Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκκληση προς όλους τους Σφακιανούς

Λαμβάνω την πρωτοβουλία με τη συναίνεση της Ενωσης Σφακιανών Ν. Χανίων, να αποτανθώ σε όλους τους συντοπίτες που επιθυμούν να ολοκληρωθεί το εξαιρετικό ημιδραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Φώτη Κωνσταντινίδη για τον μεγάλο ευεργέτη, οραματιστή και πρώτο βουλευτή της Κρήτης του εξ Ιμβρου Σφακίων, Γεώργιο Ξενουδάκη.
Οσοι έχουν παρευρεθεί στην πρόσφατη εκδήλωση, αφιερωμένη στις δύο μεγάλες μορφές των Σφακίων, τον εθνικό ήρωα Δασκαλογιάννη και τον εθνικό ευεργέτη Γεώργιο Ξενουδάκη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, από την Ιερά Μητρόπολη, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Σφακίων και την Ενωση Σφακιανών Ν. Χανίων, στην οποία κύριος ομιλητής ήταν ο Φώτης Κωνσταντινίδης, θα ενθυμούνται και την προβολή μέρους του ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη για τον Γεώργιο Ξενουδάκη. Θα ενθυμούνται επίσης την απήχηση που είχε στο κοινό, σε βαθμό που κάποιοι προσφέρθηκαν αυθόρμητα να συμβάλλουν με χρηματικά ποσά, έκαστος στα πλαίσια των οικονομικών του δυνατοτήτων.
Ορμώμενος από τον αυθόρμητο πατριωτισμό αυτών των ολίγων και προκειμένου να ολοκληρωθεί το εν λόγω ντοκιμαντέρ, άμεσα με την υλοποίηση των εκκοσμούντων γυρισμάτων στα Σφακιά προτείνω σε όλους εμάς να ακολουθήσουμε το αξιοθαύμαστο παράδειγμα των πρώτων χορηγών και να καταθέσει έκαστος τη δική του συνδρομή στον λογαριασμό της Ενωσης Σφακιανών Ν. Χανίων αρ. λογ. 5129-042019-667 ΙΒΑΝ GR 140172 1290005129042019667 στην Τράπεζα Πειραιώς – Κατ/μα Φιλολάου – Αθήνα.
Υπενθυμίζω ότι το έργο θα προβληθεί από την ΕΤ3 που προβάλλει συχνά έργα του Φώτη Κωνσταντινίδη και η συμμετοχή των ηθοποιών Γρηγόρη Βαλτινού και Κώστα Καζάκου προεξασφαλίζει την επιθυμητή υψηλή θεαματικότητα του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα έχει την ευκαιρία και ο απόδημος ελληνισμός να απολαύσει και συγχρόνως να γνωρίσει τον μεγάλο Σφακιανό.
Οφείλω επίσης να επισημάνω ότι ως προκύπτει, αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος χρηματοδότησης της ολοκλήρωσης του έργου.
Εν αναμονή και με τους πιο θερμούς συνεπαρχιωτικούς χαιρετισμούς μου.
Νίκος Γ. Νταμπακάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα