Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιτάχυνση της ανάπτυξης σε μεταποίηση και υπηρεσίες

Βρυξέλλες
Ενίσχυση της ανάπτυξης και των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη δείχνουν για τον Φεβρουάριο τα στοιχεία της έρευνας της βρετανικής εταιρείας Markit σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών.
Ο συνολικός δείκτης PMI, που παρέχει μία ένδειξη για τη δραστηριότητα στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, έφθασε τις 58,4 μονάδες, υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2006.
Η βελτίωση του PMI βασίστηκε στην επιτάχυνση της παραγωγής στη Γερμανία σε επίπεδο – ρεκόρ και στη Γαλλία σε υψηλό έξι μηνών.
Ωστόσο, βελτίωση σημειώθηκε και στις χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης, χάρη στην άνοδο των εξαγωγών που προκάλεσε απότομη αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή.
Ο δείκτης PMI για τις χώρες αυτές διαμορφώθηκε κοντά στα υψηλά επίπεδα του περασμένου Μαρτίου και Απριλίου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να μειώνεται η διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Markit Κρις Γουίλιαμσον, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο του 2011 είναι πιθανό να αυξηθεί κατά 0,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο σημειώνοντας σημαντική επιτάχυνση από το 0,3% στο τέταρτο τρίμηνο του 2010.
Η άνοδος της παραγωγής συνοδεύεται, ωστόσο, από την άνοδο των τιμών πώλησης, λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.
Οι τιμές των εισροών και οι τιμές που πουλάνε οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τα μέσα του 2008.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα