Μουσείο Τυπογραφείας

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Ενημερωτική συνάντηση
Ενημερωτική συνάντηση οργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 16ου Δημοτικού Σχολείου (Αναγνώστου Μάντακα 111) σήμερα Τετάρτη στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων με θέμα: ´Ο ρόλος της διατροφής στην παιδική χοληστερίνη´ και καλεσμένη τη διατροφολόγο Κωνσταντίνα Παπαδογιάννη. Μετά την ενημέρωση θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
´Ημέρα καριέρας´
´Ημέρα Καριέρας και Δεύτερης Ευκαιρίας´ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου Ηρακλείου του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ ΗΛΙΟΣ – Κοκκίνη Χάνι). Παράλληλα, θα γίνει και η τελετή απονομής πτυχίων των αποφοίτων του εκπαιδευτικού έτους 2009 – 2010. Η ´Ημέρα Καριέρας´ έχει ως σκοπό τη διασύνδεση και επικοινωνία μεταξύ των σπουδαστών και αποφοίτων του Οργανισμού μας με τους εκπροσώπους ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ανατολικοευρωπαίοι προερχόμενοι από Λιβύη
Μεγάλος αριθμός από πολίτες χωρών κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία σε ξενοδοχεία στο κέντρο των Χανίων.
Πρόκειται για πολίτες που εγκατέλειψαν τη Λιβύη και έφτασαν στην Κρήτη κυρίως με κάποιο από τα πλοία που είχε ναυλώσει η κινεζική κυβέρνηση για την απομάκρυνση υπηκόων της από την εμπόλεμη ζώνη.
Ωστόσο, οι πολίτες αυτοί -οι περισσότεροι εκ των οποίων αποτελούν επιστημονικό και εργατικό δυναμικό που εργάζονταν στην Λιβύη- δεν είχαν μαζί τους τα σχετικά έγγραφα λόγω, όπως υποστηρίζουν, της έκρυθμης κατάστασης και της εσπευσμένης αναχώρησης τους. Αλλοι, πάλι, αναφέρουν πως έπεσαν θύματα ληστείας με αποτέλεσμα να χάσουν όλα τα χαρτιά που είχαν πάνω τους. Οι πολίτες αυτοί παραμένουν σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης και αναμένουν να λυθεί το ζήτημα των εγγράφων τους προκειμένου να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

ΣΤΟΝ ΑΛΙΚΙΑΝΟ
Συνάντηση για σχολικές μονάδες
Αύριο και ώρα 10 π.μ., ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα παιδείας, κ. Γεωργ. Καλαϊτζάκη, θα επισκεφθούν το Γυμνάσιο – Λύκειο Αλικιανού, όπου θα έχουν μία συνάντηση με τους καθηγητές της σχολικής μονάδας και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, με θέμα «Η διατήρηση των σχολικών μονάδων στα όρια του νέου Δήμου Πλατανιά».

ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
´Οχι´ σε υποβάθμιση του σχολείου Ροδοβανίου
´Η  υποβάθμιση  του  Δημοτικού  Σχολείου Ροδοβανίου δείχνει για μία ακόμα φορά ότι οι Αρχές του τόπου δεν υπερασπίζονται το δικαίωμα της κάθε οικογένειας που ζει στον ορεινό όγκο του Σελίνου για να μάθουν γράμματα τα παιδιά της´.
Αυτό επισημαίνουν σε δήλωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, Στέλλα Αλφιέρη και Νίκος Φιωτοδημητράκης.
Και μεταξύ άλλων προσθέτουν: 
´Με ύπουλο τρόπο υποβαθμίζουν το Δημοτικό Σχολείο Ροδοβανίου (σχολείο που προήλθε από συγχώνευση) περιφρονώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου, τις υπογραφές των γονιών και το γράμμα των παιδιών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που του ζητούν να διατηρηθεί το δικαίωμα να πηγαίνουν σχολείο στον τόπο τους. Η υποβάθμιση καταργεί στην ουσία το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και τις ειδικότητες που έχει ανάγκη η νέα γενιά.
Οι πεπαλαιωμένες αντιλήψεις των προϊσταμένων της Εκπαίδευσης φέρνουν την παιδεία στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου 50 χρόνια πίσω, αγνοούν τις τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις, τις άσχημες καιρικές συνθήκες, που ένα παιδί δεν μπορεί εύκολα να διανύσει σε καθημερινή βάση.
Εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε την υποβάθμιση του σχολείου, προσκρούει στον νόμο και τα παιδιά μας χάνουν το δικαίωμα για τη ζωή. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τον βουλευτή κ. Δαμιανάκη να παρέμβουν και να ακυρώσουν την απαράδεκτη αυτή απόφαση.
Θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα καλέσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να σεβαστεί τους γονείς και τα παιδιά του Ανατολικού Σέλινου και θα απαιτήσουμε τη διατήρηση της μικρής σχολικής μονάδας στο Ροδοβάνι´.

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Κύκλος διαλέξεων
Κύκλο διαλέξεων διοργανώνει στο Ρέθυμνο το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, το ΠΜΣ «Πολιτική Ανάλυση και Πολιτική Θεωρία» και ο Δήμος Ρεθύμνης. Η πρώτη διάλεξη πραγματοποιήθηκε χθες από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θόδωρο Παπαθεοδώρου, με θέμα «Οι ιδεολογικές χρήσεις της αντεγκληματικής πολιτικής στο πεδίο της μετανάστευσης».
Πληροφορίες για το πρόγραμμα των διαλέξεων θα αναρτούνται στην ιστοσελίδα http://www.soc.uoc.gr

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ
Συνεστίαση με Ντόρα Μπακογιάννη
Συνεστίαση με ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη οργανώνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας την Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο κέντρο ´Πορτοκάλι´, στον Πλατανιά Χανίων.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:
´Θα παραστεί και θα μιλήσει η πρόεδρος, κα Ντόρα Μπακογιάννη.
Θα παραστούν επίσης βουλευτές και στελέχη του κόμματος.
Προσκλήσεις διατίθενται τόσο από τα κεντρικά γραφεία μας, επί της οδού Κυδωνίας 16, τηλέφωνο 28210-92689 όσο και από τα πολιτικά γραφεία του βουλευτή και των πολιτευτών μας.
Τιμή προσκλήσεως 10 ευρώ.
Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χανίων, Μανώλης Ν. Κελαϊδής´.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Συνάντηση για τον δρόμο στο Πατελάρι
Σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου Πλατανιά με το Τοπικό Συμβούλιο Πατελαρίου και κατοίκους της περιοχής με θέμα «Πορεία του έργου για τον δρόμο Αγιά – Πατελάρι – Γεράνι» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου στο Γεράνι.
Στη συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κα Δοξάκη, ο τοπογράφος μηχανικός της Υπηρεσίας κ. Γεώργιος Μπουντουράκης και το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης Χανίων.

ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΠΕΡΙΑΣ
Συνάντηση κατοίκων
Σε συνάντηση σήμερα και ώρα 8 μ.μ., στο 4ο Λύκειο Χανίων, καλεί η Πρωτοβουλία Κατοίκων Αμπεριάς για συζήτηση θεμάτων της περιοχής. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:
´Το τελευταίο διάστημα έχει ανακύψει έντονος προβληματισμός για το πώς θα καταλήξει το θέμα του παλιού Νοσοκομείου, αλλά και για τους υπόλοιπους δημοτικούς χώρους που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και οι οποίοι όχι μόνο δεν έγιναν αυτό που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν (π.χ. παιδική χαρά στον χώρο δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, γήπεδα ποδοσφαίρου στον χώρο ανατολικά του γυμνασίου της Αμπεριάς, η ανακαίνιση και αξιοποίηση της βίλας Πωλογιώργη), αλλά εγκυμονούν και πολλούς κινδύνους για τους περίοικους. Ολοι εμείς που κατοικούμε στην ευρύτερη περιοχή της Αμπεριάς, όλοι εμείς που νοιαζόμαστε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για μας αλλά πολύ περισσότερο για τα παιδιά μας, όλοι εμείς πέρα και πάνω από πολιτικές, ιδεολογικές, κομματικές αντιλήψεις ή κοινωνικά και επαγγελματικά συμφέροντα ας μαζευτούμε, ώστε να συνδιαμορφώσουμε κοινές προσπάθειες. Σ? αυτόν τον αγώνα ας προσφέρει ο καθένας μας όποιες και όσες δυνάμεις διαθέτει´.

´ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ´ ΚΡΗΤΗΣ
Οι αραβικοί λαοί ζητούν ελευθερία
´Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια διεκδικεί τη θέση της σε όλο τον πλανήτη´, αναφέρεται σε ψήφισμα της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης των ´Οικολόγων Πράσινων´ Κρήτης.
Μεταξύ άλλων τονίζεται:
´Τις μέρες αυτές οι αραβικοί λαοί πρωταγωνιστούν στον αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα οδηγώντας σε κατάρρευση δικτατορικά καθεστώτα.
Παρά τον πλούτο των φυσικών πόρων των χωρών αυτών, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τους ζει σε ακραία φτώχεια. Στη βάση αυτών των εξεγέρσεων βρίσκεται η αύξηση της τιμής βασικών τροφίμων, που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και την αντικατάσταση της παραγωγής τροφίμων με παραγωγή βιοκαυσίμων. Είναι αυτή η ανισότητα κι η φτώχεια που οδηγεί χιλιάδες μετανάστες στην Ευρώπη, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται σε απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη διεκδικώντας το αυτονόητο, την αναγνώριση της ύπαρξής τους.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης στέκονται αλληλέγγυοι στον ελπιδοφόρο αγώνα των πολιτών του αραβικού κόσμου που αποτελεί μήνυμα για ολόκληρο τον πλανήτη ότι ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει, όσο μεγάλα κι αν είναι τα οικονομικά συμφέροντα που στηρίζουν δικτατορίες και αυταρχικές κυβερνήσεις. Η επιτυχία των κινητοποιήσεων των αραβικών λαών μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους αντιστρέφοντας τα καραβάνια των μεταναστών που θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.
Είναι τιμή για την Κρήτη που προσφέρει βοήθεια στον απεγκλωβισμό από τη Λιβύη πολιτών πολλών χωρών με τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της. Επιπλέον τιμή θα αποτελέσει η συμβολή της Κρήτης στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λιβυκό λαό που δοκιμάζεται. Στις μεγάλες αυτές στιγμές το μόνο που πρέπει να μείνει είναι η χαρά της προσφοράς που δεν πρέπει να μολύνεται από τοπικιστικές μικρότητες´.

ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΑΜΑΡΙΟΥ
Συνεχίζονται οι εργασίες
Συνεχίζονται επιτέλους τα έργα για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Αμαρίου, αφού από χθες έγινε η εκτροπή της κυκλοφορίας προς τη νότια και τη βόρεια παράκαμψη, που έχουν κατασκευαστεί και τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας έπιασαν δουλειά.
Η εκτροπή της κυκλοφορίας έγινε το μεσημέρι, παρουσία δύναμης της Τροχαίας Ρεθύμνου με επικεφαλής τον διοικητή, Μανώλη Μοσχονά. Οι οδηγοί που έχουν κατεύθυνση από το Ηράκλειο προς τα Χανιά διοχετεύονται στον βόρειο βοηθητικό παράλληλο και όσοι έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση στο νότιο βοηθητικό δρόμο.
Η έξοδος των οχημάτων που κινούνται στον Β.Ο.Α.Κ, από Χανιά προς Ρέθυμνο θα γίνεται μέσω των οδών Χαρ. Δασκαλάκη και Πατρ. Αθηναγόρα, ενώ η αντίστοιχη έξοδος των οχημάτων από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο, θα γίνεται μέσω του Κόμβου Αμαρίου και την οδό Πατρ. Αθηναγόρα.
Επίσης απαγορεύεται η κάθοδος των οχημάτων από την οδό Μπαρότση προς τον Β.Ο.Α.Κ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.