Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ούγγροι διαιτητές στον αγώνα Ελλάδα-Ολλανδία

Ανακοινώθηκαν χθες από την EHF οι διαιτητές του αγώνα της εθνικής μας ομάδας χάντμπολ ανδρών με την Ολλανδία, για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012. Το παιχνίδι, λοιπόν, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας (κλ. Κλαδισού) την Τετάρτη 9 Μαρτίου, θα διεθύνουν οι ούγγροι Μίκλος Αντόρκα και Ρόμπερτ Χούκερ, ενώ παρατηρητής ορίστηκε να είναι ο κύπριος Κυριάκος Καπλάνης.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Ολοκληρώνεται σήμερα η 18η αγωνιστική στην Α1 ανδρών, με το ντέρμπι που θα γίνει στο κλειστό του Βύρωνα, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Δούκα. Ο κρίσμος και για τις δυο ομάδες αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και θ´ αρχίσει στις 4.30μμ, με διαιτητές τους Μιχαηλίδη-Κατσίκη.
Η Ενωση, μετά τη μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία της πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, θέλει τη νίκη για να επανέλθει στην κορυφή, ενώ οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται τους βαθμούς για να σταθεροποιηθούν στην πρώτη τετράδα και να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα εν όψει της τελικής φάσης.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, πέντε ομάδες διεκδικούν τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, έχοντας μεταξύ τους 3 βαθμούς διαφορά (που αν κερδίσει σήμερα η ΑΕΚ θα γίνουν 4).

Η ΑΕΚ ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΖΑΝ
Την Παρτιζάν Βελιγραδίου ανέδειξε ως αντίπαλο της ΑΕΚ η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Τσάλεντζ Καπ, που έγινε χθες στη Βιένη. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 26 ή 27 Μαρτίου στη σερβική πρωτεύουσα και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (2 ή 3 Απριλίου) στην Αθήνα.
Η Παρτιζάν έχει «βαρύ» όνομα, αλλά δεν είναι μεγαθήριο και σίγουρα η Ενωση έχει ελπίδες να την αποκλείσει και να συνεχίσει την πορεία της στη διοργάνωση.
Τα τελευταία χρόνια δεν έχει σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη (τελευταία καλή παρουσία της ήταν την περίοδο 2004-5, όταν είχε φτάσει στα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων). Στη φετινή διοργάνωση ξεκίνησε από τον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκε ως πρώτη από τον Β´ όμιλο, με τρεις άνετες νίκες σε ισάριθμα ματς. Στη συνέχεια απέκλεισε πολύ δύσκολα τη Μετζιμούρτζε από την Κροατία, με νίκη 31-27 στο Βελιγράδι και ήττα 24-21 εκτός έδρας, ενώ στη φάση των «16» είχε εύκολο έργο απέναντι στην Μπασαράγκε, την οποία νίκησε 36-23 στο Βελιγράδι και 38-24 στο Λουξεμβούργο.
Στο σερβικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας συγκεντρώσει 32 βαθμούς σε 17 αγώνες (16 νίκες και μόνο μία ήττα και αυτή τον περασμένο Οκτώβριο).
Αναφερόμενος στην κλήρωση, ο αρχηγός της ΑΕΚ Xριστόφορος Μπακαούκας, δήλωσε: “Δεν αγχωνόμαστε έχουμε καιρό μπροστά να δουλέψουμε. Δεν μας φοβίζει η Παρτίζαν, εδώ κερδίσαμε την κάτοχο του τροπαίου και μπορούμε να περάσουμε στην τετράδα, αλλά και εάν αυτό δεν συμβεί πάλι καταφέραμε κάτι μεγάλο. Τώρα έχουμε άγχος για τον αυριανό (σημερινό) αγώνα με το Δούκα για το πρωτάθλημα, διότι κρίνεται η χρονιά. Ο μόνος μας στόχος είναι η νίκη για να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση. Όσο για την κλήση μου στη Εθνική είμαι πολύ χαρούμενος θα ήθελα να ευχαριστήσω το κόουτς Νίκο Μάντζο για την επιλογή αυτή και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να φανώ αντάξιος της τιμής που μου έκανε”.
Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών: Παρτιζάν Βελ. (Σερβία)-ΑΕΚ, Τσίμος Κόπερ (Σλοβενία)-Αζότι Πουλάβι (Πολωνία), Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς (Σερβία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία), Στιίντα Μπακάου (Ρουμανία)-Αρενταλ (Νορβηγία).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα