Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

O Α.Ο. Ακρωτηρίου κέρδισε την Ιεράπετρα

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η ομάδα παίδων του Α.Ο. Ακρωτηρίου αφού κέρδισε και την Ιεράπετρα με 63-56 στον πρώτο χιαστί αγώνα της κατηγορίας, που έγινε στο Καμπάνι.
Η χανιώτικη ομάδα έπαιξε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ και στο α´ ημίχρονο προηγείτο με 18 πόντους, όμως στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι (που κατετάγησαν 3οι στους παίδες Α´) κατάφεραν σταδιακά να μειώσουν και πλησίασαν μέχρι τους 4 πόντους περίπου δυο λεπτά πριν τη λήξη. Τελικά η ομάδα του Ακρωτηρίου πήρε μια σημαντική νίκη με διαφορά 7 πόντων, που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αφού έχασε την τελευταία επίθεση. Σίγουρα στη ρεβάνς θα έχει δύσκολο έργο, με τους λασιθιώτες να εξακολουθούν να είναι το φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση, όμως οι παίκτες του Θανάση Αζά έδειξαν και πάλι ότι δίκαια πήραν την 2η θέση στην κατηγορία παίδων Β´ και την άνοδο στην Α´.
Όσον αφορά τους παμπαίδες, ο Κύδωνας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις τους με δυο ήττες στα εξ αναβολής παιχνίδια που έδωσε στο κλ. Χανίων. Το Σάββατο έχασε από την αήττητη ομάδα του Ηρακλείου, ενώ προχθές “κοντράρισε” τον ΑΓΟΡ, αλλά “πλήρωσε” το άσχημο δεύτερο οκτάλεπτο που έκανε. Για την τυπική ολοκλήρωση της α´ φάσης απομένουν 4 εξ αναβολής παιχνίδια, με αυτό του Α´ ομίλου να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού έχουν ξεχωρίσει οι δυο ομάδες που συνεχίζουν στην επόμενη φάση. Αντίθετα, στον Γ´ όμιλο “παίζεται” η 2η θέση, την οποία διεκδικούν ο Αγ. Νικόλαος και ο Σητειακός.
Τέλος, δεν κατάφεραν να πάρουν θετικά αποτελέσματα κορασίδες και νεάνιδες του ΟΑΧ. Οι πρώτες υποδέχθηκαν -στο κλ. Χανίων- το Αρκάδι στην πρεμιέρα της τελικής φάσης, άρχισαν μουδιασμένα τον αγώνα και βρέθηκαν να χάνουν με διψήφια διαφορά, την οποία οι φιλοξενούμενες διατηρούσαν μέχρι το 35´ (σκορ 31-41). Ο ΟΑΧ μείωσε 37-42 στο 38´ και στη συνέχεια αστόχησε σε τρίποντο, το Αρκάδι είχε 0/2 βολές όμως πήρε επιθετικό ριμπάουντ και έκανε το 37-44, για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ σε 41-44. Όσον αφορά τις νεάνιδες, ο Ηρόδοτος ήταν καλύτερος και στο παιχνίδι του β´ γύρου, κερδίζοντας ξανά, αυτή τη φορά στην έδρα του και πολύ πιο εύκολα( στον Κλαδισό είχε επικρατήσει 55-49).
Συνοπτικά όλοι οι αγώνες.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ (5η αγωνιστική)
Ηρόδοτος-ΟΑΧ 60-32
Διαιτητές: Χατζημάρκος, Παπουτσάκης
10λεπτα: 20-10, 33-17 (ημιχρ.) 47-20, 60-32
ΟΑΧ (Ελ. Θεοδωράκης): Τζουγκράκη 2, Κασσωμένου, Δοξάκη, Νταουντάκη, Λυβιάκη 1, Ζύφι 2, Κυβρικοσέου, Φραντζεσκάκη 19 (1), Μαρνελάκη, Σπανουδάκη 4, Δανδουλάκη 2, Μαρτσάκη 2.
* Αρκάδι-Εργοτέλης 54-33.
Βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Ηρόδοτος (τέσσερις νίκες-μια ήττα) 9, Αρκάδι* (τέσσερις νίκες) 8, ΟΑΧ* (μια νίκη-τρεις ήττες) 5, Εργοτέλης (πέντε ήττες) 4. Οι * σημαίνουν αγώνα λιγότερο, ενώ ο Εργοτέλης έχει ένα μηδενισμό.
6η -και τελευταία- αγωνιστική: Εργοτέλης-ΟΑΧ (0-20αα στον α´ γύρο), Αρκάδι-Ηρόδοτος. 
1ος ΧΙΑΣΤΙ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΩΝ
Α.Ο. Ακρωτηρίου-Ιεράπετρα 63-56
Διαιτητές: Λέμης, Καθαράκης
10λεπτα: 20-13, 39-21 (ημιχρ.) 49-37, 63-56
Α.Ο. Ακρωτηρίου (Αθ. Αζάς): Γιανναράκης 2, Πατερομιχελάκης 4, Γομπάκης, Παπαμαρκάκης, Παπαδομιχελάκης, Λουλουδόπουλος 15, Κόνιαρης 40 (4), Ανέστης, Μαλεφιουδάκης, Βουλγαράκης, Κακατσάκης 2.
* Στο άλλο χιαστί παιχνίδι που έγινε στην Αλικαρνασσό, ο Ηρόδοτος (1ος στους παίδες Β´) νίκησε 64-63 τον ΑΓΟΡ (4ος στους παίδες Α´).
Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 5 Μαρτίου, σε αντίστροφες έδρες και στην τελική φάση θα περάσουν οι ομάδες που θα πετύχουν δυο νίκες, ενώ εάν έχουν από μια νίκη ισχύει η διαφορά πόντων και σε περίπτωση που υπάρχει ισοβαθμία θα δοθεί πεντάλεπτη παράταση (κάτι που δεν θα συμβεί εάν λήξει ισόπαλη η κανονική διάρκεια).
Οι δυο νικήτριες, μαζί με Εργοτέλη και Ηράκλειο (που έχουν προκριθεί απ´ ευθείας) θα συγκροτήσουν ένα όμιλο και θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών (εντός-εκτός έδρας παιχνίδια), σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί, με την 1η ομάδα της τελικής βαθμολογίας να κατακτά τον τίτλο.
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (1η αγωνιστική)
ΟΑΧ-Αρκάδι 41-44
Διαιτητές: Λέμης, Καθαράκης
10λεπτα: 3-14, 15-28 (ημιχρ.), 27-38, 41-44
ΟΑΧ (Φρ. Δημητρουλάκη): Τζουγκράκη, Νάνου, Κασσωμένου, Δοξάκη 2, Νταουντάκη 4, Λυβιάκη 1, Ζύφι 5, Κυβρικοσέου, Φραντζεσκάκη 12, Μαρνελάκη 2, Τσιχλάκη, Σπανουδάκη 15.
Η Φραγκιδάκη ήταν πρώτη σκόρερ -με 14 πόντους- για την ομάδα του Κώστα Πλευράκη.
* Στο άλλο παιχνίδι της πρεμιέρας, το Ηράκλειο δεν δυσκολεύτηκε έχοντας αντίπαλο τον Ηρόδοτο και νίκησε 53-25.
2η αγωνιστική: ΟΑΧ-Ηράκλειο, Ηρόδοτος-Αρκάδι.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α´- Α´ όμιλος
Εξ αναβολής 8ης αγωνιστικής: Κύδων-Ηράκλειο2 22-58
Διαιτητής: Κατσανεβάκης, Παπαϊωάννου
8λεπτα: 9-21, 13-35 (ημιχρ.) 18-49, 22-58
Κύδων (Ηλ. Λεκάκος): Σαριδάκης 2, Κουτρούλης 2, Ξυλάκης 1, Περράκης, Μουντάκης, Σκανδάλης,  Βουλγαράκης, Κολιακουδάκης 10 (1), Αλεξίεβ 2, Στρατουδάκης, Χαραλαμπάκης 5.
Ο Παπαδούλης, με 27 πόντους, ήταν πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Μανώλη Σηφομιχελάκη.
Εξ αναβολής 6ης αγωνιστικής: Κύδων-ΑΓΟΡ 37-45
Διαιτητής: Χριστινάκης, Ξυλας
8λεπτα: 10-7, 15-23 (ημιχρ.) 22-27, 37-45
Κύδων (Ηλ. Λεκάκος): Σαριδάκης, Κουτρούλης, Αλεξίεβ, Περράκης 2, Σκανδάλης 3, Βουλγαράκης 2, Κολιακουδάκης 16, Ξυλάκης 4, Στρατουδάκης, Χαραλαμπάκης 8 (1).
Βαθμολογία (σε 10 αγώνες): Ηράκλειο2 (δέκα νίκες) 20, ΑΓΟΡ* (επτά νίκες-δυο ήττες) και Α.Ο. Ακρωτηρίου (έξι νίκες-τέσσερις ήττες) από 16, Κύδων (τέσσερις νίκες-έξι  ήττες) 14, Ηρόδοτος* (δυο νίκες-επτά ήττες) 11. Οι * σημαίνουν αγώνα λιγότερο, ενώ ο Γιούχτας αποχώρησε από τη διοργάνωση. Ηράκλειο2 και ΑΓΟΡ προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. 
Γ´ όμιλος (10η αγωνιστική): Σητειακός-ΟΑΣΗ 20-0αα, Ιεράπετρα1-Μεσσαρά 89-15, Ιεράπετρα 2-Αγ. Νικόλαος 21-59, Εξ αναβολής 7ης αγωνιστικής: Μεσσαρά-Αγ. Νικόλαος 34-60.
Βαθμολογία (σε 10 αγώνες): Ιεράπετρα1** (οκτώ νίκες) και Αγ. Νικόλαος* (επτά νίκες-δυο ήττες) από 16, Σητειακός** (έξι νίκες-δυο ήττες) 14, Ιεράπετρας2* (τρεις νίκες-έξι ήττες) και ΟΑΣΗ (τρεις νίκες-επτά ήττες) από 12, Μεσσαρά (δέκα ήττες) 9. Οι  * σημαίνουν  λιγότερους αγώνες, ενώ ΟΑΣΗ και Μεσσαρά έχουν από ένα μηδενισμό.
Στην τελική φάση (όπου από τον Β´ όμιλο έχουν προκριθεί Εργοτέλης και Ηράκλειο1) οι συνολικά 6 ομάδες θα παίξουν σε νέο πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών (δυο γύροι) για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α´
Β? όμιλος – εξ αναβολής 8ης αγωνιστικής: Εργοτέλης-Ιεράπετρα 38-23
Βαθμολογία (σε 8 αγώνες): Ηράκλειο (επτά νίκες-μια ήττα) 15, Εργοτέλης* (έξι νίκες-μια ήττα) 13, Ιεράπετρα* (τρεις νίκες-τέσσερις ήττες) 10, Ηρόδοτος* (δυο νίκες-πέντε ήττες) 9, Αγ. Νικόλαος* (επτά ήττες) 7. Οι * σημαίνουν αγώνες λιγότερους.
Αν και απομένουν εξ αναβολής αγώνες και στους δυο ομίλους, Αρκάδι, ΟΑΧ, Εργοτέλης και Ηράκλειο έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση (διπλοί αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί).   
ΕΦΗΒΟΙ
Το διήμερο 5-6 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι δυο νοκ άουτ ημιτελικοί για το πρωτάθλημα εφήβων. Στο Ρέθυμνο θα παίξουν το Σάββατο (7μμ) ο Κύδωνας με το Ηράκλειο, ενώ την Κυριακή θ´ αναμετρηθούν (2μμ) στην Αλικαρνασσό ο Εργοτέλης με τον Ηρόδοτο. 
Οι νικήτριες ομάδες θα παίξουν στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 19/3 σε γήπεδο που θα οριστεί από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας Κρήτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα