Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα κτήρια των Δήμων που καταργήθηκαν

Αρκετά είναι τα κτήρια, τα περισσότερα καινούργια, όπου στεγαζόταν οι Υπηρεσίες των Δήμων που καταργήθηκαν. Αλλα μεγάλα και διώροφα και άλλα μικρότερα. Αυτά, αν δεν στεγασθούν Υπηρεσίες των νέων σχετικών Δήμων, καλό θάταν να μην αφεθούν να ερειπωθούν αλλά να παραχωρηθούν ολικώς ή μερικώς, ανάλογα με το μέγεθος, στην τοπική κοινωνία.
Θα μπορούσε π.χ. να στεγασθούν πολιτιστικοί και παραδοσιακοί Σύλλογοι. Σχολές τοπικών χωρών, λαογραφικές συλλογές ή Μουσεία. Εθελοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ολοι αυτοί προσφέρουν μεγάλο έργο και οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να τους στηρίζουν κατά τις οικονομικές ή άλλες δυνατότητές τους. Μπορούν ακόμη να δημιουργήσουν βιβλιοθήκες, εκθετήρια προϊόντων και πολλά άλλα.
Είναι, όμως, λυπηρό, είναι πρωτοφανές, η παραχώρηση από Δήμο του Νομού Χανίων δωματίου σε εθελοντική οργάνωση να χαρακτηρίζεται σαν? σκάνδαλο και να σαμποτάρεται, ενώ θα έπρεπε να στηριχθεί. Φυσικά ο λαϊκισμός έχει και τα όριά του. Οπως επίσης είναι αχαρακτήριστο να θεωρείται μεμπτό το γεγονός ότι υποψήφιος ή νυν δημοτικός σύμβουλος ή ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος του όποιου Δήμου είναι και μέλος μιας εθελοντικής οργάνωσης, Συλλόγου κ.λπ. Αν είναι μέλος ακόμη έχει έναν λόγο να βοηθήσει αυτό τον φορέα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα