Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνέχιση της αποχής

Τη συνέχιση της αποχής τους, έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαφαινόμενη διάσπαση του Εφετείου Κρήτης και την ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.
Οι δικηγόροι ζητούν να οριστεί άμεσα συνάντηση των φορέων του Νομού Χανίων με τον πρωθυπουργό για το ζήτημα της διάσπασης του Εφετείου.
Παράλληλα, ζητούν να σταματήσει η αποψίλωση των Υπηρεσιών του Νομού και η μεταφορά τους στο Ηράκλειο.
Οι δικηγόροι θα πραγματοποιήσουν νέα Συνέλευση την Πέμπτη 10 Μαρτίου για επανεξέταση της πορείας των κινητοποιήσεών τους.
Σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου κ. Δημήτρης Ποντικάκης και Χρήστος Πραμματευτάκης, αναφέρεται:
´Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 3/3, αποφάσισε:
Τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων Χανίων από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Παρασκευή 11-3-2011, διαμαρτυρόμενοι για την εμμονή της κυβέρνησης να συνεχίσει στη διάσπαση του Εφετείου Κρήτης και την ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο και τη σύγκληση νέας Συνέλευσης την Πέμπτη 10-3-2011 για επανεξέταση της πορείας του αγώνα´.
´Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στη συνεχιζόμενη αποψίλωση του Νομού Χανίων, δεδομένου ότι κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες:
– Καταργούνται οι παρακάτω Υπηρεσίες από τα Χανιά και μεταφέρονται στο Ηράκλειο:
(α) Η Διεύθυνση Πολιτισμού.
(β) Το Κέντρο Διαλογής των ΕΛ.ΤΑ.
(γ) Η Διεύθυνση Εμπορίου.
(δ) Το Στρατολογικό Γραφείο Χανίων.
– Συγχωνεύεται ο Ο.Α.ΔΥ.Κ. με τον Ο.Α.ΝΑ.Κ., χωρίς να διευκρινίζεται που θα έχει έδρα ο νέος Οργανισμός.
– Επίκειται η παραχώρηση του ακινήτου των τάφων των Βενιζέλων και η διαχείρισή του από την Περιφέρεια Κρήτης.
– Εκλεισε η Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις παραπάνω καταργήσεις και μεταφορές Υπηρεσιών, διότι κάποτε το ποτήρι θα ξεχειλίσει και δεν θα υπάρχει επιστροφή.
Καλούμε, τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη, τους δημάρχους, όλους τους φορείς των Χανίων και όλους τους πολίτες των Χανίων, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πουν επιτέλους ένα βροντερό όχι στη συνεχιζόμενη λεηλασία σε βάρος των Χανίων. Φτάνει πια´, καταλήγει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα