή του δεν έχει βρεθεί ακόμα το αυτοκίνητό του. 
´Το ελικόπτερο σταμάτησε την έρευνα στις 6.10 το απόγευμα. Εψαξε εξονυχιστικά όλα τα παράλια του Νομού κατεβαίνοντας ακόμα και στα 150 μέτρα. Δυστυχώς δεν είχαμε αποτέλεσμα. Ολη τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρχουν περίπολα και οι έρευνες θα ξεκινήσουν πάλι το πρωί της Τρίτης´, δήλωσε στα ´Χ.Ν.´ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών, κ. Τάσος Κουρουπάκης.

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ
Από το Ηράκλειο έφτασαν χθες το πρωί στα Χανιά 2 άντρες της ΕΜΑΚ μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, Αρετούσα. Ο σκύλος μπορεί να εντοπίσει ίχνη αγνοούμενου μυρίζοντας ένα σημείο στο οποίο βρέθηκε αυτός ακόμα και πριν από έναν μήνα. Γι? αυτό και οι άντρες της ΕΜΑΚ έφτασαν στις Μένιες, όπου τελευταία είχε βρεθεί ο δασολόγος, χωρίς -όμως- δυστυχώς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
´Δείξαμε στην ΕΜΑΚ το σημείο όπου τελευταία είχαμε κάνει αυτοψία. Στον Κώστα άρεσε η φύση και ερχόμασταν συχνά σε αυτήν την περιοχή και για θέματα που αφορούσαν τις ανεμογεννήτριες´, σημείωσε ο δασοφύλακας κ. Γιάννης Ψιττάκης, που συμμετείχε μαζί με όλο, σχεδόν, το δυναμικό της Δασικής Υπηρεσίας στις προσπάθειες αναζήτησης του Κ. Πενταράκη. Ο ίδιος εξέφρασε την πίστη του ότι τελικά η προσπάθεια θα έχει θετικό αποτέλεσμα και ο δασολόγος θα βρεθεί.

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
´Χτενίσαμε την περιοχή με τον εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΜΑΚ αλλά οι, μέχρι στιγμής, προσπάθειές μας έχουν αποβεί άκαρπες. Θα αξιοποιήσουμε και άλλες πληροφορίες και θα ψάξουμε και σε άλλες περιοχές προκειμένου να βρούμε τον αγνοούμενο´, ανέφερε ο αρχιπυροσβέστης της ΕΜΑΚ, κ. Α. Χατζησαββάκης.
Ο ίδιος τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία των ερευνών να βρεθεί το αυτοκίνητο του αγνοούμενου, έτσι ώστε ´να έχουμε έναν τομέα έρευνας για να ψάξουμε πιο συγκεντρωμένα. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε και ελπίζουμε να τον βρούμε πολύ σύντομα´.
Ο αγνοούμενος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν έφυγε από το σπίτι του για να βρεθεί στην περιοχή των Ροδωπού. Οδηγούσε ένα όχημα Suzuki Baleno, θαλασσί χρώματος και αριθμό κυκλοφορίας ΧΝΚ 1364. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα