Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ & ΑΛΛΑ?ME ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ…ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ?

Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΤΕΜ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ*

Βάλτε τους όλους φυλακή. Ετσι για να νιώσετε ότι αποδώσατε δικαιοσύνη.
Βιαστείτε να αλλάξτε όπως κάνουν οι μελλοθάνατοι σα πλησιάζει το τέλος τους. Τότε επιτέλους καταλαβαίνουν  πόσο όμορφη είναι η ζωή και πόσο φρικτή η αδικία. Τότε -αν μπορούσαν- θα ήθελαν να αλλάξουν τα πάντα στη ζωή τους? Ξέρουν, όμως, ότι είναι αργά πια…

Πολιτικοί του παρελθόντος…
Σε σας μιλούν οι λέξεις του κειμένου και σας καληνυχτίζουν…

Μέχρι τότε τρέξτε.. Τρέξτε να προλάβετε να αποδώσετε τη δικαιοσύνη (σας)…

Βάλτε Αυτόφωρο τον Βασίλη, τον Δημήτρη και τον Κώστα, αφού χρωστούν στην Εφορία? Δεν χρωστάνε όσα χρωστάνε τα λαμόγια, αλλά φαίνεται αυτό δεν σας ενδιαφέρει? Βάλτε τους μέσα? Το ότι χρωστούν στην Εφορία για Φ.Π.Α., που δεν εισέπραξαν, ούτε αυτό σας ενδιαφέρει. Βάλτε τους μέσα με αυτούς που πραγματικά υπεξαίρεσαν τον φόρο αυτόν. Τώρα, αν οι τελευταίοι έχουν κάποιες γνωριμίες, μην σας πειράξει?

Πολιτικοί του παρελθόντος…
Σε σας μιλούν οι λέξεις του κειμένου και σας καληνυχτίζουν…

Βάλτε Αυτόφωρο τον Βασίλη, τον Δημήτρη και τον Κώστα μια που χρωστούν στην Εφορία φόρο από τα? αόρατα κέρδη τους…
Το ότι οι απλήρωτες και σφραγισμένες επιταγές των πελατών τους δεν μπορούν να λογαριαστούν άμεσα ως έξοδο της επιχείρησης (οι λογιστές γνωρίζουν ότι μόνο ένα μικρό ποσό με προβλέψεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν) δεν σας απασχολεί…
Ξέρουμε ότι ξέρετε πως όποιος έκρυβε τα κέρδη του και δεν του έβγαινε φόρος τώρα ΔΕΝ τον κυνηγά το Υπουργείο Οικονομικών… Αυτός που έδειχνε τα κέρδη του και δεν μπορούσε να τα πληρώσει τώρα τραβάει τα μαλλιά του? Οι «μάγκες» οι άλλοι? περαίωσαν!

Πολιτικοί του παρελθόντος…
Σε σας μιλούν οι λέξεις του κειμένου και σας καληνυχτίζουν…

Βάλτε Αυτόφωρο τον Βασίλη, τον Δημήτρη και τον Κώστα μια που χρωστούν στην Εφορία αλλά μην σας στεναχωρεί που και εσείς έχετε οφειλές… Βέβαια για τις δικές σας οφειλές δεν έχετε ευθύνη.  Και για τα σκάνδαλα -από ό,τι άκουσα- δεν έχετε ευθύνη? Μάλλον και για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος δεν έχετε ευθύνη? Οσο δε για το προσεκτικό και οργανωμένο τάισμα της νοοτροπίας του βολεμένου κακομαθημένου νεοέλληνα δεν έχετε ευθύνη.

Εσείς μην ξεχάσετε προς Θεού να βάλετε Αυτόφωρο τον Βασίλη, τον Δημήτρη και τον Κώστα. Δεν σας νοιάζει να του κλείνετε το μαγαζί ούτε καν του αφαιρείτε την άδεια… Εσείς γουστάρετε να πάει σώνει και καλά στο Αυτόφωρο?

Θέλετε να σώσετε έτσι την Ελλάδα?

Αγαπητοί μου πολιτικοί του παρελθόντος… Σε σας μιλούν οι λέξεις του κειμένου και σας καληνυχτίζουν… Οι πολίτες μετακομίζουν.

*οικονομολόγος Πανεπιστημίου Μακεδονίας
E-mail: fotakado@otenet.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα