Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση για τις γυναίκες

Συγκέντρωση, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου), οργανώνουν αύριο, στις 7 το απόγευμα, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.
Σε κοινό κάλεσμά τους, μεταξύ άλλων, τονίζουν: ´Αυτοί που υποστηρίζουν την ισοτιμία στα χαρτιά, ενώ στη ζωή επιβάλλουν σκληρή ανισότητα για τις γυναίκες των εργατικών, λαϊκών στρωμάτων· όλοι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατάσταση που ζούμε σήμερα είναι μονόδρομος: Να είμαστε άνεργες. Να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία. Να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις μας. Να κλείνουμε τα μαγαζιά μας πνιγμένες στα χρέη. Να πουλάμε τα χωράφια μας, γιατί δεν μπορούμε να τα καλλιεργήσουμε. Να επιλέγουν τα νέα ζευγάρια να μην κάνουν οικογένεια, κάτω από τον φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο´.
Και συμπληρώνουν μεταξύ άλλων:

´Υπάρχει διέξοδος!
Μονόδρομος για μας δεν είναι η εξαθλίωση και η ανασφάλεια. Μονόδρομος για μας είναι το αντιπάλεμα αυτής της πολιτικής που μας θέλει σύγχρονους δούλους, υποταγμένες στα συμφέροντα των εργοδοτών, στους νόμους της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μονόδρομος για μας είναι η οργανωμένη ταξική πάλη, η σύγκρουση, η ρήξη και η ανατροπή. Ο αγώνας για έναν δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπου τα πλούτη που παράγουμε και καρπώνεται μια χούφτα καπιταλιστών θα είναι ιδιοκτησία του λαού, θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας.  Ενα είναι το διαχρονικό δίλημμα για τον λαό, τις γυναίκες, τη νεολαία. Υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση ως την τελική νίκη. Σήμερα δεν είμαστε μόνες, υπάρχει η Κοινωνική Συμμαχία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Αυτή δίνει δύναμη στη δύναμή μας. Εκφράζει την ενότητα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Διεκδικεί αιτήματα που μπήγουν το μαχαίρι βαθιά στα αίτια της κρίσης, που ξεπερνούν διαχειριστικές λογικές και στέκονται απέναντι στα συμφέροντα των μονοπωλίων, γιατί όσο οι πολυεθνικές κερδίζουν τόσο ο λαός χάνει´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα