Μουσείο Τυπογραφείας

Διεκδίκηση του 51% στη Σφαγεία Α.Ε.

Το 51% των μετοχών στην ανώνυμη εταιρεία, που θα αναλάβει τη διαχείριση του δημοτικού σφαγείου Χανίων, ζητούν οι κτηνοτρόφοι του Νομού προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα.
Οι κτηνοτρόφοι αντιδρούν στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής, όπως αυτή εκφράστηκε προχθές από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χανίων Λευτέρη Αμπαδιωτάκη και σύμφωνα με την οποία ο Δήμος θα έχει ένα ποσοστό 20% (και όχι 25% όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί) και το υπόλοιπο 80% θα μοιραστούν οι κτηνοτρόφοι με τους κρεοπώλες.
«Αποζητούμε τη συνεργασία, αλλά εμμένουμε στην αρχική μας πρόταση, θέλουμε δηλαδή το 51% στην ανώνυμη εταιρεία», δήλωσε χθες στα «Χ.Ν.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων Γιώργος Βενετάκης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «από ?κει και πέρα θα κουβεντιάσει η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του νεοσυσταθέντος Συνεταιρισμού των κτηνοτρόφων για να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει και με ποιους όρους».
Ο κ. Βενετάκης επανέλαβε ότι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής παραμένει «πρόχειρη» και «θολή», υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει πρώτα να κουβεντιάσουμε, να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα, για να μπορέσουμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ
Αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου, ύψους 1.192.330 ευρώ, θα καταβάλλει αύριο ο ΕΛΓΑ. Πρόκειται για ζημιές που υπέστησαν 1.204 κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, κυρίως, την περίοδο Ιουνίου – Νοεμβρίου 2010, από διάφορα ζημιογόνα αίτια (κατασπάραξη από λύκο, αρκούδα και άγρια σκυλιά, γαγγραινώδη μαστίτιδα, παραφυματίωση, σηψιγονία, πλημμύρα κ.λπ.).
Η καταβολή θα γίνει στους λογαριασμούς που διατηρούν οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι στην Αγροτική Τράπεζα.
Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (στη διεύθυνση www.elga.gr).

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.