Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα οικονομικά των κομμάτων

Είναι αποκαρδιωτικό να υπάρχει αυτή η αλόγιστη σπατάλη από τους οικονομικούς παράγοντες των μεγάλων κυρίως κομμάτων σε περίοδο λιτότητας και κατά τα Μ.Μ.Ε. να έχουν υποθηκεύσει σε δάνεια από Τράπεζες την κρατική επιχορήγηση μέχρι και 2015 έχοντας τη βεβαιότητα φυσικά ότι θα μπορεί αυτό το κράτος να τους καταβάλλει τα ποσά που προέβλεπαν μέχρι τότε, όταν δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να πληρώνει τις πλέον επείγουσες υποχρεώσεις του.
Και το πλέον αποκαρδιωτικό είναι και το γεγονός ότι αυτά τα κόμματα εξουσίας δεν μπορούν να τακτοποιήσουν επιτυχώς τα δικά των οικονομικά και προσπαθούν να τακτοποιήσουν τα δικά μας, της πολιτείας.
Σοβαρό θέμα είναι επίσης η αδιαφάνεια σε όλα σχεδόν τα κόμματα, που φαίνεται μετά τα προκύψαντα από τη Siemens, ότι κρατούν διπλά βιβλία όπου καταχωρίζουν αυτά που θέλουν, όπως προέκυψε από ομολογίες για λήψη ποσών από την εταιρεία αυτή για προεκλογικές δαπάνες που πουθενά σε επίσημα κατάστιχα δεν έχουν αναγραφεί. Και ακόμη ότι υπάρχει κόμμα που θέλει να λέγεται σαν ´του λαού´, που φωνάζει για διαφάνεια στα άλλα κόμματα και στη δική του περίπτωση, όλως παράνομα, δεν δέχεται τον καθιερωμένο έλεγχο στα οικονομικά του επικαλούμενο μη σοβαρές δικαιολογίες. Τι στην πραγματικότητα θέλει να κρύψει;

Α. Πλυμ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα