Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Μπινιχάκης σφυρίζει το κυριακάτικο κρητικό ντέρμπι ενώ εισιτήρια στα σχολεία θα μοιράσει σήμερα ο Α.Ο.Χ.

Ισως το παιχνίδι της χρονιάς για τον ΑΟΧ την Κυριακή στο ΕΣ Χανίων με αντίπαλο την Χερσόνησο και για τον λόγο αυτό υπάρχει ξεσηκωμός στους φιλάθλους ενώ αντιπροσωπεία παικτών θα μοιράσει σήμερα εισιτήρια σε μαθητές στα σχολεία που βρίσκονται δίπλα στο γήπεδο. Ενώ διαιτητής της συνάντησης ορίστηκε ο λασιθιώτης Μπινιχάκης. Αναλυτικότερα:
Μετά από 14 χρόνια ο ΑΟΧ επέστρεψε φέτος στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και αν θέλει να μην είναι… περαστικός πρέπει να αποσπάσει οπωσδήποτε το “τρίποντο” την Κυριακή. Για να υπάρχει μεγαλύτερη στήριξη λοιπόν από τους φιλάθλους στον κρίσιμο αγώνα ορθά σκεπτόμενοι οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα στείλουν τριμελή αντιπροσωπεία παικτών (Γωνιωτάκης, Βασαδάκης, Μουντάκης) να μοιράσει σήμερα το πρωί εισιτήρια στα σχολεία στην οδό Κοραή. Γενικά πιστεύουμε ότι ανάλογες κινήσεις μόνο οφέλη μπορούν να έχουν για την ομάδα αφού η μακροχρόνια απουσία της από τις επαγγελματικές κατηγορίες δεν έχει “δέσει” ίσως τους μικρότερους ηλικιακά φιλάθλους μαζί της κάτι που μπορεί να γίνει και με την διανομή δωρεάν εισιτηρίων στους μαθητές.
Για τον αγώνα τώρα που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως τελικός θα αναφερθούμε στα επόμενα φύλλα μας. Σήμερα η ομάδα θα κάνει προπόνηση στο ΕΣ Χανίων (3.30μμ) ενώ ο Γιώργος Προμπονάς είδε τον Βασίλη Γωνιωτάκη να μην κάνει ούτε χθες προπόνηση λόγω του τραύματος του κάτι που καθιστά αμφίβολη την συμμετοχή του. Απών θα είναι και ο ανέτοιμος Πλουσής που την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνει την στρατιωτική του θητεία και θα μπορέσει να ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα των προπονήσεων. Αντίθετα Τεπετός και Ιασωνίδης εξέτισαν τις ποινές τους και υπολογίζονται κανονικά.
Σφυρίζει ο Μπινιχάκης:
Ενας λασιθιώτης διαιτητής, ο Μπινιχάκης ορίστηκε να διευθύνει το μεγάλο κρητικό ντέρμπι. Είναι η πρώτη φορά που θα σφυρίξει φέτος την χανιώτικη ομάδα ενώ πέρυσι είχε διαιτητεύσει τρία (νικηφόρα) παιχνίδια του ΑΟΧ στο περιφερειακό (τα δύο με Ρούβα και το εντός με τον ΠΑΟΚ).
Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί όλων των αναμετρήσεων
ΑΟΧ – Χερσόνησος: Μπινιχάκης (Λασιθίου), Παπαδοπετράκης (Λασιθίου) – Κομκοτός (Ρεθύμνου), 4ος ο λασιθιώτης Σωτηριάδης και παρατηρητής διαιτησίας ο Μαρανος από την Αθήνα.
Ρόδος – Κόρινθος (Δευτέρα): Σφακιανάκης, Δόσης – Γουρνάκης (Αθηνών)
Βύζας Μεγάρων – Ασπρόπυργος: Μάγειρας, Ράζος – Κουκουρά (Εύβοιας)
Παναχαϊκή – Ηρακλής Ψαχνών (Σάββατο): Σκουλάς, Τασσιόπουλος (Θεσσαλίας) – Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)
ΠΑΟ Ρουφ – Αίας Σαλαμίνας: Αντωνίου, Μαυρουδής – Γουργιώτης (Ανατ. Αττικής)
Πανηλειακός – Απόλλων Σμύρνης: Καριοφύλλης, Σταμάτης – Γεωργακόπουλος (Πειραιά)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Η διοίκηση της Π.Α.Ε. Πλατανιά αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον πρόεδρο των Super Market ΙΝ.ΚΑ., κ. Απόστολο Αλεξάκη για την γενναία χορηγία που πρόσφερε στην ομάδα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι τα ΙΝ.ΚΑ είναι κοντά στο χανιώτικο ποδόσφαιρο και στο χανιώτικο αθλητισμό. Η χορηγία από τα ΙΝ.ΚΑ και η τεράστια ανταπόκριση των Χανιώτικων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές και την ομάδα του Πλατανιά να επιδιώξουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τις εναπομείνουσες 8 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Football League 2.
Επίσης, η διοίκηση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς ευχαριστεί θερμά το εστιατόριο “Αχιλλέας” (Ακτή Παπανικολή & Μονής Γωνιάς, Νέα Χώρα) για το δείπνο που παρέθεσε στην ομάδα το βράδυ της Τρίτης 1 Μαρτίου και ήταν προσφορά από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης κ. Αχιλλέα Μιχαηλίδη ο οποίος έτσι εξαργύρωσε την υπόσχεση που είχε δώσει στη διοίκηση της Π.Α.Ε. ότι σε περίπτωση που ο Πλατανιάς καταλάμβανε θέση στην κορυφή της βαθμολογίας θα ετοίμαζε ένα πλουσιοπάροχο γεύμα, ανάλογο της ικανοποίησης που προκύπτει από την εξαιρετική πορεία του συλλόγου!

ΣΤΗΝ Β´ Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ!
Φωστήρας – ΑΕΚ Χανίων 3-1
Μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία της Γ´ κατηγορίας και ο Φωστήρας νικώντας χθες με 3-1 την ΑΕΚ (φωτ.) εξασφάλισε την άνοδο του στη Β´ στην παρθενική παρουσία της στα τοπικά πρωταθλήματα. Ο νεοσύστατος σύλλογος των Αγίων Σαράντα Νεροκούρου -που εκ παραδρομής τους κάναμε… Αγ. Ανάργυρους σε προηγούμενο φύλλο μας- υπερτερεί του Αρη καθώς τον έχει νικήσει δύο φορές φέτος ενώ τώρα με νίκη στο φινάλε επί της Περγάμου κατακτάει και τον τίτλο. Χθες από το α´ μέρος οι γηπεδούχοι με 3 γκολ “καθάρισαν” τον αγώνα απέναντι σε ένα αξιόμαχο πάντως αντίπαλο. Στο 5´ από πλάγιο του Ν. Παλαθούρα ο Π. Παλαθούρας “τσίμπησε” τη μπάλα που λίγο πριν περάσει την γραμμή ήρθε ένας αμυντικός και στην προσπάθεια του να την απομακρύνει την έστειλε πιο βαθιά στην εστία. Στο 15´ ξανά από πλάγιο του αρχηγού των γηπεδούχων Ν. Παλαθούρα ο Περράκης με σουτ διπλασίασε τα τέρματα και στο 40´ από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Ν. Παλαθούρα και ασίστ στον Βεστάκη ο τελευταίος με πλασέ πέτυχε το 3-0. Μείωσε η ΑΕΚ με ατομική προσπάθεια του Σταμπουλή στο 70´.
* Οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Ντοκάκη από τον οποίο ζήτησαν δύο πέναλτι σε χέρι αμυντικού και σε ανατροπή του Καζέλη όσο και από τους βοηθούς του αφού θεωρούν ότι το πρώτο γκολ προήλθε από ανάποδο πλάγιο και το τρίτο με τον Ν. Παλαθούρα να ξεκινάει από θέση οφσάιντ. Πάντως συγχαίρουν τον Φωστήρα για την άνοδο.
* Από την πλευρά του οι παίκτες και ο προπονητής του Φωστήρα αφιερώνουν την νίκη και την άνοδο στον πρόεδρο του συλλόγου Μιχάλη Παλαθούρα που περνάει μία περιπέτεια με την υγεία του και του εύχονται ταχεία ανάρρωση
Ατρόμητος – Πέργαμος 2-2
Πολύ κοντά στην πρώτη της νίκη έφτασε η ομάδα του Μάλεμε αφού στα πρώτα 25λεπτά πέτυχε δύο γκολ ενώ έχασε και πέναλτι. Στη συνέχεια ήταν οι φιλοξενούμενοι που… σοβαρεύτηκαν και ισοφάρισαν χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες ενώ στην εκπνοή ήταν ο Ατρόμητος που παρολίγο να πάρει τη νίκη με τον Αβερκάκη. Ο Αβερκάκης ο οποίος στο 5´ κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 10´ ο Παρασκευόπουλος εκτέλεσε έμμεσο φάουλ και ο Μαρινάκης άνοιξε το σκορ ενώ στο 25´ ο Αβερκάκης με σουτ πέτυχε το 2-0. Πριν ολοκληρωθεί το α´ μέρος ο Ι.Στ. Χωραφάκης μείωσε με σουτ στο 35´ ενώ στο β´ ημίχρονο ο Ντούφας ισοφάρισε με πλασέ.
* Από τον Ατρόμητο εξέφρασαν παράπονα διότι βρήκαν κλειδωμένα τα αποδυτήρια στο γήπεδο Ταυρωνίτη χθες και αναγκάστηκαν να αλλάξουν έξω στο κρύο οι παίκτες του κάτι που αναγράφεται και στο φύλλο Αγώνος!
Βαθμολογία (σε 13 αγώνες):
1. Φωστήρας 33 58-12
2. Διγενής 31 51-10
3. Αρης Βουκ. 30 44-12
4. ΑΕΚ Χανίων 20 30-31
5. Πέργαμος 15 24-29
6. Τάλως 9 25-53
7. Υρτακίνα 7 21-38
8. Ατρόμητος -13 14-79


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα