Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Κύριε διευθυντά,
είμαι ένας από τους είκοσι τρεις συμπολίτες μας, που κατέθεσαν αίτηση στις 23 Φεβρουαρίου, για την πλήρωση -με επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου- μίας θέσης ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης για τις ανάγκες του Δήμου Χανίων.
Νέος «Καλλικρατικός» θεσμός, διαμεσολαβητικός προς την επίλυση των καταγγελιών άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των Υπηρεσιών του Δήμου, των Νομικών του Προσώπων και των Επιχειρήσεών του.
Μετά από απανωτές ψηφοφορίες και τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με καταληκτική αυτήν της 1 Μαρτίου, η υπόθεση έφθασε σε αδιέξοδο, η θέση έμεινε κενή. Διότι η πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου Χανίων κυρίου Σκουλάκη, επέμεινε άτεγκτα κατά τη διάρκεια όλων των ψηφοφοριών στην υποστήριξη του ιδίου δικού του υποψηφίου, προκαλώντας τη μήνη των υπολοίπων παρατάξεων.
Ακόμη κι αν αυτός ο υποψήφιος ήταν ο πλέον κατάλληλος για τη θέση -δεν μπαίνω στη διαδικασία να το ερευνήσω- είναι προτιμότερο φαίνεται τις μέρες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και ανεργίας στον τόπο μας η θέση να μείνει κενή, από το να επιλεχθεί αξιοκρατικά ένας μη κομματικοποιημένος υποψήφιος.
Οφείλατε κύριε δήμαρχε να είχατε προκρίνει έστω στη συνέχεια έναν από εμάς, θέμα επάρκειας των υποψηφίων δεν ετέθη και δεν υπήρχε, είμαστε νέοι, δυναμικοί, με σπουδές, με εμπειρία, εγνωσμένου κύρους, με όρεξη για εργασία, μάθηση και ενασχόληση με τα κοινά. Με χαρά θα έβλεπα να επιλέγεται υποψήφιος με επιπλέον κοινωνικά κριτήρια, όπως αυτά της οικογενειακής επαγγελματικής και οικονομικής κατάστασης.
Κατά τα άλλα τηρήθηκε το νόμιμο της όλης διαδικασίας και δεν επετράπη, από το πειθήνιο στις δημαρχικές εντολές προεδρείο της πρώτης συνεδρίασης, να αυτοπαρουσιαστούν οι υποψήφιοι με ολιγόλεπτη ομιλία τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως θα ήταν λογικό, ανθρώπινο, διαφανές και σύγχρονο.  
Λυπάμαι που με την αίτηση και φυσική μου παρουσία νομιμοποίησα τις παλαιοκομματικές σας μεθόδους και δεν υπάρχει καν Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης -πόσο μάλλον αμερόληπτος- να διαμαρτυρηθώ.
Νέοι θεσμοί, παλαιές αντιλήψεις, καλή σας μέρα κύριε δήμαρχε, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Με τιμή
Θοδωρής
Π. Πολυράκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα