Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιμέλεια:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Ισπανικός… Τουρισμός
Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας εγκαινίασε με τον Ρώσο πρόεδρο κ. Πούτιν το έτος ανταλλαγών, ένα νέο ??μεγάλης σημασίας κρίκο στην αλυσίδα του δυναμικά αναπτυσσόμενου ρωσο-ισπανικού πολιτικού διαλόγου??.
Το πρόγραμμα προβλέπει πάνω από 350 εκδηλώσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στο Ερμιτάζ και το Πράδο, διασκέψεις, επενδυτικά φόρουμ και συμπόσια.
(ΣΣ: Σύμφωνα με το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο που είναι ? ακόμη ? στα σκαριά, οι αρχαιολογικοί και ιστορικοί τόποι σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 18.000 και πλέον. Τι έγραφε, προ ημερών, στην ??Ελευθεροτυπία?? η Ν. Κοντράρου ? Ρασσιά;
??Ξεκινάει (τώρα μόλις) με σύγχρονες μεθόδους, όχι μόνο για να πάψουν να ξεφυτρώνουν αυθαίρετα αλλά και για να ξεμπλοκάρουν ιδιοκτησίες που δεινοπαθούν όταν συνορεύουν με μνημεία??.
Υπενθυμίζουμε:
Αρχαιολογικοί χώροι, ζώνες προστασίας και ιστορικοί τόποι, περίπου 18.000, είναι εύκολο να τους βρεις εύκολα, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα;
– Δε νομίζω;)

Εσοδα από Λιβύη
Η ??επιχείρηση Λιβύη?? της ελληνικής ακτοπλοΐας απέφερε σημαντικά έσοδα στις εταιρείες που ναύλωσαν πλοία για τον απεγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων πολιτών από την αφρικανική χώρα.
Ειδικά, οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Minoan Lines και άλλες των τελευταίων ημερών, που έχουν ναυλώσει τα πλοία τους για την μεταφορά εγκλωβισμένων πολιτών ? κυρίως Κινέζων, αλλά και Φιλιππινέζων, Κορεατών, Μπαγκλαντέζων ολίγων Ελλήνων/Κυπρίων κ.ά δεν αποκλείεται να εξασφαλίσουν έκτακτα έσοδα της τάξης των 25-30 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με αναλυτές των οικονομικών εφημερίδων (στην αν…υδριά, τη γκρίνια και το τσουχτερό κρύο, έπεσαν χιονοστιβάδα, ευρώ, δολάρια, γιεν, λοιπά ασιατικά νομίσματα!). Για τους Ανατολικούς. Μην ξεχνιόμαστε.

Καλή κουβέντα
Εδέησε να γράψει και μια καλή κουβέντα, η καστρινή εφημερίδα, για τα Χανιά. Δείτε το μονόστηλό της:
??Στρατηγικής σημασίας για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε το αεροδρόμιο των Χανίων.
Η επιχείρηση για την αερομεταφορά των Κινέζων ήταν εντυπωσιακή.
Η παρουσία του ??Τζάμπο 477-400?? έκλεψε την παράσταση, ωστόσο αναδείχθηκε και ένα ακόμη θέμα:
Η ανάγκη άμεσης επέκτασης του αεροσταθμού??.
(ΣΣ: Θα μπορούσε άραγε  να ?γραφε δύο λόγια ? παραπάνω ? για την τελευταία πρόταση- ομολογία. Τους αφήνει  όμως, ο φαταουλισμός;)

Εδώ… Βερολίνο, ΙΤΒ
Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου άνοιξε τις πύλες της την Τρίτη 8 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 του μήνα. Σημαντικότερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο και τόπος συγκέντρωσης των στελεχών της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Με σκοπό να παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες και να κλείσουν συμφωνίες που θα αγγίζουν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ!
– Τι λένε οι αριθμοί για τη φετινή διοργάνωση;
* 180.000 επισκέπτες
* 10.000 οι εκθέτες
* 180 χώρες δήλωσαν συμμετοχή
– Κλάδοι βασικοί που συμμετέχουν;
* Εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού
* Tour operators
* Πρακτορεία ταξιδιών
* Ναυτιλιακές εταιρείες
* Εταιρείες κρουαζιέρας
* Αεροπορικές εταιρείες
* Εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, δίτροχων και κάμπινγκ
* Ξενοδοχειακές μονάδες
* Εταιρείες λογισμικού κτλ.

Με την ευκαιρία:
Την ίδια ημέρα, την Κυριακή δηλαδή, στις 13, ολοκληρώνεται και το ??Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης??, εκδήλωση που μετρά ιστορία από το 1905, είναι και αυτή μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις αυτοκινήτου στον κόσμο.

Νέες ρυθμίσεις
Δύο κοινές υπουργικές αποφάσεις, που σχετίζονται με τουριστικές δραστηριότητες, φέρνει ρυθμίσεις στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της Ελλάδας για το άνοιγμα των επαγγελμάτων.
Η πρώτη ρυθμίζει θέματα για το επάγγελμα του ξεναγού.
Η δεύτερη αφορά ζητήματα ίδρυσης και λειτουργίας των τουριστικών γραφείων. Επί παραδείγματι των Γραφείων Γενικού Τουρισμού και των Γραφείων Εσωτερικού.
Περισσότερα, σε λίγες μέρες.

ΑΚΙΝΗΤΑ
Πολύ ενδιαφέρουσα η 4η Διεθνής Έκθεση και Συνέδριο, με την ονομασία Property by HELEXPO, που διοργανώνεται στο εκθεσιακό  HELEXPO PALACE, στο Μαρούσι, από τις 18 -20 Μαρτίου 2011.
– Για ποιους παρουσιάζει, τόσο ενδιαφέρον;
– Στους μεγαλοκτηματίες, αφού ??επιλεγμένοι Ρώσοι Κτηματομεσίτες θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα από τη HELEXPO??.
– Ειδικά αφιερώματα:
* Εξοχική κατοικία
* Προκατασκευασμένη Δόμηση
* Εξοικονόμηση Ενέργειας
* Φωτοβολταϊκά Συστήματα
– Περισσότερες πληροφορίες:
* e-mail:property@helexpo.gr
* www.helexpo.gr/property

O Σύλλογος…
…Ιδιοκτητών Αυτοκινήτου Κρήτης, έχει στην κατοχή του (μέχρι σήμερα) πέντε κλασικά αυτοκίνητα. Ζητά ανάλογη υποστήριξη και συνεργασία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν ζητάει πολλά. Απλά, την αναγνώριση για την πρωτοβουλία (πριν μας φύγει κι αυτή η ιδέα και τραβήξει προς τ? ανατολικά…)
Κι αν βρεθεί το κτίριο, έχει ο Θεός.
Όσο για την προβολή του συλλόγου, θάλεγα, αν κυκλοφορήσει χάρτης καινούριος, από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χανίων, να τον συμπεριλάβει στα μουσεία, τις συλλογές ή στις δραστηριότητες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ανοιξη στον… Βόλο
Δύο νέες εταιρείες ισχυροποιούν τη θέση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, ως πύλης υποδοχής χιλιάδων τουριστών σε τακτικά, ετήσια, βάση αφού συνδέουν το Βόλο, τη Θεσσαλία και όλη την Κεντρική Ελλάδα με πολλούς ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς.
Οι δύο νέες αεροπορικές εταιρείες είναι η Τransavia και η Lauda Air.
Η πρώτη θα συνδέει από τα τέλη Απριλίου σε τακτική γραμμή με το Άμστερνταμ. Ενώ η δεύτερη, με προορισμό τη Βιέννη, από Βόλο στις 21 Μαΐου και από το αεροδρόμιο της Σκιάθου στις 28 Μαρτίου.

Φλερτάροντας…
… στους αιθέρες! Όπως αποκάλυψε έρευνα της online τουριστικής εταιρείας Skyscanner, οι αεροπορικές πτήσεις θεωρούνται ιδανικός τόπος για να φλερτάρει κανείς.
– Πετώντας στα 40.000 πόδια είναι κάτι που όπως φαίνεται εμπνέει το 45% των επιβατών για να φλερτάρει με κάποιον συνεπιβάτη.
-Το γεγονός ότι και οι δύο ταξιδεύουν στον ίδιο προορισμό επιδρά θετικά, καθώς το 15% αυτών βγαίνουν ραντεβού, μετά την πτήση και το 8% δημιουργεί κανονική σχέση.

Εκθεση φωτογραφίας
– Θέλεις να μάθεις κάποια μυστικά της φωτογραφικής τέχνης, έχεις το μεράκι και είσαι άτομο δραστήριο, αλλά ψάχνεις για δουλειά;
– ??Πετάξου?? με το καράβι μέχρι το Ελληνικό, από 11-14 Μαρτίου.
– Η αίθουσα Ξιφασκίας σε περιμένει να σου δείξει τις νέες τεχνολογίες για την εικόνα και τις εφαρμογές της.

Νέα εφημερίδα
Μόλις που εκυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο, της νέας ??Αδέσμευτης Μηνιαίας Εφημερίδας?? στα Χανιά ??Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ??, όπως τονίζει στο ??μπαλκόνι?? της, με τίτλο ??Πολίτης των Χανίων??.
Στις 16 σελίδες της ασχολείται με θέματα των περιοχών από τους πρώην ??καποδιστριακούς?? δήμους που συγχωνεύτηκαν δημιουργώντας τον μεγάλο ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ.
– Εκδότης ? Διευθυντής είναι ο Γιώργος Γυπάκης (τηλ.-Fax: 28210-69162), δημιουργός της προηγούμενης προσπάθειας, με ??Το Ημερολόγιον Ακρωτηρίου??, τον χάρτη για το ??Δήμο Ακρωτηρίου?? κ.ά έντυπα.

Ο Οργανισμός…
… Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης, αναγεννήθηκε, μετά την εκλογή νέας δημοτικής αρχής στην πόλη, η δραστηριότητά του είναι έντονη και ιδιαίτερα αποτελεσματική.
– Η Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή στις δύο τουριστικές εκθέσεις προς το Τελ Αβίβ και την Κωνσταντινούπολη, ξεκίνησε έναν καινούριο κύκλο εξωστρέφειας, μέσω του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής του, φέρνοντας πιο κοντά επαγγελματίες του τουρισμού αυτών των δύο χωρών (Ισραήλ και Τουρκία), με αντίστοιχους της Θεσσαλονίκης.
– Πώς τιτλοφορείται το νέο έντυπο, για το οποίο εκφράστηκε με όμορφα λόγια ο υπουργός Πολιτισμού και τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος;
??Θεσσαλονίκη ? Σταυροδρόμι των Πολιτισμών??
– Προσέξτε το εξώφυλλο του δικού μας εντύπου, που εκυκλοφόρησε η ΝΕΤΠ Χανίων για το χρονικό διάστημα 2008-09:
??GREECE ? CRETE CHANIA HOTEL DIRECTORY
Σταυροδρόμι Πολιτισμών,
Παράδεισος Αισθήσεων
Crossroad of Cultures,
Paradise for the Senses??.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα