Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περιοδεία για την Ημέρα της Γυναίκας

Κλιμάκιο του Συλλόγου Γυναικών και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Χανίων θα περιοδεύσει σήμερα  στο εμπορικό κέντρο Χανίων με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. 
Αυτό αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών και μεταξύ άλλων σημειώνεται:
´Η φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη) μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ, οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας.
Εχουν περάσει πάνω από 150 χρόνια από τις 8 Μάρτη 1857, τότε που εργάτριες της Νέας Υόρκης ξεσηκώθηκαν απαιτώντας 8ωρο, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ζωής και ίση αμοιβή με τους άνδρες.
Σήμερα, γίνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά ανάγκη να αγωνιστούν οι γυναίκες μαζί με όλο τον λαό για μια ζωή με δικαιώματα, αφού καθημερινά παίρνονται πίσω κατακτήσεις για τις οποίες ο λαός έδωσε αγώνες χρόνων.
Οι γυναίκες έρχονται πρώτες αντιμέτωπες με τις «μεταρρυθμίσεις» σε εργασία, παιδεία και υγεία καθώς αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της εργατικής τάξης, που αντιμετωπίζει έντονα την εκμετάλλευση, αφού οι περισσότερες δουλεύουν ανασφάλιστες με ελαστικό ωράριο και εξοντωτικούς ρυθμούς.
Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο νέων αγώνων για να διεκδικήσουν οι γυναίκες μαζί με όλο τον λαό πλήρη δουλειά με δικαιώματα, δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα σε παιδεία και εργασία, ζωή με αξιοπρέπεια. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς μέσα στην κοινωνία για ένα καλύτερο μέλλον´.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
´Η 8 Μαρτίου αποκτά ιδιαίτερο νόημα καθώς είναι μέρα περισυλλογής, επαγρύπνησης και αγώνα γιατί πολλές γυναικείες κατακτήσεις ισοπεδώνονται´. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της με αφορμή τον σημερινό εορτασμό για την  ημέρα της Γυναίκας η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.).
´Η 8 του Μάρτη είναι μια μέρα ουσίας, μια μέρα σταθμός, αλλά και για όλες εμάς μια μέρα ξεχωριστή, που έρχεται να αφυπνίσει περισσότερο τις συνειδήσεις μας, για τους αγώνες που μας περιμένουν´, αναφέρει η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. τονίζοντας ότι σε αυτό συνηγορούν: Η γυναικεία ανεργία που εκτινάχτηκε στο 17%, με αποτέλεσμα η βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη, να σημειώνει ότι όσον αφορά τις γυναίκες δεν υπάρχει δίκτυο Προστασίας. Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στις γυναίκες. Η αύξηση των απολύσεων λόγω εγκυμοσύνης και μητρότητας που δεν καταχωρίζονται σε καμία στατική, διότι ´βαφτίζονται´ ως οικειοθελείς αποχωρήσεις, ενώ στην πραγματικότητα είναι απολύσεις! Η ελαστική απασχόληση νομιμοποιήθηκε και μαζί με τη μαύρη εργασία αποτελούν τις κύριες μορφές απασχόλησης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα