Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΕΑΧ Χανιά πήρε σπουδαίο ?διπλό?

Κάθε άλλο παρά γρουσούζικη ήταν για την ΕΑΧ Χανιά η προχθεσινή 13η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ γυναικών, αφού σημείωσε την πιο πολύτιμη μέχρι τώρα νίκη της, κερδίζοντας μέσα στο Καματερό την ομώνυμη ομάδα με 26-25, κάνοντας έτσι ακόμη ένα βήμα για την παραμονή.
Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τις γηπεδούχες λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου να ξεφεύγουν κάπως στο σκορ και να πηγαίνουν στ´ αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα τριών γκολ. Όμως με την έναρξη της επανάληψης η χανιώτικη ομάδα “μάζεψε” τη διαφορά  και η αναμέτρηση πήγαινε γκολ-γκολ μέχρι το 54´ (σκορ 23-23).
Ακολούθησαν τρεις καλές άμυνες από την ΕΑΧ Χανιά και ισάριθμα γκολ στην επίθεση (πρώτα από την Μαρκουλάκη και στη συνέχεια δυο από την Χαλκιαδάκη) τα οποία της έδωσαν “αέρα” τριών γκολ στο 58´ και τελικά μια υπερπολύτιμη νίκη, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 25-26 με την εκπνοή της αναμέτρησης.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Γούσιου και του Κουτσού.
10λεπτα: 3-3, 10-9, 15-12 (ημιχρ.) 18-17, 22-22, 25-26
ΕΑΧ Χανιά (Δ. Πουλιδάκης – Ν. Ότοβιτς-Φάσουρα): Πλανά, Σαματά,  Γ. Παντελάκη 5 γκολ, Χαλκιαδάκη 2, Χρ. Παντελάκη 1, Ξεκουκουλωτάκη, Λευθέρη 1, Μπιέλομπρκ 6, Τζιάμα 2, Μαρκουλάκη 7, Κατσανεβάκη, Σπυρίδου, Χαβαλεδάκη 2, Βερυκάκη.
* Από τ´ άλλα 3 προγραμματισμένα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής δεν έγινε αυτό ανάμεσα στο Κορωπί και τον Εθνικό, αφού η ομαδα της Κοζάνης ειδοποίηση την ΟΧΕ ότι δεν θα κατέβει τελικά στην Αθήνα. Άρα ο Εθνικός θα μηδενιστεί, όμως μέχρι την επίσημη απόφαση του αθλητικού δικαστή ο αγώνας θα θεωρείται ως μη γενόμενος.
Στ´ υπόλοιπα δυο ματς επικράτησαν τα φαβορί και τ´ αποτελέσματα ήταν: Ν. Ελβετία-Φαίακας 23-21, Φίλιππος-Απόλλων 27-23. Ρεπό είχαν οι Ελπίδες.
Βαθμολογία (σε 12 αγώνες): Ελπίδες Δράμας* (9 νίκες – 0 ισοπαλίες – 2 ήττες) 18, Φίλιππος Βέροιας (9- 0 – 3) 18, Καματερό* (6 -2 -3) 14, ΕΑΧ Χανιά (6-1-5) 13, Κορωπί* (6-0-5) 9, Απόλλων Σταυρούπολης* (5-0-6) 7, Εθνικός Κοζάνης* (3-1-7) 7,  Νέα Ελβετία (4-0-8) 7, Φαίακας Κέρκυρας* (1-0-10) 1. Οι * σημαίνουν αγώνα λιγότερο, Νέα Ελβετία και Φαίακας έχουν από ένα μηδενισμό και -1β, ενώ Κορωπί και Απόλλων Σταυρούπολης άρχισαν το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς.
Το πρωτάθλημα διακόπτεται για περισσότερο από ένα μήνα και η επόμενη 14η αγωνιστική θα διεξαχθεί το διήμερο 2, 3 Απριλίου. Η ΕΑΧ Χανιά παίζει (το Σάββατο) στο κλ. Κλαδισού με τις Ελπίδες, από τις οποίες είχε ηττηθεί στη Δράμα με 27-15. Την ίδια ημέρα θα παίξουν Εθνικός-Καματερό, ενώ την επομένη θα διεξαχθούν οι αγώνες Απόλλων-Κορωπί και Φαίακας-Φίλιππος, Ρεπό έχει η Ν. Ελβετία. 

ΟΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Μετά από απουσία πλέον των τριών ετών ο 6ος Ολυμπιονίκης του 2004, Νίκος Κοκολοδημητράκης επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ο άσος του Κύδωνα θα παίξει ξανά με τα χρώματα της εθνικής στον τόπο καταγωγής του, στα Χανιά, στον αγώνα με την Ολλανδία (για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012) που θα διεξαχθεί στο κλ. Κλαδισού την Τετάρτη 9 Μαρτίου.
Ακόμη, στην εθνική ανδρών για πρώτη φορά καλείται ο Χρήστος Μπακαούκας της ΑΕΚ, ενώ επιστρέφουν ο Νίκος Μουντζουρίδης του Δούκα και ο Βασίλης Κεσίδης της ΧΑΝΘ.
Το πρώτο μέρος της  προετοιμασία της Εθνικής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (στο «σπίτι του χάντμπολ» στο κλειστό του Γέρακα και στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου) από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως την Κυριακή 6 Μαρτίου με τους διεθνείς αθλητές που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας, θα επιλεγούν οι αθλητές οι οποίοι θα ενσωματωθούν με τους διεθνείς του εξωτερικού (των οποίων οι αφίξεις ολοκληρώνονται την Κυριακή). Στη συνέχεια η τελική σύνθεση που θ´ αντιμετωπίσει την Ολλανδία θα κάνει την πρώτη κοινή της προπόνηση στα Χανιά, στο κλειστό του Κλαδισού. Αναλυτικά οι 18 αθλητές που έχουν κληθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Μάντζο, για την α´ φάση της προετοιμασίας: Τζουφρας Νίκος (Φίλιππος Βέροιας), Ευαγγελίδης Θόδωρος (Φίλιππος Βέροιας), Παπαδόπουλος Βύρωνας (Βριλήσσια), Τσάτσος Χρήστος (Αερωπός), Σεβαστίδης Ηλίας (ΠΑΟΚ), Βακάλης Γιώργος (ΑΕΚ), Καφφάτος Δημήτρης (ΑΕΚ), Μεγαλοοικονόμου Θόδωρος (ΑΕΚ),  Κουλούρης Ευγένιος (ΑΕΚ), Μπακαούκας Χριστόφορος (ΑΕΚ), Σαμαράς Νίκος (Διομήδης Άργους), Ζαραβίνας Γιώργος (Διομήδης Άργους), Μαστορογιάννης Γιώργος (Δούκας), Ζαμπούνης Στάθης (Δούκας), Μουντζουρίδης Νίκος (Δούκας), Γεωργιάδης Γιώργος (Δούκας), Κεσίδης Βασίλης (ΧΑΝΘ), Κοκολοδημητράκης Νίκος (Κύδων).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα