Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απάντηση σε δημοσίευμα

Κύριε διευθυντά,
με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε τη συνέντευξη Τύπου, που διοργάνωσε το Τοπικό Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας την Παρασκευή 4 Μαρτίου, με θέμα την καμπάνια της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κατσινέλη, γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων της ΚΝΕ, «τα ποσοστά χρήσης (ουσιών)  είναι αυξημένα σε λαϊκές γειτονιές, στα ΕΠΑ.Λ. και στις ΕΠΑ.Σ., εκεί δηλαδή όπου οι νέοι ζούνε πιο έντονα τις συνέπειες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».
Ετσι απλά. Και μας δημιουργούνται εύλογα κάποια ερωτήματα.
Η διαπίστωση αυτή είναι άραγε προϊόν κάποιας έρευνας με τεκμηριωμένα στατιστικά δεδομένα που έχει στην κατοχή της η ΚΝΕ; Από πού προκύπτει ότι τα ποσοστά χρήσης ουσιών είναι αυξημένα στα ΕΠΑ.Λ. και στις ΕΠΑ.Σ.; Γιατί αν είναι έτσι, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε μαζί με τις αρμόδιες δημόσιες Υπηρεσίες το συγκεκριμένο θέμα.
Γνωρίζει η συγκεκριμένη πολιτική νεολαία την υφή του μαθητικού δυναμικού που φοιτά στα ΕΠΑ.Λ. και στις ΕΠΑ.Σ.; Γιατί εμείς που ζούμε καθημερινά με τους μαθητές αυτούς, διαπιστώνουμε πράγματι ότι έχουν υποστεί τις συνέπειες της σημερινής οικονομικής κατάστασης -όπως όλος ο ελληνικός λαός άλλωστε- γνωρίζουμε όμως και τον τρόπο με το οποίο την αντιμετωπίζουν. Με δουλειά παράλληλα με το σχολείο, με συμμετοχή στις αγροτικές – οικογενειακές εργασίες, το μεγαλύτερο ποσοστό του μαθητικού μας δυναμικού. Και αυτό είναι προϊόν έρευνας.
Γνωρίζουν επίσης οι νεολαίοι της ΚΝΕ τη συνέπεια και τον αγώνα των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα ΕΠΑ.Λ. και στις ΕΠΑ.Σ.; Γνωρίζουν τη λανθασμένη νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί δεκαετίες ολόκληρες για την Τεχνική – Επαγγελματική εκπαίδευση από πολλούς παράγοντες;
Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μην στοχοποιείτε σχολεία ζωντανούς οργανισμούς, μαθητές που ξεχειλίζουν από φιλότιμο, εκπαιδευτικούς που προσφέρουν τα μέγιστα.
Υπάρχουν προβλήματα που απαιτούν λύσεις. Εμείς τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά και χρειαζόμαστε όλη την κοινωνία δίπλα μας για να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.

Από το Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων
Ο προϊστάμενος
Γεώργιος Ανδρεαδάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα