Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο από το ΚΚΕ

Συλλαλητήριο ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τη Λιβύη πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στελέχη και μέλη του ΚΚΕ στα Χανιά. Το συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή πόλης Χανίων του ΚΚΕ, ξεκίνησε από την πλατεία Νέων Καταστημάτων και κατέληξε στην Πλάστιγγα, όπου και βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος.
Στελέχη του κόμματος τόνισαν ότι «οι εξελίξεις που δρομολογούνται με επίκεντρο τη Λιβύη φέρνουν στην επικαιρότητα τον ρόλο της Κρήτης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και της αμερικανικής Βάσης της Σούδας, αλλά και των λιμενικών εγκαταστάσεων στους Καλούς Λιμένες, στη νότια Κρήτη, όπου ήδη έχει ελλιμενιστεί αμερικανικό πλοίο με κοντέινερ αγνώστου περιεχομένου ναυλωμένο από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις».
Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσμα «στον λαό και στη νεολαία των Χανίων να καταδικάσουν κάθε σκέψη και προσπάθεια εμπλοκής της χώρας μας στο όνομα των ´συμβατικών υποχρεώσεων´ στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια επέμβασης στη Λιβύη με πρόσχημα την ´ανθρωπιστική βοήθεια´ και την “αποκατάσταση της δημοκρατίας´.
Αναφορικά με την κατάσταση στη Λιβύη, η Νομαρχιακή Επιτροπή πόλης Χανίων του ΚΚΕ, τονίζει ότι «έχει γίνει εκρηκτική, με τον λιβυκό λαό να πνίγεται στο αίμα. Οι σκληρές συγκρούσεις συνεχίζονται με χιλιάδες συλληφθέντες, τραυματίες και νεκρούς. Η στάση της EE και των ΗΠΑ καθώς και η πρόταση του ΟΗΕ για ενδεχόμενη επέμβαση είναι υποκριτική και επικίνδυνη. Υποκριτική, γιατί αυτοί που για πολλά χρόνια συντηρούσαν και στήριζαν το καθεστώς Καντάφι, ξαφνικά το χαρακτηρίζουν ´καταπιεστικό´ και ´αντιδημοκρατικό´. Είναι, δε, άκρως επικίνδυνη γιατί προσπαθούν να πνίξουν την εξέγερση του λαού της Λιβύης και να την οδηγήσουν στον δρόμο της επικράτησης της δικής τους επεκτατικής πολιτικής τόσο στη Λιβύη όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Εχουν, άλλωστε, την ανάλογη ´εμπειρία´ από την πρώην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και μια σειρά ακόμα χωρών. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις τελευταίες δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού και καταγγέλλουμε τα όσα ειπώθηκαν περί εμπλοκής της χώρας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς για τη βόρεια Αφρική και την αναγωγή της EE σε ´δύναμη σταθερότητας´».

ΤΟ ΠΑΜΕ
«Με την καθοριστική συμβολή και της Ελλάδας, μέσω της Βάσης της Σούδας, η πολεμική μηχανή Αμερικανών και Ευρωπαίων βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη για το ματοκύλισμα του λαού της Λιβύης. Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δε δέχεται το κλείσιμο των Βάσεων και βέβαια η Βάση της Σούδας θα συνεχίσει να παίζει τον επικίνδυνο ρόλο της στην περιοχή», τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ. Και προσθέτει: «Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο τον λαό των Χανίων να εκφράσουμε όχι μόνο την ανησυχία μας για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τη Λιβύη αλλά περισσότερο για να διαμαρτυρηθούμε για τη συμμετοχή που έχει η χώρα μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον λαό της Λιβύης και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Να καταδικάσουν τα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών για ΝΑΤΟϊκή επέμβαση, με την εμπλοκή της χώρας και κατ? επέκταση της Κρήτης με την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή Βάση της Σούδας και την αξιοποίηση των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο, για τον ανεφοδιασμό των πολεμικών τους μηχανών».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα