Μουσείο Τυπογραφείας

Τιμή για την Κρήτη η βοήθεια στους Λίβυους

´Είναι τιμή για την Κρήτη που προσφέρει βοήθεια στον απεγκλωβισμό από τη Λιβύη πολιτών πολλών χωρών με τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της. Επιπλέον τιμή θα αποτελέσει η συμβολή της Κρήτης στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λιβυκό λαό που δοκιμάζεται. Στις μεγάλες αυτές στιγμές το μόνο που πρέπει να μείνει είναι η χαρά της προσφοράς που δεν πρέπει να μολύνεται από τοπικιστικές μικρότητες´.
Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Οικολόγων Πράσινων Κρήτης.
Επίσης σημειώνει:
´Τις μέρες αυτές οι αραβικοί λαοί πρωταγωνιστούν στον αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα οδηγώντας σε κατάρρευση δικτατορικά καθεστώτα.
Παρά τον πλούτο των φυσικών πόρων των χωρών αυτών, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τους ζει σε ακραία φτώχεια. Στη βάση αυτών των εξεγέρσεων βρίσκεται η αύξηση της τιμής βασικών τροφίμων, που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και την αντικατάσταση της παραγωγής τροφίμων με παραγωγή βιοκαυσίμων. Είναι αυτή η ανισότητα κι η φτώχεια που οδηγεί χιλιάδες μετανάστες στην Ευρώπη, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται σε απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας το αυτονόητο: την αναγνώριση της ύπαρξής τους.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης στέκονται αλληλέγγυοι στον ελπιδοφόρο αγώνα των πολιτών του αραβικού κόσμου που αποτελεί μήνυμα για ολόκληρο τον πλανήτη, ότι ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει, όσο μεγάλα κι αν είναι τα οικονομικά συμφέροντα που στηρίζουν δικτατορίες και αυταρχικές κυβερνήσεις. Η επιτυχία των κινητοποιήσεων των αραβικών λαών μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, αντιστρέφοντας τα καραβάνια των μεταναστών που θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή´.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.