Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξασφαλισμένη η παραχώρηση της περιοχής Αγίων Αποστόλων

Η διαχείριση της περιοχής των Αγίων Αποστόλων θα γίνει με τη συμβολή όλων των τοπικών φορέων, διεμήνυσε, με χθεσινές του δηλώσεις, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης.
Αγιοι Απόστολοι, Εφετείο, Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και Μονάδα Νεογνών είναι κάποια από τα θέματα, στα οποία αναφέρθηκε, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μ. Σκουλάκης.
Ερωτηθείς για τον τρόπο, με τον οποίο  θα διαχειριστεί ο Δήμος την περιοχή των 580 περίπου στρεμμάτων, ο κ. Σκουλάκης, αφού ξεκαθάρισε πως η παραχώρηση της κυριότητας της περιοχής στον Δήμο είναι εξασφαλισμένη, απάντησε πως  ´για το τι θα γίνει μετά, τι θα κάνουμε δεν μπορώ να απαντήσω. Είναι μεγάλο θέμα, θέλει μεγάλη προσοχή, πολύ μελέτη και καταλαβαίνεται ότι σε αυτήν την πρόταση που θα καταθέσουμε, όταν έλθει η ώρα, πριν τη διατυπώσουμε θα συμβάλλουν όλοι οι τοπικοί φορείς´.
Στη συνέχεια ο κ. Σκουλάκης παρατήρησε πως  ´την ώρα που το κράτος μιλάει για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, την ώρα που άλλοι μιλάνε για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Αρχή και το λέω με πολύ μεγάλη αίσθηση ευθύνης, τεκμηριωμένα, αθόρυβα εδώ και δυόμισι μήνες ζήτησε την παραχώρηση της περιοχής και το πέτυχε. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για τα Χανιά, είναι πράξη που θα δώσει στον Δήμο και την τοπική κοινωνία τη δυνατότητα να αναπτύξει την περιοχή αυτή προς όφελος όλου του Νομού και όλης της Κρήτης´.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα των ιδιωτών πρώην ιδιοκτητών εκτάσεων στην περιοχή, που ζητάνε την επιστροφή σε αυτούς των στρεμμάτων, που είχαν απαλλοτριωθεί, τονίζοντας πως στη δίκη, που θα γίνει προς το τέλος του 2011, ο Δήμος θα είναι παρών και ότι το Υπουργείο ετοιμάζει τροπολογία, με βάση την οποία παλιοί ιδιοκτήτες που έχουν αποζημιωθεί δεν θα μπορούν να εγείρουν αξιώσεις για δημόσια έκταση.

ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ
Τις θέσεις των φορέων των Χανίων για το θέμα του Εφετείου μετέφεραν στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, οι βουλευτές και οι αυτοδιοικητικοί των Χανίων σε χθεσινή τους συνάντηση. ´Εκφράσαμε όλοι την αντίθεσή μας στη δημιουργία Εφετείου στο Ηράκλειο. Είπαμε ότι την ώρα που γίνεται «Καλλικράτης» παντού στην Αυτοδιοίκηση, στα σχολεία, πιθανόν και στην Υγεία,  διαπιστώνει κανείς ότι ο μόνο χώρος που γίνεται «αντιΚαλλικράτης» είναι η Δικαιοσύνη. Εκφράσαμε την αντίθεσή μας και δώσαμε το ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. στον υπουργό.  Ο υπουργός απάντησε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά μας στον πρωθυπουργό και στον κ. Καστανίδη´, σημείωσε ο κ. Σκουλάκης.

ΧΡΕΗ Δ.Ε.Υ.Α.Χ.
Ο δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε πως με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ρυθμίζονται χρέη Δημοτικών Επιχειρήσεων και δίνεται η ευκαιρία και στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ., που έχει δανειστεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 12 εκατ. ευρώ, έχει πληρώσει 27,5 εκατ. και χρωστάει ακόμα 10 εκατ. ευρώ. ´Θα γίνει τροπολογία για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών και νομίζουμε ότι αυτό θα ανακουφίσει τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.´, ανέφερε ο κ. Σκουλάκης.
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η σχετική εγκύκλιος για τα επιδόματα των προνοιακών Ιδρυμάτων. 

Για τη Μονάδα Νεογνών
Το Υπουργείο υπέγραψε δύο τοποθετήσεις παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Χανίων, που μόλις αναλάβουν υπηρεσία, θα μπουν στη Μονάδα Νεογνών. Η διοίκηση επίσης έχει προκηρύξει δύο θέσεις και θα προκηρύξει άλλες δύο γι? αυτούς που παραιτήθηκαν´, ανέφερε ο κ. Σκουλάκης, που συναντήθηκε με τον γ.γ. του Υπουργείου Υγείας. Οπως τόνισε ´μέχρι να γίνουν αυτές οι μόνιμες προσλήψεις ένας τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης είναι να γίνουν 1 – 2 αποσπάσεις από άλλες Μονάδες της Κρήτης ή αλλού και το θέμα αυτό το συζητάνε


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα