Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η ημερίδα για τα μικρά

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η 1η επιμορφωτική ημερίδα βασισμένη στο πρόγραμμα «tennis 10s» η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ηράκλειο Ο.Α.Α. με την συμμετοχή 25 προπονητών-τριων τένις από όλη την Κρήτη, αριθμός σίγουρα πολύ ικανοποιητικός, με δεδομένες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την περασμένη Κυριακή.
Το πρόγραμμα «tennis 10s» είχε ως θέμα την προπόνηση των επίλεκτων παικτών – παικτριών κάτω των 10 ετών, όπως προτείνεται από την I.T.F. και αποτελεί φυσική συνέχεια του προγράμματος με την ονομασία «play and stay» με θέμα το σύστημα εισαγωγής και παραμονής στο τένις, όπως προτείνεται από την I.T.F.
Εισηγητής της ημερίδας ήταν ο επιμορφωμένος στα θέματα που αφορούν την προπόνηση των επίλεκτων αθλητών κάτω των 10 ετών, tutor της Ένωσης του νησιού μας, Μανώλης Δολιανίτης (προπονητής του ΟΑΧ).
Η έναρξη της ημερίδας έγινε στις 10πμ με το καλωσόρισμα του προέδρου της Ένωσης Κρήτης, Γιάννη Σπυριδάκη και στην συνέχεια άρχισε η παρουσίαση των θεμάτων από τον κ. Δολιανίτη, που περιλάμβαναν θεωρία στην αίθουσα και πρακτική εφαρμογή στο γήπεδο. Τα θέματα της ημερίδας ήταν.
-Στρατηγική και τακτικές επιλογές από την  baseline στο πορτοκαλί και πράσινο γήπεδο – Αίθουσα & γήπεδο.
-Διαδικασία προόδου παικτών από κόκκινο σε πορτοκαλί και από πορτοκαλί σε πράσινο – Αίθουσα & γήπεδο.
-Τεχνική ανάπτυξη σερβις από αρχάριους σε προχωρημένους  -Γήπεδο.
– Ενημέρωση για το 2010 και τον αγωνιστικό σχεδιασμό του 2011 για τις ηλικίες 5 έως 10 ετών.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με τις απονομές των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Από τα Χανιά την παρακολούθησαν η Γρηγοράκη Πωλίνα με την  Ριτζάκη Μαρία (προπονήτριες του Ο.Α. Χανίων) και η Καραγιάννη Γιάννα (προπονήτρια του Ο.Α. Σούδας).
* Η Ζ΄ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης θεωρεί απαραίτητη την επιμόρφωση των προπονητών, κυρίως όσων ασχολούνται με την κατηγορία κάτω των 10 ετών που αποτελεί την βάση για την ανεύρεση των μελλοντικών αθλητών μας και για τον λόγο αυτό θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή με την ελπίδα ότι οι αθλητές που θα προκύψουν θα μας χαρίσουν μεγάλες διακρίσεις.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Σπυριδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν τους υπεύθυνους του Ηράκλειο Ο.Α.Α.  για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα για την παραχώρηση της κλειστής αίθουσας, γεγονός που επέτρεψε την δημιουργία ενός γηπέδου ώστε να γίνουν οι παρουσιάσεις που απαιτούσαν γήπεδο, τον tutor της Ένωσης μας Μανώλη Δολιανίτη για την επιτυχημένη παρουσίαση των θεμάτων, καθώς επίσης και του προπονητές για την συμμετοχή τους στην ημερίδα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα