Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ομαλός – Ασκύφου, ώρες έξι!

Ο  Ορειβατικός Χανίων οπωσδήποτε θα δώσει εκτενή περιγραφή του άθλου που επέτυχε ως Σύλλογος με τη φανταστική διοργάνωση από τους ανθρώπους του της χιονοδρομικής συνάντησης για τη διάσχιση των Λευκών Ορέων με ορειβατικά σκι και που συμμετείχαν χιονοδρόμοι από την Κρήτη, την άλλη Ελλάδα και τη Γαλλία.
Στ? αλήθεια είναι απίστευτο πως για μέρες βρισκόντουσαν πάνω στα χιόνια τόσοι πολλοί νέοι του Ε.Ο.Σ. Χανίων για να προκύψει αυτή η μοναδική διοργάνωση. Τα συγχαρητήρια είναι λίγο γι? αυτούς όλους και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Συλλόγου.
Απίστευτη ήταν επίσης η ταχύτητα που οι χιονοδρόμοι πραγματοποίησαν τη διαδρομή ξεκινώντας από τα καφενεία του Ομαλού την πεζοπορία, ενώ το χιόνι άρχιζε από τα μισά της κορυφής Μελινταού και διασχίζοντας τα 40 χλμ. του χιονιού με τα σκι ως τα μισά της κορυφής Κάστρο και από εκεί σε ξηρό έδαφος μέχρι τα καφενεία του Ασκύφου. Κρατηθείτε: πέντε ώρες και πενήντα οκτώ λεπτά! Και όλοι, Ελληνες και ξένοι, καταγοητευμένοι και ενθουσιασμένοι από το μοναδικό τοπίο μα και τη μοναδική οργάνωση. Και, όμως, στα τουριστικά αλαλούμ, που κάθε τόσο ακούγονται ή προβάλλονται από άσχετους, ουδέποτε αναφέρθηκε αυτό το στοιχείο για προσέλκυση επισκεπτών ούτε καν τα Λευκά Ορη.
Α. Πλυμ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα